На море в Турция - тема 59

• 52 972
  • 831
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Преди години имаше чартърни програми с 6 нощувки.Пристигахме в хотела за закуска,а тръгването беше към 22ч. и беше супер. Хем плащаш по-малко ,хем стоиш в хотела повече. Жалко,че вече ги няма.

И аз не мога да разбера, толкова ли е трудно да са по-удобни и угодни на клиента. Ама, много е възможно да се плаща повече.
А бе, като има една разлика от 500 лв и то за двама, хич не се замислям.

# 301
Изключително удобно са чартърните полети на Тез Тур с тръгване в сряда и връщане в петък за 9 нощувки. Ние избрахме този вариант и полета за Анталия е в 9:00ч., а връщането в 15:00ч.
Само дано няма промени.

# 302
Здравейте. Моля отново за съвети относно пътуването ни до Турция, което ни предстои... За пръв път ще пътуваме за Турция и ще сме с кола. Резервирахме си хотел в Бодрум чрез Емералд.Сега планиране вече самото пътуване. Ще пътуваме с дете на почти 5г от Ямбол. Резервацията ни е от 24май и смятаме да тръгнем от Ямбол на 23 май около 23-24ч през нощта (предполагам през Лесово). Предполагам, че ще трябва да покзваме ферибот (бихме искали, защото малката много ще се зарадва) и ще ми е полезно да ме насочите кой е най добрия вариант... А също така ще съм благодарна да споделите интересни места за кратки почивки, магазини и ако се сещате ощв нещо пилезно... До колкото научих от форума за детето освен паспорта трябва да имам и 2 копия на акта за раждане, за 3мата ще направим застраховки през туристическата агенция, за колата зелена карта и автоасистанс. Споделете ако се сещате за още нещо важно... Предполагам на границата си купуваме винетка или там необходимите такси...

# 303
ledi ние сме от тези късметлии,които платихме 6 нощувки през 2012 и спечелихме цял ден в Делфин Империал Лара.Пристигнахме в 6ч сутринта, а обратния полет беше в 22ч.Но ни се е случвало и обратния вариант,пристигаме късния следобед в Кемер за 7 нощувки,а последната не я използваме защото ни вземат в 3ч за полет към София в 7ч.Затова тази година решихме да тръгнем в сряда със сутрешен полет,а да се върнем в пътък  с полет в 15ч.Да уточня, че това е с Тез тур,досега винаги сме плзвали техни пакети и сме доволни.

# 304
  • Варна
Здравейте. Моля отново за съвети относно пътуването ни до Турция, което ни предстои... За пръв път ще пътуваме за Турция и ще сме с кола. Резервирахме си хотел в Бодрум чрез Емералд.Сега планиране вече самото пътуване. Ще пътуваме с дете на почти 5г от Ямбол. Резервацията ни е от 24май и смятаме да тръгнем от Ямбол на 23 май около 23-24ч през нощта (предполагам през Лесово). Предполагам, че ще трябва да покзваме ферибот (бихме искали, защото малката много ще се зарадва) и ще ми е полезно да ме насочите кой е най добрия вариант... А също така ще съм благодарна да споделите интересни места за кратки почивки, магазини и ако се сещате ощв нещо пилезно... До колкото научих от форума за детето освен паспорта трябва да имам и 2 копия на акта за раждане, за 3мата ще направим застраховки през туристическата агенция, за колата зелена карта и автоасистанс. Споделете ако се сещате за още нещо важно... Предполагам на границата си купуваме винетка или там необходимите такси...
Приятна почивка, дано да е поне за седмица с толкова много път. Иначе, ще ви се наложи да ползвате ферибот, или Лапсеки, или Чанаккале, От Ямбол имате едни 5 часа път до там, значи ако не хванете някакво забавяне на Лесово би трябвало да стигнете до ферибота около 5-6 часа сутринта, т.е. на разсъмване и ще можете да разгледате. Чака се след няколко години да завършат моста над протока, но все още е далеко.
Иначе целият път ще е около 12 часа, което хич не е малко особено с дете на 5г. За детето се иска само паспорт, поне на нас никога не са ни искали копие от акта за раждане, даже и не носим копие от него, не сме имали проблем. Винетка (HGS) ще ви трябва само за участъка около Измир, не е някаква сума. На Лесово не съм виждала да продават HGS, ще трябва да си купите или около Измир, или от някоя поща.
И един съвет, изберете предварително поне 2-3 места за почивка по пътя и ги заредете в навигацията. Много помага, казвам го от собствен опит, защото така не се налага да се чудите по пътя къде да спирате. Ако не ви се спира просто подминавате нататък.

# 305
  • ВАРНА

През Истанбул казват че трафика е ужасен.

Тцтцтц...Ахх тези легендии Simple Smile

Стига бе - защо да са легенди?!   

Нали гледам всеки клип още докато излезе в Ютуб канала на Истанбулската Бърза помощ. 

Уникални задръствания по 5-6 км. даже по околовръстния  6+6 лентов път  колите пъплят с човешки ход.
Направо лудница. 

