Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 480
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Групи по 25 деца може и да няма, но приетите над тази бройка не са приети през системата, така че за простосмъртните така или иначе сметките са тези.

# 436
ХЗ вече са през системата, а те са над тези 25 Wink
Миналата година обаче се класираха И в общата опашка, а сега вече не, така че във въпросната симулация са включени и неприетите от опашката с ХЗ.

# 437
И да смятаме и да не смятам вероятността на лотарията, при положение, че не познваме цялата система винаги ще има грешка.Как може при намаляващо население да няма ясли и градини?Всичко друго е замазване на очи  и настройване на хората, кой щял да влезе в едната опашка, пък да излезе от другата.

# 438
  • Sofia
При създаване на профил на дете, ако някое от другите деца е с родител различен от двамата попълнени, трябва да се заяви това на обратната връзка и да се попълни служебно. Как ще се въведе дете, на което и двамата родители са различни, ако няма изискваните за това документи?
Служебно се добавя биологичен родител/осиновител, който вече съществува в друг профил, този на предишното си семейство.

Ако детето е с един родител, който не е част от сегашното му домакинство (майка + доведен баща/ баща + доведена майка), това не се заявява на обратна връзка и не се попълва служебно, просто се чеква "майка/баща - друга/друг".

Ако и двамата родители са различни от тези в профила, какъвто е случаят на братовчедчетата, наистина системата позволява да се въведе едновременно И "баща - друг", И "майка - друга", което според мен е безумие. Но идва въпросът като какви тези хора имат право "да използват" това дете за кандидатстването на тяхното собствено?

То е ясно, че самото братовчедче не може да кандидатства от този семеен профил, защото в "Необходими документи" си пише "... за сверяване на данните на детето (което кандидатства) с данните на родителите/настойниците".

# 439
  • СОФИЯ
Някой има ли нещо да добави, агументирано оспори или коригира някакви неточности във връзка с жалбата. Сега става дума само за спиране на предварителното изпълнение.

Останалото може да си го хортуваме и след 10.05. Тамън тогава ще има нови обстоятелства и данни от новото класиране.
Няма как в жалбата да се запише, че леля Цеца е приела 42 деца в групата на детето на кака Гичка и това е реалната фактическа обстановка, която Петранка потвърди в един нет форум. Вижда се броят на децата в групите и през ИСОДЗ, и СО и СОС са съвсем наясно с това, не се възприема за нарушение и санкционирани няма. Няма и някакви офиц писания на засегнати родители до която и да е от двете РГ към СО.

# 440
Хванах се да броя децата с 13+т по опашките по райони и ги съпоставям с излизащите от СДЯ и търся разликата . Това е приблизително, де, хората се местят, има малко деца и от ЧДЯ, някои ползват критериите без да достигнат максималния брой точки, това и за ОК5 се отнася... Но ми е любопитно реално колко места заемат тия страшни 3 критерия...
Дотук - район с 3 СДЯ, излизат 176 деца. Има обявени 240 места. Децата с 13+т над тези 178 са СЕДЕМ!
Район без СДЯ, обявени 46 места. На опашките има ОСЕМ деца с 13 точки...
Ей-така от инат ще прегледам всичките райони, защото това с 25/75% изобщо не вярвам да не включва ОК5. И звучи плашещо наистина.

# 441
По отношение на аритметиката - да, чисто математически е така, но аз лично живи хора не бих закръгляла нагоре, макар че и свободните места така са изчислени.
Според наредбата за детските градини: "Домакинство" включва съпрузите, лицата, живеещи във фактическо съпружеско
съжителство, както и техните деца и роднини, ако живеят при тях."
Според наредбата за яслите: "Домакинство" включва: съпрузите, лицата, живеещи във фактическо съпружеско
съжителство, както и техните деца, ако живеят при тях."
Помоему, "техните роднини", които също спокойно могат са се регистрират с децата си на този адрес, без въобще да е необходимо да има определена възрастова разлика между тези деца, чудно влизат в дефиницията на многодетните.

