На море в Турция - тема 59

• 52 963
  • 831
  •   1
Отговори
# 270
Pegasus е турска нискотарифна авиокомпания и обикновено се използва от икономични съображения.

Колкото до цените на Turkish, те си имат големи промоции няколко пъти в годината и не е проблем двупосочен билет София-Истанбул-Анталия да се вземе за около 400 лв. на човек, но за това се иска известно планиране, както почти винаги когато човек иска да си купи самолетни билети на добра цена, писал сам за това и друг път.

# 271
  • София
Чартърите на Тез тур са в невъзможни часове, затова ги отписахме. Връщането в сряда е в 6 часа сутринта, т.е. или трябва да висиш в лобито от обяд, или да освобождаваш стая и да чакаш трансфер през нощта. С деца и двата варианта не са ОК, просто не си представям какво "удобство" е.
Тази година и на Емералд+БГ ЕР връщането е малко по-рано, но поне човек може да закуси и да си освободи стаята в нормално време без да се тътрузи с полузаспали деца.

# 272
  • ВАРНА
Има оферта в Грабо на пловидивска фирма за Великденско - първомайска почивка 7 дни Ол инклузив
от 24 април/полет/ до 1 май включително с включен двупосочен самолен билет
Варна - Анталия - Варна  общо всичко 499лв. -   самолетна компания Онур еър - нещо такова беше.

Ако ви интересува по повод питането на предната стр.

# 273
Ние резервирахме за средата на май месец в Lyra resort, Сиде. Дано ни хареса и улучим хубаво време 😁

# 274
Здравейте! Някой от вас пътувал ли е с Албена холидейз и ако може да даде мнение? Благодаря!
Здравейте, ние сме пътували с тях 3 години.Предните 2 години беше добре. Миналата бяхме за Алания от 24.08.2018. Не се бяха събрали достатъчно хора за нашата дата  и ни бяха прехвърлили към Ориент 99. Ние сме от Ст.Загора, бяха ни организирали такси от СЗ до Димитровград, от където да ни вземе автобусът на Ориент. Всичко беше точно на отиване. На връщане никой не се беше обадил на таксито да ни вземе от Димитровград. Звъних на Албена(собственичката), за да питам как ще се приберем до СЗ. Тя не си вдигна телефона! Добре, че таксиметровитя щофьор излезе човек!!! Лично аз му се обадих, никой от агенцията не му беше казал да идва да ни вземе! Та човекът ни прибра!!! От Албена нито извинение, нито нищо!!!

Нали сте били с Ориент 99, явно те не са си свършили работата - за пореден път както е известно вече се дънят.

# 275

Благодаря за мнението.
Може би си прав за Доубеждаването.
Снощи разглеждах снимки от самия хотел, които са качени Из пространството и останах впечатлена .
Нямам търпение да го видя и на живо.

А също и новото летище в Истанбул, изглежда УАуу.

Нали за domestic flight с Turkish airlines багажа беше до 20 кг ?

Ние до Истанбул ще сме с кола, ще я оставим и след това със самолет до Анталия .

Дано и времето е приятно за разходки .
Здравейте, видях че този април се открива реновираният Мардан Палас . 

Ще има и гост-изпълнител Лара Фабиан в началото на май и ме интересува дали според Вас, хотелът ще е готов за посрещане на гости тогава.

Имам повод и ако мога да съчетая и хубава музика/любим изпълнител/ на това чудесно място,/от снимките което виждам/ , топло и слънчево време ще е страхотно .

Също ме вълнува и как стои въпросът с дрескод-а в такъв ранг хотел?

Благодаря предварително!!

Това един от въпросите тип "едва ли знаете, но аз все пак да питам, че имам нужда от още малко доубеждаване" . Мога само да ти кажа, че новия собственик вероятно има много сериозни планове за поне десет години и едва ли ще се излага точно с откриването, което със сигурност ще привлече доста внимание.

Иначе по принцип съм предубеден към разточителния лукс, защото неизбежно идва с елементи на кич, но точно този хотел много ни пасна преди време и е един от малкото, за които съм се замислял да посетя отново, въпреки че твърдо съм си казал да не стъпвам втори път в един и същи хотел в Турция, а ако съвсем се изчерпат по-скоро ще спра да ходя там, защото това го приемам като голяма част от емоцията, не храната или други неща, които не ме впечатляват толкова...

Също много обичам откриванията дори и в повторен вид, които обикновено са свързани с по-специално отношение и емоция различни от тези през следващите сезони и дори и нещо да не е съвсем готово едва ли това ще е има кой знае какво значение на фона на всичко останало, така че аз лично бих се възползвал от ситуацията предвид нещата които търсиш.

# 276
  • Пловдив
Мардан Палас както и преди ремонта и сега е насочен към платежоспособни клиенти.За мен не е реално за 7 нощувки с автобус цената да е най -ниската 3000-3500 лв на човек.