Моста над Босфора пък пъклен ад....линейка на сирени губи 15 минути само на моста!
....което ще рече обикновен тур.автобус минимум час и половина моста!!!

Всички клипове съм ги изгледал и всеки втори е през моста...винаги има поне 12-14 автобуса от сините/предполагам истанбулски градски транспорт/
 които са един след друг и един до друг в трите ленти - винаги на купо по 12-тина са! 
 Хващам се за главата как шофьора на линейката спира сирените и с мегафона ги направлява/не рядко им и крещи/ само и само да може някак си да се промъкне между стадото истанбулски автобуси!
Сега си представям с обикновен автобус в този трафик.....

Ако представлява интерес за някои юзъри в темата - мога да дам линк към ютуб канала на истанбулската бърза помощ....целия маршрут на линейката  го излъчват и може да опознаете основните улици на Истанбул.

# 306
  • have faith and be patient ..
Има оферта в Грабо на пловидивска фирма за Великденско - първомайска почивка 7 дни Ол инклузив
от 24 април/полет/ до 1 май включително с включен двупосочен самолен билет
Варна - Анталия - Варна  общо всичко 499лв. -   самолетна компания Онур еър - нещо такова беше.

Ако ви интересува по повод питането на предната стр.

Зьравейте, миже ли линк. На офератата, може и на лични

# 307
Приятна почивка, дано да е поне за седмица с толкова много път. Иначе, ще ви се наложи да ползвате ферибот, или Лапсеки, или Чанаккале, От Ямбол имате едни 5 часа път до там, значи ако не хванете някакво забавяне на Лесово би трябвало да стигнете до ферибота около 5-6 часа сутринта, т.е. на разсъмване и ще можете да разгледате. Чака се след няколко години да завършат моста над протока, но все още е далеко.
Иначе целият път ще е около 12 часа, което хич не е малко особено с дете на 5г. За детето се иска само паспорт, поне на нас никога не са ни искали копие от акта за раждане, даже и не носим копие от него, не сме имали проблем. Винетка (HGS) ще ви трябва само за участъка около Измир, не е някаква сума. На Лесово не съм виждала да продават HGS, ще трябва да си купите или около Измир, или от някоя поща.
И един съвет, изберете предварително поне 2-3 места за почивка по пътя и ги заредете в навигацията. Много помага, казвам го от собствен опит, защото така не се налага да се чудите по пътя къде да спирате. Ако не ви се спира просто подминавате нататък.

Благодаря😊

# 308
# 309
  • ВАРНА
Има оферта в Грабо на пловидивска фирма за Великденско - първомайска почивка 7 дни Ол инклузив
от 24 април/полет/ до 1 май включително с включен двупосочен самолен билет
Варна - Анталия - Варна  общо всичко 499лв. -   самолетна компания Онур еър - нещо такова беше.

Ако ви интересува по повод питането на предната стр.

Зьравейте, миже ли линк. На офератата, може и на лични

https://grabo.bg/pochivka-v-side-099468w

# 310
  • София
Престоят на самолетите по летища е супер скъпа работа. Няма как чартърите да достави идващите сутринта и да чака тръгващите до вечерта, че да им е по-приятно. Който и самолет да разгледате, тръгва например в 11 от СФ, каца около 12:30 часа в Анталия, и 13:25 часа е излетял наобратно. Иначе просто няма да им излезе сметката. Също за Милас полетите са наредени като да е същата машина. Емералд + БГ ЕР гледам, защото за тях знам часовете.
Когато могат да се комбинират различни дни като 9-те нощувки с ТЕЗ, изглежда добре. Но за 7 нощувки кацнеш ли в 8 сутринта, значи си излетял наобратно около 9 Simple Smile
Редовните авиолинии са наредени по същия начин, особено нискотарифните седят по 20-30 минути на летището за да е най-евтино. Аз съм приела че това е положението, та гледам поне да са човешки и двата часа ако може.

# 311

Офертата сама по себе си е подозрително евтина.

Като включим и това, че се предлага от Онекс, които са с много лоша слава, става още по-съмнителна работа.

Аз принципно бих бягала далеч от колективни ваучери за Турция, особено пък на подобни фирми.

# 312
  • Варна

Офертата сама по себе си е подозрително евтина.

Като включим и това, че се предлага от Онекс, които са с много лоша слава, става още по-съмнителна работа.

Аз принципно бих бягала далеч от колективни ваучери за Турция, особено пък на подобни фирми.
Офертата е евтина, защото е за края на Април. Дори и в Сиде, времето едва ли ще става за добра почивка, 20-25 градуса на въздуха, водата дори няма смисъл да я гледаме. Реално, ще си е за дълъг ръкав.

# 313
  • Пловдив
Преминаването на Истанбул не е толкова драматично.Напротив за предпочитане е пред пътя за Егейска Турция.Разглежда се града ,Босфора нормално се кара.Тур.фирми си следят къде е трафика най-натоварен и по кой мост да минат.Е със самолет е най добре.Особенно който е с деца.

# 314
MariaNova, ясно, че е за края на април, но за мен пак е съмнително евтина.

Както казах, освен ниската цена, самата фирма се носи с кофти слава, така че аз лично не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт