На море в Турция - тема 59

• 52 929
  • 831
  •   1
Отговори
# 375
kisssa, хотела в Анталия дори не съм го чувала и не знам в кой район е, но това което видях в Трипадвайзър и в Холидейчек не е никак добро. Мненията са оскъдни и повечето са негативни, което говори, че хотелът не си заслужава.
По отношение на Golden Age в Бодрум мога да кажа, че е подходящ ако нямате база за сравнение или ако почивате в по-ниско категорийни хотели. По-добър е от някои хотели в района, но като цяло нивото му не е кой знае какво.

Darina Simonova, Side Crown Serenity и VONRESORT Golden Beach са доста различни хотели. Може би единственото, което ги свързва е полегатото морско дъно. Не знам по какви критерии сте ги избирали и кое е важно за Вас, а без това трудно ще Ви насочим кой хотел би отговорил повече на очакванията Ви. Ще ви напиша по 2-3 думи за хотелите, дано са ви от полза.
Side Crown Serenity е с много малка територия и почти няма зелени площи, но пък всичко е добре подредено и е на една крачка. Капацитета на хотела е доста голям за малката му площ. Стаите са хубави, достатъчно широки, поддържани и имат доста добър вид. Разположени са във висока основна сграда, има и анекс. Основната сграда е за предпочитане. Плажът е на 500-600 метра и има безплатен шатъл през деня. Водните пързалки са 3 и са съвсем леки. Между 24 и 10 часа напитките се плащат.
VONRESORT Golden Beach е с огромна територия, с много зелени площи и много цветя. Стаите са в къщички, не са много големи и са позахабени вече. Комплексът също е на втора линия и от най-отдалечените къщички разстоянието до плажа е над 600 м. Има аквапарк с 13 пързалки. Не помня дали през нощта напитките са включени в цената. Плажът е широк има и огромен пирс.

# 376
Цитат на: Мaрги link=topic=1102271
VONRESORT Golden Beach е с огромна територия, с много зелени площи и много цветя. Стаите са в къщички, не са много големи и са позахабени вече. Комплексът също е на втора линия и от най-отдалечените къщички разстоянието до плажа е над 600 м. Има аквапарк с 13 пързалки. Не помня дали през нощта напитките са включени в цената. Плажът е широк има и огромен пирс.

Само да изясня частта с напитките. В UAI са включени, преди време предлагаха опция AI за Beach конкретно за някои пазари, често с малка разлика в цената и някои (руснаци и други) се чувстваха ощетени и някои (предимно руснаци) си купуваха гривни по 10E за Coast, за да се наливат там денонощно, където и изборът на марков алкохол е по-голям. Доколкото знам вече не предлагат AI, дори и някъде да е останал такъв надпис.

Колкото за дилемата между двата хотела, Von е от типа голям комплекс с всичко вътре, именно голeмият брой такива комплекси са основното предимство на Анталия пред други дестинации, a Beach конкретно е много популярен хотел от среден клас с много хубава и голяма територия, приличен аквапарк и много широк и хубав плаж с голям кей, който и аз харесвам. Другият хотел е от тип "малко хотелче с басейнче зад магистралата", какъвто аз въобще не бих и погледнал в Анталия... от там нататък преценката си я твоя. 

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 12:19 от Adventurer

# 377
А на първа страница има поне 6 подробни отзива за Vonresort golden beach и въобще е един от най-коментираните хотели в българското интернет пространство.

# 378
Ето на какво попаднах днес,относно неплатени глоби за нарушения в Турция.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/globite-za-narushenija-na-patja- … s5D0E96hiCo5ikVWs

# 379
  • Варна
Ето на какво попаднах днес,относно неплатени глоби за нарушения в Турция.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/globite-za-narushenija-na-patja- … s5D0E96hiCo5ikVWs
Браво на съседите ни, добре е че вкарват ред. Турция по начало е много по-технологично развита от България, ние тук още с винетки се занимаваме, а те таксуват на изминат път ... Да се надяваме, че някой ден и ние ще ги настигнем турците.

# 380
  • Пловдив
Моля,тези които ще пътуват скоро със самолет за Анталия а може и към другите летища в Турция да споделят искат ли им такса от 6 евро на човек .Днес се обадих в Емералд да ми потвърдят  почивката на дъщеря ми за юни за Анталия и ми заявиха ,че от 01.01.19г имало нова такса.И трябва да доплатим.Почивката е резервирана през ноември .Тогава никой не спомена нищо.

# 381
  • Sofia
Ние сме през май с Тез тур, нищо не казаха за допълнително плащане, хем договора е нов ( от 28.03.19), заради отменения полет и удължаването с 2 дни.

# 382
Аз мога да споделя на 6ти май като пътувам за Анталия.

# 383
  • Пловдив
Таксата била" Сигурност "и била въведена от турците.Отделно е от горивната такса която се плаща преди датата на тръгване.

# 384
Моля,тези които ще пътуват скоро със самолет за Анталия а може и към другите летища в Турция да споделят искат ли им такса от 6 евро на човек .Днес се обадих в Емералд да ми потвърдят  почивката на дъщеря ми за юни за Анталия и ми заявиха ,че от 01.01.19г имало нова такса.И трябва да доплатим.Почивката е резервирана през ноември .Тогава никой не спомена нищо.

Не намирам таково инфо в Tурските  страници
Само знам че по едно време се говореше че щяло да се иска  6 eur на човек някоя такса от чуждите авиокопмании които кацат в новото летище-Istanbul..
Ноо както казax няма подобен хабер в сайтовете

# 385
Помня, че имаше новини за тази такса "сигурност", но бяха противоречиви и не знам какво е станало накрая...

https://trip.dir.bg/news.php?id=27411202

# 386
Мили хора, за VONRESORT GOLDEN BEACH няма никакви места, може ли мнение за LYRA RESORT and SPA-СИДЕ?
Трябва да резервирам нещо, докато все още има места. Много благодаря за изчерпателните мнения на предишния ми въпрос...

# 387
Darina Simonova 627414, пробвайте различни агенции за Вон. Може в дадена да се свършили, в друга да има. Ако самостоятелно пътувате, може и през travelrepublic да опитате.

# 388
  • Варна
Емералд имат навика да искат такси и таксички, писала съм тук. Мои приятели два пъти ги съпунисаха с по 50 евро, два дни, преди полета.

# 389
.....може и през travelrepublic да опитате.

А какви са условията и как се плаща през Травел Републик? Гледам, че имат добри оферти.
Това какво значи "Flexible Amendment available until 07 June
£15 deposit on hotel only "? Пише го под всяка цена.

едит: разбрах. Сега се плаща 15 лири депозит и 14 дни преди датата дърпат останалата сума от картата директно. А има и Пейпал.

Предполагам ваучера го пращат по имейл?

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 16:11 от -True Blue-

Общи условия

Активация на акаунт