На море в Турция - тема 59

• 52 938
  • 831
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Не знам колко градуса е в Кушадасъ между 5 и 12 август, но между 24 и 31 август си беше идеално. Температурата на въздуха беше 30-33°. За сравнение в Дидим между 10 и 17 юни ни е жарило слънце на 40°+. Всичко е относително. При всички положения в Кушадасъ ги няма анталийските жеги.

# 226
  • в кукувиче гнездо
Абе, честно казано дебела не съм, даже хич, обаче да се юрна на разходка, когато на вън е такъв ад, ми не ми е ок. В Бургас доста зими съм изкарала, обаче колкото и да е брули вятъра, пак не ми се ще да карам Почивка на 40 градуса и убийствена влажност. В Анталия е имало дни и в края на май, дето не ти стига въздух от влагата.

# 227
Ох,сега и аз се притесних дали няма да ни е много жега😲 Досега винаги сме почивали все от средата на септември в Анталия и сме били много доволни...но тази година детето ще е първи клас и трябваше да издърпаме почивката. От 29.08.в Анталия,Лара. Аз обичам да ми е топло,само ме притеснява спането на климатик,въобще не ми допада,особено заради детето. Дано да не е съвсем мор

# 228
  • Пловдив
Ех,ама и вие.За какво сте тръгнали да го мислите времето от сега.По добре топло отколкото да има бури и да вали.
 Voyage Torba ли беше само за възрастни?Или някой друг от веригата  Voyage в Бодрум?

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 21:14 от slavei4e

# 229
Чакам морето и жегата! Коктейлче с лед, под чадъра, морски бриз 😍

# 230
Относно влажността на въздуха - В средата на септември сме били в Тунис е там щяхме да пукнем. Жега, влажност не може д0а се диша, а местните ни се смееха, че сме отишли в техния зимен период.Излизайки от банята вместо да си освежен ние отново бяхме отново влажни направо ужас.

В далечната 2008 бяхме в Кемер-Кириш от 18.10 - е такава жега не беше истина, но ние не усещахме влажност. Всичко беше прекрасно с изключение на дъното на морето.

# 231
.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 12:07 от Radani

# 232

В този ред на мисли, да питам:
-правите ли застраховки, здравни и на автомобила, ако да, къде и на каква цена?
-ще бъдем в Суено в Сиде, благодарение на търпението на Халим , който изтърпя всичките ми капризи, че дори и смени датите ни за почивка, от 22.05-31.05.
Та мислим варианти за междинна почивка и евентуално разходки пазаруване?
- Истанбул или ферибот?
- За първи път ще пътуваме с кола, нещо по специфично? Зелената карта стандартна или?
И последно: някой почивал ли е в Суено през май, видях че има доста богата вечерна програма в хотела, но тя е от 01.06, а май има ли нещо?

# 233
  • Варна
Направете си на вас, такава, която важи от 21.05 до 01.06,за колата зелена карта, която важи за Турция  и задължително, преди да тръгнете, минете през доверен майстор.

# 234

-ще бъдем в Суено в Сиде, благодарение на търпението на Халим , който изтърпя всичките ми капризи, че дори и смени датите ни за почивка, от 22.05-31.05.
- Истанбул или ферибот?
- За първи път ще пътуваме с кола, нещо по специфично? Зелената карта стандартна или?
И последно: някой почивал ли е в Суено през май, видях че има доста богата вечерна програма в хотела, но тя е от 01.06, а май има ли нещо?

Застраховка за чужбина ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Правя я в Корни до Пирогов. От денят в които ще влезем в Турция до деня в които напускаме Турция. Около 30 лева за 1 възрастен и 1 дете.
За колата ЗЕЛЕНА карта.
Според мен минаване през Истанбул по втория мост над Босфора Фатих около полунощ няма да имате проблем.
Ако искате нощувка- Кютахия или Афион. В този ред на мисли преценете кога ще минете през Истанбул.

# 235

- Истанбул или ферибот?

Застраховка за чужбина ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Правя я в Корни до Пирогов. От денят в които ще влезем в Турция до деня в които напускаме Турция. Около 30 лева за 1 възрастен и 1 дете.
За колата ЗЕЛЕНА карта.
Според мен минаване през Истанбул по втория мост над Босфора Фатих около полунощ няма да имате проблем.
Ако искате нощувка- Кютахия или Афион. В този ред на мисли преценете кога ще минете през Истанбул.
1. За пътя - ние минаваме през Истанбул...втория мост...караме по магистралата към Анкара и преди Сакария се отбиваме към Анталия. След около 120 км. Има голям търговски център за почивка Bozuyuk Sarar Shopping Mall
Malhatun Cad. Çevre Yolu 3. Km., 11300 Saraycık Köyü/Bozüyük/Bilecik, Турция
+90 228 315 00 00
https://maps.app.goo.gl/UQ2ni
2. Истанбул минавахме миналата година от 09. 00 до 10.30 без проблеми и задръствания на отиване.
3 . За междинна нощувка спахме в Алтънташ/едно селце след Кютахя/ там е летището .
Тази година за междинна нощувка мисля да направим в Испарта.
Пътя е хубав и се кара прилично бързо.

# 236
  • София
А за таксите някакви подробности да кажете?... Винетка ли се купува или се плаща на определени пунктове?

# 237
А за таксите някакви подробности да кажете?... Винетка ли се купува или се плаща на определени пунктове?
Купувате си НGS .  Стикера се залепва на стъклото на колата под огледалото , но не зная сега колко е първоначалната сума в него. Нашия е купуван още като се смени системата  и сега само довнасяме пари в него. Може да се купи на всеки изход от магистралата или от бензиностанциите.
Мисля че на първа страница имаше обяснения подробни за това.

# 238
  • Варна
55 лири, 5 за стикера.

# 239

Ние си купихме стикер HGS от Ptt/техните пощи/ от Манавгат през 2016г за около 55лири и на връщане за БГ си удържаха всички магистрални такси и такса за вторият мост над Босфора в посока Азия. Този стикер се залепва на предното стъкло зад огледало.

Задължително носите задграничния паспорт на който се води колата и ние носихме големия талон на колата, но май ставаше и с малкия.
Имате 15 дни градисен период, за да си купите стикер.

Общи условия

Активация на акаунт