Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка болест на дете

 • 2 036
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 467
Здравейте, притеснява ме заболеваемостта на децата в съвремието и се чудя дали да не застраховам детето, което е на 6-години, така че ако се наложи, недай си боже, да мога да  заплатя лечението от покритието на застраховката. Навремето като се роди не запазихме стволови клетки, за което съжалявам. Иска ми се сега да мога да съм сигурна, че ще може да бъде лекувана в клиники в чужбина,ако случайно се наложи. Има ли такава застраховка?

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 9 773
Аз не съм открила добра такава застраховка. Като бяха малки правих две медицински застраховки, в две различни банки. Винаги си намираха повод да не платят, когато се налагаше. И се отказах. Допълнителното медицинско осигуряване като че ли върши повече работа.
Стволови клетки можете да запазите и от млечен зъб.

# 2
 • Мнения: 1 467
Благодаря ти! А как се процедира със зъбките. Имаме две паднали млечни. Има ли специални методи за съхранение за да се запазят стволовите клетки в тях. Иначе попаднах на тази застраховка. Звучи добре, но се чудех дали няма още по-добри.
https://www2.allianz.bg/bestdoctors/

# 3
 • София
 • Мнения: 1 141
Има  Best Doctors, лечението се извършва звън България. Няма да пускам линкове към български застрахователи, които предлагат застраховката, но ги проучи- един от тях предлага(ше) поне преди година определено по- добри условия. Но като цяло е смислена застраховка, покриваща много неща, които съпътстват лечението.

# 4
# 5
 • Велико Търново
 • Мнения: 5 753
Аз застраховам всичко и всички у дома. Дано никога не се сбъдва никои риск, но предпочитам да имаме някаква форма на " спокойствие" ако пази Боже нещо се случи, ще можем да си позволим определено лечение. Нямам наблюдения ( и дано нямам) как работят застрахователите при изплащане/ покритие, така че няма как да споделя лични впечатления. Застраховките са ни в Уника, но са за определена категория заболявания само.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 9 773
Нямам представа с млечните зъби как става. Ние имаме от пъпна връв. Обади се в някоя банка за стволови клетки, ще ти обяснят.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 141

За да не влизам в режим на реклама, вторият от трите застрахователя, цитирани в статията е този, който имам предвид Wink

# 8
 • Мнения: 1 467
За да не губя време,отидох на място за застраховката Здраве и ценност и при втория застраховател. За Best doctors при втория застраховател ми предложиха да сключим застраховката за 88 евро годишно, което ме устройва. За Здраве и ценност за детето на друго място , което е с покритие на подобни рискове трябва да заплащам 25 евро на месец, което е доста по-солено.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 14:25 от silvi_7878

# 9
 • Мнения: 2 478
За да не губя време,отидох на място за застраховката Здраве и ценност и при втория застраховател. За Best doctors при втория застраховател ми предложиха да сключим застраховката за 88 евро годишно, което ме устройва. За Здраве и ценност за детето на друго място , което е с покритие на подобни рискове трябва да заплащам 25 евро на месец, което е доста по-солено.

Хайде да ти вкарам малко светлина в тунела.
Не знам в кой офис и къде си била, с кой "специалист" или брокерче си говорила, но прочети какво ще ти напиша.

Best doctors ти покрива само тежки 10 вида заболявания, разбирай човек става "зеленчук". Не влиза България в покритие, както и ограничени клиники по избор на Мюнхен.

Здраве и Ценност на Уника за 25 евро ти е разширеният пакет Селект + и включва ВСИЧКИ видове диагнози и злополуки, не само 10 вида тежки заболявания. Включително влиза и България, и цяла Европа - с Русия и Турция и/или план Свят, който е по-скъп. Няма как да не е - в САЩ лечението е безумно. Затова и лимитът е над 2 милиона евро.
Ние си избираме заведение и т.н. Вип стаи, импланти, лазери, каквото се налага и е достъпно най-съвременно.
Та, нормално да е малко по-скъпо, но си струва.

Тарифите са на пазара от 2014г. Нормално малко хора да знаят за тях, плюс проникването и културата в България са слаби, и са малко информираните.

За повече информация всеки може да ми пише на лично за насоки и препоръки, както и контакти.

Разбира се, написаното се отнася и към бъдещи четящи и търсещи или интересуващи се от материята.

Окултурените хора знаят, че си струва, защото, ако се случи нещо тежко, човек фалира, та 25 евро в случая на фона на спокойствието нищо не са.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 22:56 от FragranceFanatic

# 10
 • Мнения: 1 467
Това което са ми предложили като чета извадката, която ми дадоха се казва "Здраве и ценност" селект" и за него ми казаха за 6-годишно дете с болничен престой - 25 евро на месец. Без болничен престой 5.89 евро на месец, но пише План Европа. Като в листа, който ми дадоха са изброени злокачествени новообразования, отворени лапароскопски операции, добро качествени туморни образования, сърдечни операции, трансплантации и някои др.  сърдечни. Казаха ми за  застраховката "здраве и спокойствие", но не разбрах да има вариант, който да покрива всичко, което възникне като проблем-заболяване, и в България и по света. Тази застраховка "здраве и ценност селект плюс" , означава ли, че ще ми покрива всички възможни рискове за детето от операция на сливиците, апендиктомия до недай си боже злокачествени  заболявания и трансплантации по света и в България. За този вариант нищо не ми казаха. Може ли повече информацията? Със сигурност ще е от значение и за други бъдещо четящи. Как стои варианта със спешната помощ при тази застраховка за хората от провинцията, например. В случай на настъпване на застрахователно събитие от рисковете, които покрива аз ли трябва да покрия първоначално сумата и после да предявя претенцията или се свързвам с някой, който ме насочва към клиника и лекар. Ако може повече подробности. Може би в провинцията застрахователите не са толкова запознати в случай, че малко хора се интересуват от подобна застраховка. Каква е всъщност цената за 6-годишно дете при този вариант -България и света заедно? Благодаря предварително за отговора!

# 11
 • Мнения: 2 478
Силви, много си ми симпатична, но сама разбираш, че тук няма как да ти поствам такава информация - цифри, анализи и т.н. Това е ноу-хау и струва много пари.
Ако си решила да сключваш полица на детето си, свързвам те, с който трябва, разхождаш се до София. Човекът ще ти направи безплатна консултация, сключване на полица и обслужаване. Ти си преценяваш.

Нищо не си разбрала, и/или некадърно са ти обяснили, и да в провинцията няма качествени "застрахователи". В София също са кът, разбиращите материята и обясняващи адекватно, още по-малко превърнало им се в професия вече дълги години и наистина знаещи какво правят, са още по-малко. Още повече в материята здравно и животозастраховане, които тепърва ще се развиват, особено здравното.

Много дълго ще стане да ти обяснявам по всички въпроси.
Накратко, това което ти казах - да, покрива всичко и апандисити, и каквото се сещаш.
Нищо не плащаш, платила си си премията, затова я плащаш.
След диагнозата и решението за лечение, се попълва бланка, прилагат се документите и ти казваш къде искаш да се проведе лечението или компанията ти казва 2-3 варианта.
Примерно в Истанбул Аджъбадем е на много високо ниво. Води се и филиал на американската Джон Хопкинс.
Във Франция и Италия са от най-добрите ортопеди.
В Русия са от най-добрите офтамолози.
Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 12:17 от FragranceFanatic

# 12
 • Мнения: 42 423
А защо да не се напише в темата и защо са тайна тези цени? Имам две допълнителни здравни осигурявания в България, не искам продукт И за България, но май Уника няма, а при останалите е едно и също- няколко основни групи заболявания
Би било полезно някой запознат да внесе малко светлина, не виждам какво ноу хау ще изтече толкоз. То че застраховането ни е на много ниско ниво- вярно е, ама чак пък такава тайнственост...

# 13
 • Мнения: 1 467
Всичко звучи чудесно, но някакси по-достъпно и качествено за Софиянци. При едно внезапно настъпило животозастрашаващо състояние като остър апандисит, преплитане на червата или злополука след инцидент, ми е трудно да си представя кога ще ги попълня тези документи-диагнози и решения, че и да ги изпратя някъде и да ме насочат към клиника и специалисти. Ние имаме една болница в града и най-близко ни е Плевен. Но ще имам предвид при пътуване в София, да се срещна с човека. Може пък да има друг вариант за спешната и неотложна помощ. Иначе за плановите операции е вариант, наистина.

# 14
 • Мнения: 2 478
Уважаема, Силви, това което описваш се нарича "спешна, неотложна помощ" или акутно(остро) заболяване.
По Общи Условия не се изискват документи, то е ясно, мисля, и че се подразбира - поне се звъни да се информира застрахователя, ето ти си родителя в случая и се обаждаш, да кажеш, че по полица номер еди си кой застрахованото (покритото) дете спешно влиза еди си къде. Оттам вече нещата се поемат.
Аз визирах планирано лечение след поставена диагноза.
Чудесно, като пътуваш към София, ми пиши на лично. Ще свършим работа.

Happy, продуктът на Уника просто включва И България, освен цяла Европа, или света, което е много важно, защото има случаи, когато не може да се транспортира пациент веднага за Германия или Швейцария да речем. Овладява се тук ситуацията и вече, като има по-модерни клиники и решения за случая, се прави медицинско транспортиране. Възможно е самолетните билети вие да си ги платите, но това на фона на десетките хиляди, ако не и повече евра за потенциално лечение, е нищо.

Общи условия

Активация на акаунт