Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 271
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Моля за ви за помощ ! Имам дете на 1 година и след разстройство дупето се подсече, мазах с какво ли не оправия нямаше ! Водих го при оедиатъра и изписа противогъбично кремче , което не помага и със всеки изминал час червеното се разпространява все повече и повече ! Имаше мехури ,които станаха на рани и е до кръв вече работата! Боли го ужасно много и не зная как да му помогна ! Стоя 15 Мин във вода с тетра няколко пъти

Посетете възможно най-скоро дерматолог.

# 526
Тарталета,пробвала ли си Синулан форте или Синупрет-ако има такива при вас?Синът ми(от бебе със задна хрема и вечно проблемен нос,но без доказан синузит) в момента пие Синулан и ми се струва чуствително по-добре.Цяла седмица преди това беше със запушен нос и бистър секрет.

# 527
Тарталета,мента на прах,синулан спрей много помагат за отпушване.

# 528
Здравейте, преди 2 дена пих вода в легнало положение, позицията на вратат ми беше леко изкривена и при преглъщането на глътката вода усетих силна болка сякаш се наду нещо в хранопровода ми, веднага се изправих и си преглътнах водата но болката остана. След няколко часа ме поотпусна, но си остана дискомфорта и трудното преглъщане. Като ям не се усеща толкова, колкото когато си преглъщам слюнката. Моля за мнение според вас има ли нещо сериозно притеснавам се дали може да се е получила перфорация на органа

# 529
Срещу подсичане при нас помагаше крем Дактакорт и Пиоктанин - може и да греша името, едно виолетово разтворче.

# 530
При нас за зверско подсичане помогна Триклобактер (концентрат е и трябва стриктно да се спазват инструкциите).

# 531
Тарти, пробвай с много промивки. Директно със спринцовка, не се със спрейчета. Възможност за изследване на секрета има ли?

За подсечено дупе- крем Рачев.

# 532
Понеже забелязвам, че много от списващите в темата имате гастро-проблеми, та да питам: от известно време усещам много силен горчив вкус в устата си, имам обложен език и налице е обилно слюнкоотделяне. Не страдам от стомашна болка, обаче - всъщност, никога не съм имала такава. Нито пък тежест. Мога да ям каквото си поискам, без последствия.
Според вас, възможно ли е да съм започнала да проявявам наченки на гастрит, ГЕРБ или нещо подобно? Но ако е така, не бих ли имала и оплаквания, свързани със стомаха / хранопровода, а не само с гърлото и устата?
Другият вариант е да имам всички тези симптоми, заради Метронидазол-а ("Флажил"), който приемам по схема. Например, да ми е причинил гъбички. Четох, че и до горчив вкус може да се стигне, при приема му. Sad

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 13:03 от Гърне с похлупак

# 533
  • София
Според мен е от Флажила, той има доста странични ефекти.

# 534
Гърне, със сигурност е от Флажил.
Това е най-отвратителното, от гледна точка на вкусови усещания, лекарство.
Само като си помисля и ми се гади..

# 535
Здравейте.От 10 години се лекувах от депресия придружена с хипохондрия.Спрях лекарствата преди 6 месеца.Два месеца след спирането има бях добре.Преживях стрес в семейството си,но нямах симптоми някакви за това.Два месеца след като нещата се успокоиха,всичко около мен беше розово аз изпаднах в депресия за около 2 седмици,заедно с това и дереализация,постоянна.Една вечер получих пристъп с пулс 160,умаляне,силно гадене и усещане,че припадам.И от там се започна ходене всяка вечер в спешното.Кардиограми,тестове,докато накрая казаха,че това са паник атаки.Да,но след това се започна и с бодежи и болки в гърба и гърдите.Пак по спешното ходене.Изпитвам и до ден днешен сърцебиене само да изкача няколко стълби,сърцето ми ще изкочи.Правих ПКК,хормони,антитела,захар,ЕКГ..всичко е в норма.Към днешна дата чакам резултата за холтера и Ехографията след 4 дни,но според докторите в спешното ми няма нищо на сърцето.Все още не мога да стоя повече от 20 минути права-започва сърцебиене,след хранене пак,получавам по няколко пъти на ден епизоди с пулс 150,задух,паника,треперене и страшни мисли.Случват се без значение къде съм,какво правя и дали съм в момента щастлива или просто седя и гледам тв.Постоянно съм с ускорен пулс 90-110.Като седна не се намаля.Трябва да съм в полулегнало положение с облегнат гръб и тогава се поуспокоява.Какво е това???Много ме плаши.Към кого да се обърна???

# 536
А невролог?

# 537
  • София
Към психиатър. Спешното не е за това, а за инсулти, емболии и смлени от катастрофи хора.

Впрочем, има тема за паническото разстройство.

# 538
Невролог не съм посещавала.В Англия съм и нещата стават много бавно и само ако е наистина налижително
Към психиатър. Спешното не е за това, а за инсулти, емболии и смлени от катастрофи хора.

Впрочем, има тема за паническото разстройство.
Да.Знам,че спешното е за такива състояния,но моите усещания не са по-различни от "животозастрашаващи".В групата за паническо разстройство съм,но нямат такива симптоми като сърцебиене след 10 стълби примерно,или покачване на пулса само докато седиш прав.За това се усъмних,че може да е нещо друго

# 539
  • София
Сърцебиене и скапване от 10 стълби може да говори и за увредена надбъбречна жлеза. Но ако симптомите ти са се отключили слес стрес, по- вероятно да е другото.

Общи условия

Активация на акаунт