На море в Турция - тема 59

• 52 914
  • 831
  •   1
Отговори
# 240
  • ВАРНА
Как е положението в Айвалък края на май спане и всекидневни екскурзии до Чанаккале - Ефес - Троя....?

# 241
  • София

Ние си купихме стикер HGS от Ptt/техните пощи/ от Манавгат през 2016г за около 55лири и на връщане за БГ си удържаха всички магистрални такси и такса за вторият мост над Босфора в посока Азия. Този стикер се залепва на предното стъкло зад огледало.

Задължително носите задграничния паспорт на който се води колата и ние носихме големия талон на колата, но май ставаше и с малкия.
Имате 15 дни градисен период, за да си купите стикер.
В смисъл, купили сте стикера на връщане, а не на отиване? Може ли така? И как си удържат таксите?
И после, ако колата е на името на сина ми, трябва да нося освен пълномощно на турски език и копие от негов паспорт?

# 242
  • Варна
Можеш и на връщане, те ще си изтеглят за всички магистрали парите. Пълномощно да, за копието на паспорта не знам.

# 243
Във входа на Истанбул Надъмкой гишелер дето са електронни като радари с камери там от дясно на страни има пунк на PTT (минавате камерите и хемен на дясно даже минете от най дясното платно, там спират ги рейсовете), има PTT и след Капъкуле на дясно малко след Shell..

На връщане 100-150m преди Edirne Giseler  от дясно пак има PTT

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 10:46 от BsrnX

# 244
Чакам морето и жегата! Коктейлче с лед, под чадъра, морски бриз 😍

В този ред на мисли, да питам:
-правите ли застраховки, здравни и на автомобила, ако да, къде и на каква цена?
-ще бъдем в Суено в Сиде, благодарение на търпението на Халим , който изтърпя всичките ми капризи, че дори и смени датите ни за почивка, от 22.05-31.05.
Та мислим варианти за междинна почивка и евентуално разходки пазаруване?
- Истанбул или ферибот?
- За първи път ще пътуваме с кола, нещо по специфично? Зелената карта стандартна или?
И последно: някой почивал ли е в Суено през май, видях че има доста богата вечерна програма в хотела, но тя е от 01.06, а май има ли нещо?

Застраховка за чужбина ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Правя я в Корни до Пирогов. От денят в които ще влезем в Турция до деня в които напускаме Турция. Около 30 лева за 1 възрастен и 1 дете.
За колата ЗЕЛЕНА карта.
Според мен минаване през Истанбул по втория мост над Босфора Фатих около полунощ няма да имате проблем.
Ако искате нощувка- Кютахия или Афион. В този ред на мисли преценете кога ще минете през Истанбул.
1. За пътя - ние минаваме през Истанбул...втория мост...караме по магистралата към Анкара и преди Сакария се отбиваме към Анталия. След около 120 км. Има голям търговски център за почивка Bozuyuk Sarar Shopping Mall
Malhatun Cad. Çevre Yolu 3. Km., 11300 Saraycık Köyü/Bozüyük/Bilecik, Турция
+90 228 315 00 00
https://maps.app.goo.gl/UQ2ni
2. Истанбул минавахме миналата година от 09. 00 до 10.30 без проблеми и задръствания на отиване.
3 . За междинна нощувка спахме в Алтънташ/едно селце след Кютахя/ там е летището .
Тази година за междинна нощувка мисля да направим в Испарта.
Пътя е хубав и се кара прилично бързо.

[/quote
Обмислям вариант да тръгнем рано сутринта и да нощуваме в Истанбул. На ясно съм, че за един ден нищо няма да видим, но все пак идеи? Колата къде можем да я оставим в коя част ма Истанбул е по-добре да отседнем? Изобщо добър вариант ли е?

# 245

Обмислям вариант да тръгнем рано сутринта и да нощуваме в Истанбул. На ясно съм, че за един ден нищо няма да видим, но все пак идеи? Колата къде можем да я оставим в коя част ма Истанбул е по-добре да отседнем? Изобщо добър вариант ли е?

Нощувката в Истанбул за мен лично не е добър вариант. От Истанбул до Сиде е около 700-800км. По-добре изберете Афион - около300км до Сиде или Испарта - около 180км до Сиде. На връщане може да пренощувате в Истанбул и да останете няколко дни. През Букинг запазвате хотел,които има паркинг. Оставяте колата и разглеждате града с градския транспорт. Много добре им е уреден.

# 246
  • София
Благодаря! Последно питам, че вкъщи имаме спорове. Пълномощното на какъв език трябва да е - английски или турски? Някъде четох, че за Турция задължително трябва да е на турски.

# 247
И тази година, както и миналата, освен здравните застраховки за нас, ще направим и застраховка Автоасистънс. 42лв. беше за 15 дена в Алианц. По-спокойно е, ако стане нещо с колата.

# 248
  • Велико Търново
Здравейте,Verso Travel,читави ли са,някой да е пътувал с тях,ще контактуваме само по имейли,досега не сме пътували с тях.Моля за мнения.Благодаря!

# 249
Благодаря! Последно питам, че вкъщи имаме спорове. Пълномощното на какъв език трябва да е - английски или турски? Някъде четох, че за Турция задължително трябва да е на турски.

Не е задължително  да е на турски. Става на и на English..

# 250
Някой да е ходил в Дидим септември, колебая се между 10-17 и 17-24 септ. дали времето е топло, водата как е - споделяте......
[/quote

През 2018 бяхме в Дидим от 28.09 и беше 30 градуса.Имаше един леко дъждовен ден,но ние бяхме на Ефес тогава и не сме изгубили от плажа.Има вятър,но нищо фрапиращо.Водата беше топла.

# 251
  • София
Как е положението в Айвалък края на май спане и всекидневни екскурзии до Чанаккале - Ефес - Троя....?
Зле е положението. То края на юни е клинчар, па камо ли май. Ефес е бая далеко, ще ви съдерат кожите, ако въобще организират за там екскурзии. Не съм гледал колко е ама едно 350 км може и да има. Това си е цял ден екскурзия. Но пък си заслужава.

# 252

Ако ползвате агенция най-добре питайте тях какви допълнителни екскурзии предлагат.От Айвалък до Ефес през Чанаккале са 300 км.Повечето агенции не го предлагат.Партнер травел предлагат,но Егес и Троя са две различни екскурзии,като за Ефес е 60 евро,за Троя е 30 евро на човек.А и там края на май е студено.Аз съм посещавала Ефес от Дидим през септември и цената беше 45 евро на човек.Турската фирма партньор беше Анеа травел и екскурзовода беше много добър.

# 253
Здравейте, през месец юни ни престой почивка до Сиде, маршрута които сме избрали е София-Tекирдаг-Бандърма-Сиде, моля ако някой е пътувал с ферибота Tекирдаг-Бандърма да сподели мнение. Интересува ме през колко време е ферибота, цена и време.

# 254
Здравейте, през месец юни ни престой почивка до Сиде, маршрута които сме избрали е София-Tекирдаг-Бандърма-Сиде, моля ако някой е пътувал с ферибота Tекирдаг-Бандърма да сподели мнение. Интересува ме през колко време е ферибота, цена и време.

http://www.marmararoro.com/seferlerimiz.html

Иска се резервация

Общи условия

Активация на акаунт