На море в Турция - тема 59

• 52 899
  • 831
  •   1
Отговори
# 285
Марги, няма смисъл да си повтаряме, че всеки трябва да си избира какво му пасва най-общо казано в дадена ситуация… стига с тия презастраховки да не се обиди някой, че става дълго за четене и писане, а дизайна на форума е достатъчно дървен, за това и не те цитирам.

Относно София-Истанбул-Анталия , още в първият ми пост тук за организацията на почивки в Турция съм обяснил как се купуват билети. Купувам си ги всяка година януари месец, след като съм резервирал хотел през ноември, когато Turkish обикновено имат промоция и никога през официалния сайт, а през други посредници, които дават допълнителни отстъпи при използване на различни кредитни и дебитни карти и цената винаги е около 400 лв. включително и тази година, за всички полети. Винаги пътуваме с полета от 10 ч. сутринта от София, за да сме следобед в хотела и се връщаме с полета от 15:15 от Анталия, за седим до обяд в хотела.

В форума магеланци може да намерите достатъчно информация за това как и от къде се купуват самолетни билети, но се изисква да отделите някакво време и да натрупате някакви умения.

По-принцип недейте да правите някакви крайни оценки за цените на билети, защото живеем във времена, в които човек в дадени моменти може да обикаля света не само за смешни пари, но и за без пари, има достатъчно сайтове и форуми посветени на това. Имало е моменти, когато е можело да се стигне до Истанбул за 1 Euro, до New York за 100$ или да се обикаля Европа за -5 Евро (пише минус наистина, но не ти връщат пари, просто не плащаш), така че този пазар е изключително динамичен, за да правим някакви обобщения по принцип. Но за билетите на Turkish конкретно се изисква купуване във периодите, когато те имат промоции, те са няколко пъти в годината и проверяването на един куп посредници, един път някой ще ви даде 40 Euro отстъпка с Diners, друг 50 Euro с Maestro и т.н., както и бързи реакции, най-популярните билети  свършват най-бързо.

При всички положения няма как да ви дам точна рецепта тук, аз съм свикнал да си купувам билети по тази начин от години и за мен това е нещо тривиално…

Между другото сега ще пътувам с Bulgaria Air до Варна, тамън ми беше домъчняло за марципанчето от 5 гр., набързо ми трябваше билет купих го за 12 Euro с Visa, на сайтът им беше 83 лв., даже не търсих най-добра цена, бързах и ме устройваше.

Надявам се не съм объркал някой прекалено много ... Sunglasses

# 286
  • Варна
Да,с чартъра стигаш възможно най-бързо, но за сметка на дните или поне в България е така, плащаш 7 дни, а получаваш 6 . Сори, удължаването на часовете са за сметка на дните, печелиш почти цял ден от почивката, почти същата емоция като с колата. Другото предимство е, че си избираш сам датите, не като тук, само от август до октомври. Да, всеки с приоритетите си.

# 287
Марги, няма смисъл да си повтаряме, че всеки трябва да си избира какво му пасва най-общо казано в дадена ситуация… стига с тия презастраховки да не се обиди някой, че става дълго за четене и писане, а дизайна на форума е достатъчно дървен, за това и не те цитирам.

Ето сега вече ще те репликирам Simple Smile
Много държа да се презастраховам. Предпочитам добрия тон пред заядливите забележки. Ако искам припирни за глупости, има безброй други теми, в които мога да намеря жлъч и злоба. Така че ще продължавам да уточнявам, да внимавам в написаното, да пиша по-подробно, макар и да е дълго за четене. Това е моето виждане за правилна комуникация и не смятам да го променям.

Написах, че отговорът не е конкретно към теб, за да не реши някой, че оборвам думите ти. Аз съм сигурна, че при голям опит, или при добър късмет могат да се намерят изгодни билети. Аз не успях, за това написах какви са моите изводи и наистина се презастраховах като наблегнах на това, че е добре всеки да си намери най-добрия вариант за пътуване. Не искам да подведа някой с моите предпочитания, разбирания и твърдения. Така че ще продължавам да се презастраховам, да повтарям, че всеки сам преценява кое е най-добре му пасва и да припомням, че не съм професионалист и мнението ми не е финално. Това е моето виждане за правилно предаване на информацията, с коята разполагам и не смятам да го променям.

