На море в Турция - тема 59

• 52 860
  • 831
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз "плувах" срещу 110 евро с диск в Бодрум.

# 451
  • София
Здравейте, тъй като нямам опит с почивките в Турция, а тази година решихме да пробваме там Simple Smile Въпроса ми е че международните ни паспорти важат до 05.06, връщането от почивката е на 01.06, т.е. важат само няколко дни след предстоящото връщане. Пътуването е организирано с автобус. Дали би имало проблем при излизането от България към Турция? Попитах туроператора, но не ми казват категоричен отговор, по принцип казаха че не са имали проблеми, но все пак да питам гранична полиция, нещо подобно. Нямам идея кой да питам.
Ще се радвам да споделите как седят нещата. Благодаря предварително!

# 452
  • Варна
Здравейте, тъй като нямам опит с почивките в Турция, а тази година решихме да пробваме там Simple Smile Въпроса ми е че международните ни паспорти важат до 05.06, връщането от почивката е на 01.06, т.е. важат само няколко дни след предстоящото връщане. Пътуването е организирано с автобус. Дали би имало проблем при излизането от България към Турция? Попитах туроператора, но не ми казват категоричен отговор, по принцип казаха че не са имали проблеми, но все пак да питам гранична полиция, нещо подобно. Нямам идея кой да питам.
По принцип имаше някакво изискване за паспортите да имат някакъв срок на валидност при влизането в Турция, май да беше 90 дни поне, но доколкото знам не се гледа. Все пак по-добре не рискувайте и си изкарайте нови паспорти, така и така изтичат, а и имате достатъчно време. Не се знае на кой митничар ще попаднете, да не вземе да се заяде.

# 453
Ето линк с отговор на въпроса за паспорта от МВнР:
https://www.mfa.bg/bg/62

Не е добре да пътувате с изтичащ паспорт, с оглед на вашата сигурност. Ако има извънредна ситуация и забавяне с 2-3 дни на връщането, реално оставате без документ за самоличност, което може да ви донесе страхотни главоболия.

# 454
  • ВАРНА

Самите граничари не правят проблем - но както писаха...ако има проблеми....да оставим настрана някакви конфликти - безредици....напълно възможно е юни да се появи някакъв ураган и за 12-24 часа да отложат всички полети - влакове - пътища затворени заради паднали дървета и прочие....та винаги трябва да има поне 15 дни важене на паспорта след предварителната дата определена за връщане.

Всичко може да се случи.

# 455
Моля ви за мнение за хотел EFTALIA OCEAN RESORT, мисля да капарирам от 8.10.19...

# 456
Прочети стари мнения, доста са коментирани всички хотели от веригата.
Ако не ви притеснява плажа, е добър избор за парите си.

# 457
Здравейте! Бихте ли дали мнение за този хотел Adrina Termal Health & SPA Hotel. За приятели питам.

# 458
  • Поморие
Паспортите трябва да имат срок на валидност минимум 6 месеца след  дата на пътуването.

# 459
  • Пловдив
tedizonova Вие в кой хотел ще сте доколкото си спомням запазвате сами без агенции?

# 460
tedizonova Вие в кой хотел ще сте доколкото си спомням запазвате сами без агенции?

Заради високите цени за сега още не сме запазили. Смятат че до юни месец трябва да решим. Споменавам юни, защото преди няколко години тогава излезнаха много добри оферти за октомври, а ние тогава ходим. Нашият район е Анталия.

# 461
Какво значат тези абревиатури HV, HV-1, HV-2 и т.н....?

# 462
Какво значат тези абревиатури HV, HV-1, HV-2 и т.н....?

Holiday village - комплекс от много нискоетажни къщички, а не хотел от една голяма сграда.
1 и 2 е категоризацията, като 1 е най-високо ниво.

# 463
Има ли почивали във Фетие, че не можах да открия с търсачката? Заслужава ли си ходенето до там? Колебая се между два хотела LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB HV 4* и JIVA BEACH RESORT 5*.
Моля, ако има някой, който е плажувал там да даде мнение.

# 464
И аз много се чудех за Фетие, защото има страхотни хотели и плажове , но ферибота от Родос е в неудобни часове (пристига вечер и тръгва сутрин) и затова избрах Мармарис. Но, ако нямах това  неудобство, щях да избера Фетие със сигурност. Дори си харесах хотел Letoonia.

Общи условия

Активация на акаунт