На море в Турция - тема 59

• 52 960
  • 831
  •   1
Отговори
# 330
От последното ми влизане в темата има над 50 нови отговора. Почвам ги подред, пък докъдето стигна Simple Smile

Здравейте, прочетох първия пост, прегледах последните 10тина страници, но все още ми е много трудно да се ориентирам. Никога не сме ходили на почивка в Турция (Гърция е нашата дестинация), но майка ще хареса и тъй като има хубав повод обмислям да ѝ подарим почивка. В тази връзка, бих била много благодарна, ако може да ме насочите по отношение на:
1. Къде да отидем като за първи път? Периодът е началото на септември за 10тина дни, майка е 70+ години и детето ще бъде на 13.
2. Предпочитам като за първи път да пътуваме със самолет и пътуването да е организирано.
3. Към кои ТА да се насоча?
4. На какво следва да обърна внимание при резервацията?

Предварително благодаря на тези, които ще отделят време да ми помогнат Flowers Tulip

zvаnchе, ще се опитам да отговоря на всички въпроси Simple Smile
1. В началото на септември е топло и хубаво във всеки курорт, но аз ви предлагам да се насочите към Кушадасъ или Анталия, тъй като там хотелите предлагат най-разнообразни забавления за различни възрасти, а и в ценово отношение има голям избор. Единственото ми опасение е, че щом жената е на 70+ години, може да и дойде в повече горещината. В началото на септември често температурата е над 40 °C. Но ако изберете хотел с много зеленина, мисля че ще се чувства добре.
2. За първо пътуване към дадена дестинация с възрастен човек, чартърна програма наистина по-удачния вариант.
3. Трите туроператора, на които аз бих се доверила са Тез тур, Емералд и Аква тур. В зависимост от избрания курорт, се променя организатора. Какво имам предвид - Тез тур са много подходящи за Анталия, защото имат повече полети. Те предлагат различна продължителност на почивките - 3, 4, 7, 9 и т.н. нощувки. Програмата на Емералд ми харесва повече, когато говорим за почивка в Кушадасъ, защото техния полет е до Измир и трансферът е по-къс. Извън тези подробности, смятам, че и трите ТО са ок, защото са от години на пазара, имат читави партньори в Турция и програмите им са много добре организирани.
4. Има много неща, които трябва да съобразите, например продължителността на трансфера от летището до хотела. Забавленията за детето и подходящите условия за майка Ви също. Има хотели с денивелация или повечко стълби, без зеленина, съответно сянка, с огромни територии, които в жегата трудно се минават и т.н. Индивидуалните ви предпочитания пък ще определят други критерии за избор, които да предвидите.
Тъй като родните ТО работят с над 600-700 хотела в турските курорти, изборът е наистина огромен. Ако формулирате какви са ви очакванията и изискванията, ще ви дадем някакви насоки. Ако определите период и бюджет можем да говорим и за конкретни имена на хотели.

ledi ние сме от тези късметлии,които платихме 6 нощувки през 2012 и спечелихме цял ден в Делфин Империал Лара.Пристигнахме в 6ч сутринта, а обратния полет беше в 22ч.Но ни се е случвало и обратния вариант,пристигаме късния следобед в Кемер за 7 нощувки,а последната не я използваме защото ни вземат в 3ч за полет към София в 7ч.

Ех, тези готини пакети с 6 нощувки, защо не вземат пак да ги пуснат... Аз толкова пъти съм я дъвкала тази тема, че сигурно вече ставам досадна. Но наистина беше супер, ама супер изгодно. Голям кеф е хем да имаш 7 пълни дни, хем да платиш 6 Simple Smile Но сигурно и преди съм писала, че за тези полети имаше много по-малко желаещи. Дневния полет се пълнеше до последната седалка, а нощния летеше наполовина пълен. За софиянци беше удобен, но за хората, които пътуват от другаде, хич не беше за предпочитане. На отиване излиташе в 5 или 5:30 сутринта, което значи в 3 през нощта да си на летището, а на връщане кацаше около 1:30-2:00 след полунощ. И ако имаш още 150-200 или повече км път с кола допълнително, става тегаво. Та за това ги спряха тези прекрасни пакети.

# 331
Хм,пак аз с едно питане относно пътуването с кола.Тръгвайки от БГ към Кушадасъ ако тръгнем в 22 от Търново (там ни е сборния пункт) горе-долу към колко ще сме на границата,към колко в Истанбул,и към колко в курорта.Както писах и по-назад с три деца ще сме и най-вече заради тях ще е нощен прехода,за да спят,вместо да мрънкат и повръщат(синът ми и голямата племенничка имат този проблем).Питам за ориентировъчно време.Зет ми каза,че се пътува 12 часа...

google maps..

# 332
Хм,пак аз с едно питане относно пътуването с кола.Тръгвайки от БГ към Кушадасъ ако тръгнем в 22 от Търново (там ни е сборния пункт) горе-долу към колко ще сме на границата,към колко в Истанбул,и към колко в курорта.Както писах и по-назад с три деца ще сме и най-вече заради тях ще е нощен прехода,за да спят,вместо да мрънкат и повръщат(синът ми и голямата племенничка имат този проблем).Питам за ориентировъчно време.Зет ми каза,че се пътува 12 часа...