# 442
Хванах се да броя децата с 13+т по опашките по райони и ги съпоставям с излизащите от СДЯ и търся разликата . Това е приблизително, де, хората се местят, има малко деца и от ЧДЯ, някои ползват критериите без да достигнат максималния брой точки, това и за ОК5 се отнася... Но ми е любопитно реално колко места заемат тия страшни 3 критерия...
Дотук - район с 3 СДЯ, излизат 176 деца. Има обявени 240 места. Децата с 13+т над тези 178 са СЕДЕМ!
Район без СДЯ, обявени 46 места. На опашките има ОСЕМ деца с 13 точки...
Ей-така от инат ще прегледам всичките райони, защото това с 25/75% изобщо не вярвам да не включва ОК5. И звучи плашещо наистина.

Това не го схващам.
Аз броя набор 2017, там няма точка то СДЯ, от 50 деца по първо желание в една градина, 3 са с 13 точки.
Струва ми се неточна тази симулация или тълкуването на цифрите.

П.С. Прегледах файловете от миналогодишното класиране, които дават разпределението на децата по общи и социални критерии, (когато в социалните критерии бяха включени и породените/близнаците и пр. + социалните случаи) - средно около 20-22% от общия брой деца са.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 15:30 от Калина Тодорова

# 443
Не съм наясно с историята на този критерий и кой е включил домакиствата в критерий за многодетени семесйтва.Зависи къде ги броиш. В яслата, която ми е на сърце, от 27 места, 13 са с 13 точки, а в социалната опшка в момента 9 деца се борят за 6 места (с 14 точки), а до класирането ще станат над 12 според мен.
Зависи от района, според мен. В Младост има много места, в центъра са малко.Има и логика защо е така.Лозенец се презастрои за 20 години, съответно строителните предприемачи заедно с управляващите нищо не направиха да построят допълнителни градини.И сега се чудим къде точно ще ни излезе късмета.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 15:33 от malinkap

# 444
  • СОФИЯ
Съдът е длъжен да познава нормативните актове, но тъй като са много както се казва за улеснение да прочете поне наредбата за финансирането. Може пък да има и някаква друга уредба, която ние пропускаме. Мен честно казано в определението най-много ме разсмя финалът на мотивите "Предвид изложеното, искателят неоснователно и неподкрепено с доказателства претендира спиране на изпълнението на оспорената част от Наредбата за обществения ред на територията на столична община"
Ама какво да се прави, ОФГ, човещина Sweat Smile

По отношение на легалната дефиниция за "Домакинство". Проблемно звучи ако действително системата позволява да се добавя дете с други и майка и баща.
brin de muguet беше тествала.

# 445

Гледам за първа градинска група, където децата от СДЯ са с равен брой точки с тези от ОК 6,7 и 8. Освен ако някое от тях не е посещавало също СДЯ, тогава има 14.

malinkap, при нас нещата са сговнени от много време насам и ще мине време да се регулират. Ми то миналата година почти нямаше прием за 2016 и 2017, сега опашките са препълнени. 

# 446
те ще регулират като изчезне проблема, то е ясно. Натам се върви.

# 447
В градината, която ни е под носа над 50% за 1 и 2 яслена са с 13 т. (При набор 2017 за 17 места има 12 деца с по 13т., а тези с 12т. са над 40). Другите две ясли са по-добре, но това май е само за сега.

# 448
  • София
В градината, която ни е под носа над 50% за 1 и 2 яслена са с 13 т. (При набор 2017 за 17 места има 12 деца с по 13т., а тези с 12т. са над 40). Другите две ясли са по-добре, но това май е само за сега.

Амбицира ме да погледна и в моя район. В яслата има 13 места и 14 деца с 13 точки и 50 деца с 12 точки.
В ОДЗ има 27 места. 19 деца са с 13 точки. Останалите 76 деца се борят за 8 места. Чудно просто!

# 449
  • СОФИЯ
те ще регулират като изчезне проблема, то е ясно. Натам се върви.

По-точно активно регулират изчезването от България на субектите, които им създават такива големи проблеми. Деца до 4 г. възраст, които имат нужда от детска градина.

Общи условия

Активация на акаунт