На море в Турция - тема 59

• 53 528
  • 831
  •   1
Отговори
# 210
Според мен също началото на август не е най-приятното време за почивка. Ние септември в Алания плувахме от пот и само търсехме къде да се скрием на климатик. А юли/август са най-горещите дни.

За хора със здравословни проблеми пък е още по-неподходящо.
Ако има вариант, сменете периода.

# 211
  • София/Севлиево
За съжаление няма как да идем в месец,различен от Август,т.к.семейстеото на сестра ми живее в Лондон и децата са ваканция само през това време.Но аз ще взема съответните мерки,за да се почувствам добре.Благодаря на всички,които се отзоваха.

# 212
  • София
Stuck Out Tongue Winking Eye
За съжаление няма как да идем в месец,различен от Август,т.к.семейстеото на сестра ми живее в Лондон и децата са ваканция само през това време.Но аз ще взема съответните мерки,за да се почувствам добре.Благодаря на всички,които се отзоваха.

В Англия предполагам си имат личен лекар, той дава болнични, както и тука, не си болен ама бележка имаш, 3-4-5 дни, септември, по-тънки са цените...нищо не съм казал, така съм чул. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 213
  • софия
Били сме от 23 август в Кемер, тогава нямахме друга възможност за период; хотелът беше мн зелен, което беше предимство- Club Salima, през деня беше мн топло, но някакси ние не го усетихме толкова зле- от басейна , в морето и обратно, водата е чай, беше и много влажно, кърпите не изсъхваха, в стаята сме спали на климатик. Нямам лош спомен за горещината, но всеки индивидуално преценява за себе си и семейството си:))

# 214
  • Варна
В Кемер е като по БГ черноморието, успоредно на морето има планина, друго е. Аз направих един път грешка да отида на 10.09 ,ми не е моето, макар да съм държелива и обичам топлото. При нас 30 градуса е едно, в Турция 30 градуса е съвсем друго.

# 215
Още малко и синоптици ще станем с тези дискусии за времето. Nature High Brightness
@Елислава За никой не би трябвало да е изненадващо, че Август в Турция е горещо. Но Кушадасъ не е толкова на юг, така че не се безпокойте от някакви припадащи жеги. Радвайте си се на почивката и не ги мислете жегите и земетресенията. Гаранция за тях няма, така че се настройте позитивно.
Между другото сте избрали точно дати по Байрама, защото тази година Курбан Байрам се пада на 12 и 13 август.

# 216
  • Варна
Сериозно ли това за горещото? Ние цяла зима чакаме да дойде лятото да се стоплим лятото на 35-40 градуса в Турция и не се оплакваме да ни е било горещо. Затова и ходим края на Юли и началото на Август, защото хем деня все още е дълъг и има време за обикаляне, хем и времето вече е топло, вкл. и морето. Спомням си като малка как сме ходили по Черно море и си мислех че е нормално човек да влиза полека в морето за да свиква със студа ... Реално, Черно море рядко става над 24-25 градуса. Последните години свикнахме с топлото море в Турция, при 28-29 градуса на водата е съвсем друго нещо.
А за Курбан Байрама, искаше ни се да го хванем през почивката ни, но ще сме преди него. Мисля че ако някой успее да го хване няма да съжалява.

# 217
  • в кукувиче гнездо
Е, на 40 градуса задух и влага какви пък ще са тия разходки? Аз август месец не бих си причинила чоре в Турция. Не се диша, да не говорим на човек дали му се яде или пие. А спането на климатик дори не ми се коментира колко е неприятно....   В Турция до средата на юни и после септември, и то не в самото му начало.

# 218
  • Варна
Ами разходки, обикновено не спираме да обикаляме из забележителностите. Да ти кажа, ела изкарай няколко зими във Варна на студения вятър който не спира цяла зима и ще си промениш мнението. И като се замисля, точно края на Юли и началото на Август си е топ сезона в Турция, това според наблюденията ми. Септември вече чужденците оредяват, главно заради учебните години на запад, които почват по-рано от при нас.
П.П. Ние като семейство сме си сравнително слаби, може би килограмите имат значение човек да усеща различно температурата. На нас ни дай да се препичаме на слънце като гущери.

# 219
Всичко си е до лично усещане явно. Август е топ сезон, защото тогава са отпуските и ваканциите. Аз средата на май щях да почина от жега в Ефес и вече на такива забележителности не ходя. Но пък юли-август сме в Гърция на юг и никога не ми е било топло. Сега ще ходим в Сиде началото на май и очаквам чудни дни край басейна и морето, но знам, че няма да става за влизане. Август ще е по-скоро за влизане, не и за излизане, но щом тогава е възможността-тогава. Важното са очакванията.

# 220
  • София/Севлиево
Аз април месец съм ходила на почивка във Варна и ми беше идеално,дори успях да взема слънчеви бани.Във водата не влизам,независимо дали е 20 или 30 градуса,така че не ми е проблем.Сега обаче с тоя Байрам се замислих за друго-ние пътуваме с две коли и 3 деца-един аутист на 11 и две на 6 и 4 ,дано не се наложи да чакаме много по границата,че с тях не ми се мисли какво ще е...

# 221
MariaNova, в кой курорт почивате?

За мен и това има значение, не е едно и също дали си в Бодрум или Алания. Пък и си зависи от много неща.

Ние две поредни години почивахме в Алания по едно и също време - в Лонисера пукнахме от жега, в Ефталия температурата ни беше съвсем ок и не сме усещали дискомфорт.

# 222
  • Русе
Елислава, едва ли в дните на Байрама ще пътуват техните, а и нашите турци. Трафика е непосредствено преди и след празника. Имам горчив опит от миналия август. Поне навръщане магистралата ще ви е безплатна Grinning

# 223
  • София
Кой е тоя мазохист да му е гот на 40-45 градуса и 90-95% влажност?

# 224
  • Варна
Кой е тоя мазохист да му е гот на 40-45 градуса и 90-95% влажност?

И аз това се питам. 😁

41 зими изкарах във Варна
 и все още не харесвам горе написаното .

Общи условия

Активация на акаунт