# 277
Здравейте, през месец юни ни престой почивка до Сиде, маршрута които сме избрали е София-Tекирдаг-Бандърма-Сиде, моля ако някой е пътувал с ферибота Tекирдаг-Бандърма да сподели мнение. Интересува ме през колко време е ферибота, цена и време.

това  с ферибота Tекирдаг-Бандърма  е голяма глупост
много пари , много време , много нарядко , а и какъв е смисъла
[/quote

Вие какво предлагате като вариант, ние сме пътували само до Дидим, през Чанаккале. През Истанбул казват че трафика е ужасен.

# 278
Лапсеки, Галеболу, Бандърма, Акхисар, Денизли. Този използваме за Анталия.

# 279
Здравейте, през месец юни ни престой почивка до Сиде, маршрута които сме избрали е София-Tекирдаг-Бандърма-Сиде, моля ако някой е пътувал с ферибота Tекирдаг-Бандърма да сподели мнение. Интересува ме през колко време е ферибота, цена и време.

това  с ферибота Tекирдаг-Бандърма  е голяма глупост
много пари , много време , много нарядко , а и какъв е смисъла
[/quote

Вие какво предлагате като вариант, ние сме пътували само до Дидим, през Чанаккале. През Истанбул казват че трафика е ужасен.

През Истанбул казват че трафика е ужасен.

Тцтцтц...Ахх тези легендии Simple Smile

# 280

Пътуваме през Истанбул-втория мост на Босфора - магистралата за Анкара, преди Сакария е отбивката за Анталия, Биледжик, Кютахя, Афион, Испарта и Анталия. Истанбул минаваме обикновено сутрин 9-10-11ч. най късно. След това наистина се получават задръствания, но каквото ти е на късмет. Също е добре да се мине вечер след 22ч.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 21:35 от Roksy11

# 281
Колкото до цените на Turkish, те си имат големи промоции няколко пъти в годината и не е проблем двупосочен билет София-Истанбул-Анталия да се вземе за около 400 лв. на човек, но за това се иска известно планиране, както почти винаги когато човек иска да си купи самолетни билети на добра цена, писал сам за това и друг път.

За лято 2019 направих опит да си самоорганизирам почивката. Доста време проучвах всякакви възможности по отношение на транспорта, като изискването беше пътуването да не е дълго като времетраене и да не надвишава с повече от 20-30 лв. на човек цената на чартъра, за да е финансово обосновано. Стигнах до извода, че единственият вариант, за комфортно пътуване, без да препускаме през Истанбул с куфари и деца, е с полети на Turkish София-Истанбул-Анталия. При този вариант най-ниската цена, която намерих беше малко над 400 лв. на човек, НО часовете на полетите бяха неудобни. При пътуване към Анталия сутринта и връщане към София следобед, цената беше по-висока. Можех да избирам между пътуване с продължителност около 5 часа (скъпо) или 7-8 часа (по-евтино). Накрая трябваше да избирам между:
- полет на Turkish, с прекачване, за 5 часа, с 240 лв. по-скъп за цялото семейство;
- чартър на Corendon, директен, с времетраене час и половина, за по-малко пари.
Аз за себе си не намерих основателна причина хем да си удължавам пътуването, хем да плащам повече.
Иначе съм напълно съгласна, че да се пътува с Turkish е супер и за далечни дестинации винаги ще предпочета тях или Qatar, или Emirates.

Аз защитавам мнението, че всеки трябва да пътува както му е най-удобно, изгодно, бързо и приятно и най-вече, че трябва да сме толерантни към чуждите предпочитания и възможности. Защото е ясно, че най-доброто за мен в никакъв случай не значи, че е най-доброто и за другите.

П.П. Написаното не е реплика към Adventurer, а просто споделяне на моите проучвания за моето пътуване.

# 282
След първата /и единствена/ почивка в Турция заобичах дългото пътуване. Миналата година видяхме толкова неща, спирахме на толкова места, разговаряхме с толкова хора! Изживяването е сто пъти по-хубаво и спомените по-емоционални, отколкото инклузива, тичането за храна и взирането в лебедите от кърпи на леглото. Различна култура, места, хора и пейзаж, които няма да се видят в хотелите. Нямам търпение за пътуването тази година - различен маршрут, различни емоции!

# 283
Писала съм и аз, търсих миналата година различни варианти за транспорт, но и моето заключение е като на Марги.
По-бързо, удобно и евтино от чартъра не открих.
Или прекалено се удължава пътя с прекачвания, смяна на транспорт и т.н. или цената е по-висока.
Но това важи за нашето семейство с изискването да минимализираме пътуването и да стигнем възможно най-бързо.

# 284
Здравейте мами
от 3 лета не съм почивала в Турция и естествено ми трябва update. Моля за скорошни отзиви  и насоки за хотел в Бодрум... и не - не робувам на многозвезди огромни хотели  ол инклузив - дори предпочитам по малки хотели - чисти и уютни, естествено с изхранване ...

Общи условия

Активация на акаунт