Спестяване на пари

• 142 893
  • 2 245
  •   1
Отговори
# 1 905
Не винаги е възможно повишаване на дохода, а повече пари винаги вървят с по-малко свободно време. Като човек, който работи нон стоп от 18 годишен, сега на 42 се чувствам изцедена, буквално....няма да се откажа от работата си, но на практика и да ми предложат по-високо платена, ще откажа, а желанието ми е да запазя настоящата си работа. Даже на тоя етап и работа в чужбина не искам, толкова съм изморена.

# 1 906
  • В заешката дупка
Изхвърлянето на развалена храна, неизползвани и застояли продукти са си точно пари хвърлени на вятъра. Ако го обвържем с темата, защото има и други аспекти този въпрос. Така че всеки пак избира или намира някакви решения според нуждите, навици и възможностите си.

Аз също хич не обичам да изхвърлям продукти, нито да готвя в големи количества, обичаме и разнообразна храна.  У дома редовно ползваме услугите на фирма, която приготвя пакети с рецепти и продукти в грамаж точно по рецептите и ги праща до дома. Така се използва всичко и нищо не се хвърля. Спестявам си и умувания какво да готвя. От финансова гледна точка честно казано не знам дали е по-изгодно или не. Не съм изпадала в детайлни сметки. Но опредлено не е нещо фрапиращо, иначе щеше да прави впечатление.

# 1 907
Да, както го беше казала Мари Антоанетка, колко много ще спестите от изхвърляне на стар хляб като просто ядете пасти Satisfied

# 1 908
  • Варна
Не разбрах, че темата е за спестяване при минимални заплати.
Хванахте се за тая храна и игнорирахте всичко друго от поста ми като например, че заделям цялата си заплата в отделна сметка, а харчим тази на мъжа ми. Уточних, че това с храната беше кратък период и при нас се получи, просто защото иначе харчим много.

# 1 909
Хванахте се за тая храна и игнорирахте всичко друго от поста ми като например, че заделям цялата си заплата в отделна сметка, а харчим тази на мъжа ми.
Всъщност това е най-умното от цялата тема.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 910
Нека прекратим дискусиите около храната на жената. Тя споделя какво е работило за тях, как действат - също.

Аз идвам с въпрос към дамата, която сподели за фирмата с точните продукти и рецепти. Бихте ли споделили коя е, може и на лично съобщение? Когато живеехме в чужбина, използвахме такъв тип и бях много доволна.

# 1 911
Алекс, аз ползвах Hello Fresh, Chef’s Plate и Good Food. Това са абонаментни кутии, в които си избираш седмично менюто от зададени  15 ястия и получаваш продуктите за номера порции, които си поръчал.

Можеш да предкачаш седмици, да сменяш кенюта и брой хора и в удобно.

Ние поръчвахме за 3ма човека за 3 ястия седмично, но не е било по- евтино.

# 1 912
  • München, Deutschland
За хелоу фреш в Германия мога да кажа, че на няколко пъти сравнявах цените на кутиите и смятах съставките поединично. Разликата с това да купя същото от магазин, беше между 4 и 5 ПЪТИ... За мен е абсурдно това. Ако човек няма време да отдели 20-30 минути за пазар на семейство седмично за покупката на тези продукти (познавам няколко човека с по 16-часови работни дни в Европа, те реално не могат да хванат магазин в работно време..), има възможност да се поръчат нещата и по интернет...

Време за интернет поръчка имат и най-заетите хора, които познавам или съответно половинките им. За мен петорната цена е абсолютно неоправдана и по мое мнение тези кутии не пестят нищо.

# 1 913
На дамата, която харчи заплатата на мъжа си, а спестява своята, искрено завидях и си пожелах в следващия живот и на мен да ми се случи.