Аз нямам никакви претенции към начина ти на писане и изразяване, така че считам темата за приключена.

esstela, в последните години часовете на полетите наистина са ужасни. За този сезон обаче избрах комбинация, при която полета към Анталия е рано сутринта, а навръщане е в ранния следобед. Това също оказа влияние, за да предпочета чартъра. Но съзнавам, че винаги има риск да променят часовете и пак да сме прецакани Confused

# 288
  • Стара Загора
 Пътували сме няколко пъти с чартър, с България еър, вярно,  удобно е, но от три пътувания с тях , два пъти висяхме с часове по летищата. Единият път , вместо в 11, излетяхме чак в 16.30, а по-миналата година тръгнахме  от хотела по сред нощите за полета сутринта , в крайна сметка излетяхме чак след 14 часа. Миналата година взехме полет от Истанбул , така се организирахме,  че си изкарахме 8 пълни дни /7 нощ/. Ние сме от Ст.Загора, така или иначе трябва да пътуваме до София или Варна , не ни пречи да пътуваме и до Истанбул. Парите,  които спестяваме от пътя, предпочитам да ги вложа в по-висока категория хотел.

# 289
  • Варна
Така е, Марги, тук няма точна формула, защото всичко е плаващо, цени,дати, полети, но специално, ние, които сме от Варна, а и околията, тоест, почти всички, без софиянци,много ни ограничават правото на избор на всичко. Не дай Боже да решат, да сменят часове или дати или направо да отменят, поради липса на хора. Докато с Тюркиш от Варна може и да не е пълен самолета, обаче лети.
Нямам търпение да ми се отдаде възможност, да кацна или излетя от новото летище. Завиждам благодарно на всички, които ще го изживеят. 😁

# 290
  • Варна
Аз лично трудно бих избрал чартъра при подобни цени, при положение, че двата полета София-Истанбул-Анталия са много приятни и прекачванията в Истанбул са много гладки, има достатъчно гъвкаво разписание, а новото летище си е направо бонус атракция по пътя, даже нямам търпение да го разгледам след няколко седмици.

Ами тя цената на редовните полети е доста по висока от чартърите?

# 291
  • софия
Здравейте, прочетох първия пост, прегледах последните 10тина страници, но все още ми е много трудно да се ориентирам. Никога не сме ходили на почивка в Турция (Гърция е нашата дестинация), но майка ще хареса и тъй като има хубав повод обмислям да ѝ подарим почивка. В тази връзка, бих била много благодарна, ако може да ме насочите по отношение на:
1. Къде да отидем като за първи път? Периодът е началото на септември за 10тина дни, майка е 70+ години и детето ще бъде на 13.
2. Предпочитам като за първи път да пътуваме със самолет и пътуването да е организирано.
3. Към кои ТА да се насоча?
4. На какво следва да обърна внимание при резервацията?

Предварително благодаря на тези, които ще отделят време да ми помогнат Flowers Tulip

# 292
  • Варна
 Как го организирате това пътуване до Истанбул с кола и оставянето и там не ми е ясно.Веднъж стояхме на границата 3 часа ! Вярно че има 3 - 4 паркинга около летището .По напред в темата ги има споменавани .Утежняването става и от това че поне 2-3 часа по рано трябва да сме там за да може спокойно да се паркира , да се придвижим до летището и да се чекираме.Като се има в предвид  , че сме чакали 3 часа на граница и никога по малко от час , като се сложи и това че сме попадали 2 часа , че и 3  в задръстване в Истанбул , аз не мога да си представя колко часа преди часа на полета да тръгна  - 12  часа , 15 , 18  ? За какъв дявол тогава ми е този самолет? Със влак от Варна пък е 12 часа до Истанбул, със прекачване в Пловдив и 80 лв./човек/в една посока.Шантава работа ! С автобус или кола в зависимост от това Айвалък или чак до  Алания е между 12 и 20 часа.ТА вземат от 80 до 120 лв./човек/в двете посоки! На ДАРДАНЕЛИТЕ са 3 точки с фери и съм виждал едновремено да са на пирса 3 кораба! Най - краткото е за 20тина минути за 20тина лири.Защо да се лашкам часове посред морето за стотици лири.През Истанбул по 2мост се минава само по магистрала без пресечки , светофари и каквото и да е забавяне по 4 или 6 ленти.Единствено опасно е да планирате
толкова неграмотно , че да попаднете в града м-у17-22 часа.Тогава 3 часа не ви мърдат Sad

# 293
  • Варна
Вие какво предлагате като вариант, ние сме пътували само до Дидим, през Чанаккале. През Истанбул казват че трафика е ужасен.

