Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 266
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Ами ти постоянно го пишеш, но де факто не виждам скоро да си пила нещо кой знае какво. Аз също съм с алергии, чакам в момента поредния кръвен тест, имам изписана терапия, пия антибиотици- миналата година бая, да, наложи се. У дома има хора на много сериозна лекарствена терапия, понякога няма как. С мрънкане не минава, помага само психически Joy , но до там. Съгласувай си лечението с лекаря и си го проведи. Ако не ти е назначил, и ще си седиш така- не знам какво да кажа. Твоя въпрос не е "бърз здравословен въпрос"

# 571
Аз много отдавна ѝ казах на bubulina да проведе лечение и във връзка с ЩЖ, но тя не знам защо игнорира този съвет.
Доколкото имам спомен, при нея нещата с хормоните не са особено добре. Нищо чудно, че има оплаквания. Вероятно голяма част от тях са свързани именно с Хашимото-то.

# 572
Ми и аз само чета оплаквания за н-ти път колко се изривала. Ми доста хора си живеем с алергиите цял живот, и се изриваме, и се задушаваме, и съвместяваме по 300 вида хапове всеки ден, и си следим хормоните, и какви ли не други неща. Това не е бърз въпрос, който да решим във форума, няма как да баем на бактерията или на жлезата или зорлем да й дадем противоалергични. Освен ако не посещава селската баячка, никой няма да я остави с бактерия и алергия  без лечение

# 573
Нямам Хашимото, а хипертиреоидизъм, тоест Базед. Но ендокринолозите не ми изписаха хормони, защото ТСХ ми е в норма

# 574
Колко ти беше TSH? Ако е повече от 2, не е OK.

Плюс това, винаги се гледат и останалите 2 показателя - FT4 и FT3 - без тях, няма как да се предпише лечение, само на база TSH.

# 575
Колко ти беше TSH? Ако е повече от 2 не е OK.

1.7

# 576
Дописах в предния си пост.

# 577

Когато човек не е от много голям град и честно казано лекарите не ги бива. Обходила съм всичките ендокринолози и никой не обръща внимание на другите хормони. Ходих и във Варна и там не е овобено розово положението. За София или Пловдив, Плевен нямам никяква възможност да отида. А колкото до нефролога не знае какво да ми изпише, иска хомеопатия, но каза утре дя отида.

# 578
Колко ти беше TSH? Ако е повече от 2, не е OK.

Плюс това, винаги се гледат и останалите 2 показателя - FT4 и FT3 - без тях, няма как да се предпише лечение, само на база TSH.
Този пост ме кара да се замисля, че аз имах/имам симптоми на хипо/хиперфункция, но наскоро ми правиха изследвания и невролог ми гледа жлезата и каза, че е добре.До невролог стигнах и до скенер заради треперене на ръцете, слабост, тревожност.
Сега разбирам, че всъщност основно не са ми изследвали FT4 и FT3, защото за такива резултати не сме говорили изобщо.
Въпросът ми е, виждам, че има някакъв пакет изследване щитовидна жлеза и там се споменават тези показатели, та това ли е изследването?
Как се прави на гладно ли?
И още нещо винаги съм била с много ниска кръвна захар, като получавам и хипогликемични състояния. Сега разучавам ИР, моля да ми кажете как се нарича там изследването за кръвна захар и инсулин?
Благодаря предварително

# 579
Отиди на ендокринолог. Да, трябва и ТСХ, и ФТ3 и 4, и антителата ТАТ и МАТ, и поне нещичко за кръвната захар да ти пусне и да изтълкува резултатите. МОже и някой бонус като витамин д да ти пусне.

# 580
♥ HAPPY ♥, благодаря!
Когато имам резултати, ще ги публикувам за мнения, само се чудя в коя от темите да го направя?

# 581
Ми то да ти кажа, по темите сме едни и същи Joy Където и да ги сложиш, все някой ще се изкаже Simple Smile
Според мен е най-добре да ги види лекар и да се изкаже.
След това може да ги постнеш в темата за Хашимото, за ИР или пък тук, и ще поразсъждаваме.

# 582
  • София
Бубу, защо не направиш един детокс. Генерален детокс и после , всички възможни изследвания . Кръвни , гърлени, носни, урина , изпражнения, хеликобактер , алергии , ако ще и гъбички .
Имам някакво чувство, че ходиш по-лекари , но не следваш лечението , което е назначено .
Ти каза , че си имала и болничен престой, там никой ли не разбра какво ти е ?
В интернет няма ли инфо или друг форум , с хора , които имат постоянна температура?

Аз да запитам за нещо супер ефикасно за “светата Троица “
Нос, гърло , кашлица ? Бях до личната, тя ми казва - хомеопатия .
Подули са ми се лимфни възли, яка задна хрема, завишена температура , дразнене в гърлото и лека кашлица. Главата ме боли , сигурно синусите са възпалени.
Ако може в течен вариант, но нещо , което помага на тези зони ?

# 583
Момичета,пуснах си щит.хормони и лекаря ми каза,че нищо ми няма.Какво мислите?
Пускам снимка

# 584
  • София
Добре са, но липсва Т3, гледат се трите заедно, а при съмнения за Хашимото- петте.

Общи условия

Активация на акаунт