# 1 914
  • София
За хелоу фреш в Германия мога да кажа, че на няколко пъти сравнявах цените на кутиите и смятах съставките поединично. Разликата с това да купя същото от магазин, беше между 4 и 5 ПЪТИ... За мен е абсурдно това. Ако човек няма време да отдели 20-30 минути за пазар на семейство седмично за покупката на тези продукти (познавам няколко човека с по 16-часови работни дни в Европа, те реално не могат да хванат магазин в работно време..), има възможност да се поръчат нещата и по интернет...

Време за интернет поръчка имат и най-заетите хора, които познавам или съответно половинките им. За мен петорната цена е абсолютно неоправдана и по мое мнение тези кутии не пестят нищо.
И аз така си го представям. Екзотично изглеждащ, напудрен трик, който баламосва хора, които не могат да смятат, но пък искат да са тренди.

Единствената бегла полза би била, ако искаш строго да се ограничаваш в някаква диета. Но пак има много други алтернативи.
Аз решавам проблема с храната, като намалявам разнообразието, за сметка на изобилието. Като гледам продуктите да са питателни и хранителни. Т.е., по-малко "листа", повече добро месо, конско, пуешко, свинско, извара, яйца.
Случва се по няколко дни да ям едно и също, и не ми пречи никак, стига да е хранително, относително диетично и вкусно.

На дамата, която харчи заплатата на мъжа си, а спестява своята, искрено завидях и си пожелах в следващия живот и на мен да ми се случи.
Това за мен си е минимум и стандарт. Въпросът е, като избираш мъж какво гледаш.
Гледай Кевин Самюълс в ютуб. Той обяснява как да се случи. Само дето, винаги жертваш едно, за сметка на друго. Той го обяснява и това.  Simple Smile

# 1 915
Тангра, мечтите са безплатни! Остави ме да си помечтая... Иначе мога да си заделям, дори и когато не харча чужди пари.

# 1 916
  • Варна
Хехе, човек как обича да преиначава нещата. Simple Smile

Заплатата не си я заделям за себе си, но няма да се обяснявам отново - в първия ми пост е описано по-подробно за какво е.
Със съпруга ми имаме общ бюджет и аз не смятам неговите пари за чужди, нито той гледа така на моите. Всеки има достъп до всяка сметка, никой не злоупотребява, всичко се обсъжда. Това, че логически ни е по-лесно да отделим едната заплата, вместо да въртим пари от 2 сметки, не значи, че единия от нас има лична изгода от това.

# 1 917

Точно същите са ми впечатленията. Като допълнителни минуси - огромното количество опаковки и боклук, които идват с храната и не най-доброто качество на продуктите.
Рецептите им са интересни, балансирани, лесни и илюстрирани добре. Стават за разнообразие в семейното меню или за хора неумели в готвенето, които искат да се усъвършенстват. На нашите тийнове им беше интересно да готвят с тях. Но минусите са трудни за преглъщане и ние лично ги отписахме като опция. От мен твърдо НЕ.

# 1 918
Какво толкова страници наред я нищите тая храна, не разбирам. То е ясно, че готвеното вкъщи излиза по-евтино от ресторант и често еднакво или пренебрежимо малко по-евтино от бързо хранене в кутия. Проста икономическа логика. Отделно са спецификите на всяко домакинство - кой дояжда следващия ден, кой готви веднъж в седмицата и съответно изхвърля застояли продукти и т.н.

Имах колега навремето с много добри финансови възможности, чиято съпруга готвеше за двамата + дете на 3 години по един пакет макарони или половин пакет ориз. Спестяваше си жената по този начин усилието от ежедневното готвене и ток си спестяваше. Той пък, освен че ядеше две поредни вечери едно и също, и на работа носеше в кутии за обяд от същото...ми след третия пореден път на макарони направо му се повръщаше на горкия... Та така, спестяваха, ама на каква цена...

# 1 919
Тези хора джобни нямат ли в себе си, как ще ядеш няколко поредни дни само макарони...Имах един такъв колега, жена му го хранеше у тях само здравословно с някакви треволяци и на работа си отяждаше стабилно. Друг един пък преди и след работа минаваше през майка си да се нахрани като хората.

Общи условия

Активация на акаунт