Има ли някаква конкретна причина да минавате през Истанбул за Кушадасъ? Astonished
Ако минете през Чанаккале може и преди обяд да сте в хотела, но през Истанбул ще загубите много часове...

# 333
  • софия
Blue HeartBlue Heart Blue Heart
От последното ми влизане в темата има над 50 нови отговора. Почвам ги подред, пък докъдето стигна Simple Smile
Скрит текст:
Здравейте, прочетох първия пост, прегледах последните 10тина страници, но все още ми е много трудно да се ориентирам. Никога не сме ходили на почивка в Турция (Гърция е нашата дестинация), но майка ще хареса и тъй като има хубав повод обмислям да ѝ подарим почивка. В тази връзка, бих била много благодарна, ако може да ме насочите по отношение на:
1. Къде да отидем като за първи път? Периодът е началото на септември за 10тина дни, майка е 70+ години и детето ще бъде на 13.
2. Предпочитам като за първи път да пътуваме със самолет и пътуването да е организирано.
3. Към кои ТА да се насоча?
4. На какво следва да обърна внимание при резервацията?

Предварително благодаря на тези, които ще отделят време да ми помогнат Flowers Tulip

zvаnchе, ще се опитам да отговоря на всички въпроси Simple Smile
1. В началото на септември е топло и хубаво във всеки курорт, но аз ви предлагам да се насочите към Кушадасъ или Анталия, тъй като там хотелите предлагат най-разнообразни забавления за различни възрасти, а и в ценово отношение има голям избор. Единственото ми опасение е, че щом жената е на 70+ години, може да и дойде в повече горещината. В началото на септември често температурата е над 40 °C. Но ако изберете хотел с много зеленина, мисля че ще се чувства добре.
2. За първо пътуване към дадена дестинация с възрастен човек, чартърна програма наистина по-удачния вариант.
3. Трите туроператора, на които аз бих се доверила са Тез тур, Емералд и Аква тур. В зависимост от избрания курорт, се променя организатора. Какво имам предвид - Тез тур са много подходящи за Анталия, защото имат повече полети. Те предлагат различна продължителност на почивките - 3, 4, 7, 9 и т.н. нощувки. Програмата на Емералд ми харесва повече, когато говорим за почивка в Кушадасъ, защото техния полет е до Измир и трансферът е по-къс. Извън тези подробности, смятам, че и трите ТО са ок, защото са от години на пазара, имат читави партньори в Турция и програмите им са много добре организирани.
4. Има много неща, които трябва да съобразите, например продължителността на трансфера от летището до хотела. Забавленията за детето и подходящите условия за майка Ви също. Има хотели с денивелация или повечко стълби, без зеленина, съответно сянка, с огромни територии, които в жегата трудно се минават и т.н. Индивидуалните ви предпочитания пък ще определят други критерии за избор, които да предвидите.
Тъй като родните ТО работят с над 600-700 хотела в турските курорти, изборът е наистина огромен. Ако формулирате какви са ви очакванията и изискванията, ще ви дадем някакви насоки. Ако определите период и бюджет можем да говорим и за конкретни имена на хотели.
Нямам думи, с които да изразя благодарност за подробния пост и ясна информация. Много точно сте усетили моите колебания и условности в търсене на място.

Вчера пуснах запитвания точно до препоръчаните ТО и мисля да не се обръщам към други. След питането тук продължих да чета и аз стигнах до извода, че те са надежни. И от трите отговориха, че имат пакети за 7 нощувки. Очаквам да ми изпратят предложения и със сигурност ще имам нужда от Вашия поглед.
Това, което не мога да преценя е дали си заслужава от сега да предплатя пакет или да изчакам август за ценово по-атрактивна оферта?

# 334
Zvanche, цените надали ще паднат. За мен дори и сега е късно за резервация, ранните записвания отдавна приключиха /не че и тогава цените бяха много ниски/.
Много от хотелите, които са популярни и на добри цени обявиха стоп на резервациите.

Тази година гледам, че има голямо разнообразие от полети и не знам как стои въпросът с местата по самолетите, но аз не бих чакала последния момент.
Освен с ограничен избор от хотели, рискувате и да няма места за избрана дата на полета.

Аз принципно обичам всичко да ми е планувано и организирано, колкото може по-рано, не ми е спокойно, когато до последно нямам нищо сигурно.
Още повече, че и Турция не е дестинация за ласт минит оферти, поне такива са моите наблюдения.
Рядко пускат такива, предимно на кофти хотели.

# 335
  • софия
Аз също обичам рано да планирам и организирам. (Гърция ни е предплатена и организирана още преди повече от месец.)  Ще избера сега от офертите, които се надявам да ми изпратят. Simple Smile Така или иначе, РД на майка е следващия месец и искам това да ѝ подарим, а не обещание за почивка.
Попитах за ласт миинит, защото четох, че момичета споделят за много добри оферти, но нямам наблюдения дали това е практика или по-скоро непланирано добра ситуация.

# 336
Аз също обичам рано да планирам и организирам. (Гърция ни е предплатена и организирана още преди повече от месец.)  Ще избера сега от офертите, които се надявам да ми изпратят. Simple Smile Така или иначе, РД на майка е следващия месец и искам това да ѝ подарим, а не обещание за почивка.
Попитах за ласт миинит, защото момичета са споделяли за много добри подобни предложения, но нямам наблюдения дали това е практика или по-скоро непланирано добра ситуация.

Вие и без да чакате оферти можете да си разгледате какво се предлага, например тук съм отворила хотели в Белек, Анталия, самолетна програма със 7 нощувки:
http://emeraldbg.com/pochivka/94844/2/408/%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0% … %D0%BA%D0%B8.html

# 337
  • софия
Аз гледах, изгледах сума ти оферти, толкова гледах, че накрая всичко ми изглежда еднакво и не мога да се ориентирам в особеностите. Напр. дали има денивелация, достатъчно зеленина, пясъчен плаж, време за трансфер и т.н. На снимка всичко ми харесва. До днес не бях сигурна и кое място точно да гледам. За това и предпочитам, като за първи път без грам лични впечатления и ориентир, да ми помогне ТО. Simple Smile

# 338
Здравейте,
Мисля, че съм виждала пост за новооткритите хотели тази година, но не го намирам.
Ако някои е запазил списъка, моля да ми го пусне.
Благодаря!

# 339
Списъкът е на първа страница: https://www.hotel-tatil.com/yeni-oteller.php

# 340
Атрактивните оферти отдавна са минали. Според мен август ще е каквото е останало и то в по-нежеланите хотели.

# 341
Аз със сигурност няма да прочета тези 50+ мнения, но само и аз да уточня, Марги, че нямам никакъв проблем с твоите постове и както съм казвал и преди изключително много те уважавам и ценя усилията да предоставяш информация по балансиран начин и това ще си остане така дори и да не съм съгласен с теб по един или друг въпрос. Отговорих ти единствено именно, защото смятам, че твоето мнение тежи повече и може да се приеме като нещо повече от неуспешен личен опит, което ти в последствие уточни и всичко е ясно.

Само ще използвам случая да уточня нещо и аз, в случай че не е станало достатъчно ясно.

Аз защитавам мнението, че всеки трябва да пътува както му е най-удобно, изгодно, бързо и приятно и най-вече, че трябва да сме толерантни към чуждите предпочитания и възможности. Защото е ясно, че най-доброто за мен в никакъв случай не значи, че е най-доброто и за другите.
Аз защитавам мнението че хората трябва да бъдат насърчавани да правят преди всичко информиран избор, за което първо трябва да са наясно какви алтернативи имат и чак тогава евентуално може да си изберат "най-доброто" в техния случай, иначе просто няма как да стане. Личните предпочитания на някои за каквото и да било са последното нещо, което бих коментирал и което ме интересува.

В днешно време е напълно възможно човек да си резервира качествен хотел или полет на приемливи цени стига това да стане в подходящия момент и през подходящото място. Това го казвам като човек, който пътува много често и по работа и за удоволствие и чиито планове и резервации обикновено са за цяла година напред. Разбира се, не твърдя, че всеки трябва да се възползва от тези възможности, а просто, че е хубаво да се знае че ги има по принцип, от там нататък всеки сам да си решава.

# 342
Само да попитам, през Тез тур как се прави резервация. Ние си ходим самоорганизирано, но искам за едни приятели да проверя, като тръгна да резервирам, ми дава препрадка към 10000 туристически агенции

# 343
Само да попитам, през Тез тур как се прави резервация. Ние си ходим самоорганизирано, но искам за едни приятели да проверя, като тръгна да резервирам, ми дава препрадка към 10000 туристически агенции

1. Обаждате се по телефон и/или пишете имейл:
TEZ TOUR България
тел. 0700 46 600
тел. +359 2 935 09 18
тел. +359 2 935 09 16
book@teztour.bg

2. В старата версия на сайта има форма за заявка. Например:
http://old.teztour.bg/reservation_tariff.php?hotel_id=57472& … cFlyIds=115358590
До нея се стига така: Начало >> Търсене >> Избор на курорт >> Избор на хотел >> Заявка за Резервация
Ето така изглежда търсенето:
http://old.teztour.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 344
  • Стара Загора
Здравейте,

предстои ни почивка в края на май в Eftalia Marin, Aлания.
Ако някой е почивал там, може ли да ми каже, дали има нет в стаите или е по-добре да потърся някакъв план при мобилния оператор
Благодаря
Здравейте, ние бяхме в Ефталия Вилидж през август 2018. Имаше добър интернет е стаите, в ресторанта , на Острова .Предполагам ,че и в Марин ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт