Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 431
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • СОФИЯ
Частна жалба вх. № 11889 от 17.04.2019 г.

# 481
И аз съм чувала за тази ясла с 6 деца, ама не знам дали съществува в наши дни. Ставаше върпос за ЕСПА навремето ако не се лъжа.

# 482
Мойто инфо е прясно, ходи едно детенце, някъде към Бояна, по монтесори, но 1000+ е таксата.... Confused
Редактирам се да кажа, че не е и само на хартия лъскаво, детето беше мн глезено, само с клипчета го хранеха, обличаха и тн, а сега страшно добре се е повлияла от градината.

# 483
мда, явно има все още такива ясли.

# 484
В да де, ама моето в държавна с 27 миналата година (всичките си ходеха) и 22 тази, някак са успели да го научат да се бърше, да се облича и съблича, обува и събува, да лепи някакви неща, да реже с детска ножичка, да помага на по-малките да се обуят, да им помага със салфетки докато ги учат тях да се хранят, извеждат ги в сегашните условия. Беше здрав цяла зима... Еми, мерси за 6те деца, ако само това е предимството...

# 485
Идеята ми беше не толкова да сравнявам държавна и частна ясли, а, че нямаше и аз да треперя и гледам местата за държавна, а щях спокойно да си запиша детето в тази частна. Но...таксата ми е непосилна.

# 486
Мами, от скоро следя ИСОДЗ и нямам наблюдения, та моля за съвет - кое според вас е по-разумно - да сложа за първо желание СДЯ с по-голям шанс за прием и догодина да кандидатстваме за градина пак или да сложа ДГ с яслени групи на първо, макар и с по-малък шанс, за да е сигурно, че, ако приемат детето, догодина ще продължи автоматично? Или по-скоро по ваши наблюдения досега пак ли е непосилен приемът в ДГ, макар и с точка от ясла? Пробвах да сложа предишния набор 2016 и има значителен шанс на някои места. С 12 т. сме сега по общи критерии. Благодаря!

# 487
  • Sofia, Bulgaria
Пиши където може да влезнете, та ако ще и в Нови Искър, Кремиковци и т.н. После ще влезете много лесно в желаната градина и гърча ще е само за една година, а както се налага да отсъстват и по-малко

# 488
Зависи от района.
Не е непосилен, но в тегавите райони на много места и тези деца ще са на жребий. А без точката вариантите са по-малко. 

# 489
Мойто инфо е прясно, ходи едно детенце, някъде към Бояна, по монтесори, но 1000+ е таксата.... Confused
Редактирам се да кажа, че не е и само на хартия лъскаво, детето беше мн глезено, само с клипчета го хранеха, обличаха и тн, а сега страшно добре се е повлияла от градината.

Дъщеря ми посещаваше частна, беше адски разглезена и не можехме да компенсираме вкъщи. В момента, в който тръгна на държавна, седмица или две след това беше като в казарма, нищо общо с предишното дете. А в държавната също ми прави впечатление, че е привързана към учителките, със сигурност се държат много добре с децата, защото тя си ги търси събота и неделя. Както каза Нанга - научи се на всичко от там, докато преди се опитвахме само вкъщи да я учим.

# 490
Ами всички сме съгласни, че най-хубаво щеше да е да има места за всички в държавна, ама уви. По принцип при държавната е както попаднеш. Аз имам близки и познати много недоволни от отношение точно в държавна ясла, с грубост, неглижиране и ревящи не искащи да ходят деца. Познавам и недоволни от частна, абе всякакви варианти познавам. Пак казвам, не исках да отварям дебат за сравнение, а просто репликирах потребителка, която не разбираше какво е това дебнене на места за държавната. Признах си, че и парите са ми фактор. Ако имах излишни 1000лв с добро проучване и препоръки щях да избера добра частна и поне щеше да ми е по-спокойно сега. Simple Smile
Дано всички имаме късмет май месец!

# 491
lisko3,  за кой район става дума? Защото това е основният фактор за това решение. Иначе варианти за сдя в Кремиковци звучи приемлив, хаха.
Като един от хората неподкрепящи тази точка събирам все повече негативи - ходиш в СДЯ в Кремиковци и получаваш точки за Лозенец. Браво, СО, гениално сте го измислили.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 09:12 от tannenbaum

# 492
Все повече се вбесявам на отговорните лице в СО! Какво бездействие с години.
И накрая в Кремиковци има повече места отколкото в район като Триадица. Сега погледнах, че в Кремиковци с 12т се влиза без проблем.
Пускала съм редица жалби по други конкретни въпроси(основно в Триадица) и не съм имала никакъв отговор или реакция. Питам се каква жалба да подам сега за да изразя гражданско недоволство като данъкоплатец?

# 493
  • СОФИЯ
Жалба срещу какво искаш да подадеш?

# 494
Срещу бездействието по отношение на липсата на места в ясли и градини за община Триадица. И не само, но този район ме касае директно. За да не е само мрънкане във форум, искам да изразя възмущението си.

Общи условия

Активация на акаунт