Даката как да ти отговорим без да спамим.
Забранил си ЛС!
Най - добре е в едната посока  през Дарданелите - в другата през ИСТАНБУЛ - най - интересно е !

# 294
  • Стара Загора
Скрит текст:
Здравейте! Някой от вас пътувал ли е с Албена холидейз и ако може да даде мнение? Благодаря!
Здравейте, ние сме пътували с тях 3 години.Предните 2 години беше добре. Миналата бяхме за Алания от 24.08.2018. Не се бяха събрали достатъчно хора за нашата дата  и ни бяха прехвърлили към Ориент 99. Ние сме от Ст.Загора, бяха ни организирали такси от СЗ до Димитровград, от където да ни вземе автобусът на Ориент. Всичко беше точно на отиване. На връщане никой не се беше обадил на таксито да ни вземе от Димитровград. Звъних на Албена(собственичката), за да питам как ще се приберем до СЗ. Тя не си вдигна телефона! Добре, че таксиметровитя щофьор излезе човек!!! Лично аз му се обадих, никой от агенцията не му беше казал да идва да ни вземе! Та човекът ни прибра!!! От Албена нито извинение, нито нищо!!!
Нали сте били с Ориент 99, явно те не са си свършили работата - за пореден път както е известно вече се дънят.
[/quote]
Не, ние сме сключили договор с Албена Холидейс. Ориент 99 им правят услуга да ни вземат от Димитровград и да ни върнат пак до там!!! Те нямат отговрност за това как ще стигнем до Дг и как ще се върнем от там до Стара Загора, от къде сме и от където трябва да ни вземе  и върне Албена Холидейс!!!

# 295
Пътували сме няколко пъти с чартър, с България еър, вярно,  удобно е, но от три пътувания с тях , два пъти висяхме с часове по летищата. Единият път , вместо в 11, излетяхме чак в 16.30, а по-миналата година тръгнахме  от хотела по сред нощите за полета сутринта , в крайна сметка излетяхме чак след 14 часа. Миналата година взехме полет от Истанбул , така се организирахме,  че си изкарахме 8 пълни дни /7 нощ/. Ние сме от Ст.Загора, така или иначе трябва да пътуваме до София или Варна , не ни пречи да пътуваме и до Истанбул. Парите,  които спестяваме от пътя, предпочитам да ги вложа в по-висока категория хотел.

Тази година и ние ще пробваме със самолет от Истанбул. Искам да попитам, като кацнете на летището в Анталия, изходът само един ли е? Изобщо има ли някъде момент, в който можем да се объркаме. Пътували сме с чартър от България няколко пъти и няма да сме за първи път на летището в Анталия. Притеснявам се да не се объркаме на излизане от летището, още повече че там ще ни чака трасфер.

# 296
  • в кукувиче гнездо
Летището на Анталия не е голямо, за да се обърка човек. Изходът, до колкото помня беше само един. Когато бях там правеха много проверки обаче, защото съвпадаше близко до време с атентати.

# 297
  • Варна
Не, изходите са два, вътрешен полет и международен полет, разстоянието не е голямо, но този, който ще ви посрещне и прави трансфера, трябва да знае. Ако летите Истанбул-Анталия, това е вътрешен полет, ако пътувате Върна-Анталия, съответно международен. Казвам го и заради багажа, и заради автобусите, които ви чакат след като излезете от самолета. Дори и да се объркате, не е фатално.
Петре, ако няма да летя със самолет, ще летя с кола, не всички са фенове на влака и  Айвалък. 😁😁

# 298
И аз да се включа в темата за чартърите, една година с тез тур на ласт минит чартъра ни излезе буквално без пари, в супер удобни часове, кратък полет, кратък трансфер, посрещнаха ни на летището в Бодрум с цветя и шампанско представителите на тез, после с много комфортно автобусче ние и още едно семейство ни закараха до хотелите. Страхотна организация! Общо 1 час полет и 30 минути трансфер и някой друг час по летищата. За мен спестеното време е много важно, то е лукс, който не може да се върне, и при положение че миналата година стояхме точно 5 часа и половина на границата, абсурд тази година да тръгна с нещо различно от директен полет. За мен чартъра е най-добрия вариант, а пък и там може да хванете промоция. Всички останали варианти на мен не са ми обосновани. Нито финансово, нито като удобство.

# 299
Преди години имаше чартърни програми с 6 нощувки.Пристигахме в хотела за закуска,а тръгването беше към 22ч. и беше супер. Хем плащаш по-малко ,хем стоиш в хотела повече. Жалко,че вече ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт