СЕДМИ КЛАС. Какво ще се учи, детето не знае, обаче сърцето на мама не трае

• 49 390
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Малко раничко, наистина, което донякъде обезмисля само да са първа смяна- нямат ограничения на час, в който часовете трябва да приключват. Същевременно прави впечатление, че не приключват рано, 14 часа , по колко учебни часа на ден се падат? 9?

Седем. Но часовете са по 45 мин, а междучасията - стандартни. Това за 1 ЕГ.

Закусва вкъщи, обядва към 15.00 (съвсем по английски Simple Smile ), а в голямото междучасие си купува по още нещо джънк. А и в крайна сметка, целта в училище е да учи, не да се храни Simple Smile.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 12:33 от bubanka

# 181
  • No Line On The Horizon
В Пловдив ЕГ Иван Вазов, училище от т.н. първи ешалон (в топ 10 на матурите в 12 клас са) са само 1 смяна. Започват в 08:00 часа.

# 182
  • някъде ... тук ...
На подобен режим е моят седмокласник в основното училище. Само 1 смяна, но от 8. Почти всеки ден са до 13.50. Столът работи до 14. Закусва вкъщи, яде нещо в училище към 10 и обядва в 14.30-15 (като се прибере).
Хич не харесвам втората смяна. С баткото я избегнахме, но сега - едва ли. Сигурно ще се справи дреб, ама си е неприятна.

# 183
Ясно, че трябва да се измества обедното хранене.
Моето дете сега става в 6.15, за да огладнее до към 6.40, в 7 излиза, но училището е близко.Обаче сутрин яде символично, а в 13.30 е примрял от глад. Трудно ми е да си представя да седи гладен до 15, хем не е от особено ящните. Дано не се ориентира към ежедневните пици и подобни

# 184
  • Отвъд алеята зад шкафа
В НГДЕК също е само 1 смяна. А в АК как учат?

# 185
  • На топло в неговото сърце.
Първа смяна са в АК,в Златарски също.Вчера бяхме там на отворени врати дори се записахме за приемен изпит 100 евро такса.Но тийна се е запънал да ходи и нямаше как.

# 186
Съботата ни се освободи и искам да попитам за пробни изпити в София, на които можем да се запишем в последния момент. Знам, че едва ли ще е възможно, но.. Бързият ми опит за проверка тук-там, не даде резултат и реших да питам.. Ако не, ще й дам аз..

# 187
  • Sofia
Тази събота има изпит по математика в "Междучасие", може да има свободни места:

http://mejduchasie.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0% … BB%D0%B0%D1%81-2/

# 188
И в Милениум. Двата са един клед друг.

# 189
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има ли някой, който се е насочил към гимназия Иван Апостолов?

# 190
Здравейте, майчета  Hug
И аз не харесвам вторите смени - мнооого загубено време.
Страстите по подготовката за НВО замряха за 3-4 дни - младежът беше на зелено..
Шарлот, пожелавам тази изключително неприятна случка на девойката да бъде компенсирана от съдбата с нещо много хубаво! Heart Eyes
От известно време ми се върти една мисъл в главата и сега като писахте за грозните почерци, графичното оформление, задраскване и т.н. реших, че е време да я споделя и обсъдим. Има химикали, които са изтриваеми с гумичка към самия химикал, по книжарниците има и черни такива, дали не са добра идея да се използват за НВО-то  newsm78 Така няма да има задраскано и ако детето не натиска много изобщо няма да си личи. Даже си мисля да ги пробвам на някой от предварителните изпити.. Как мислите, дали ползването им носи някакъв риск?

# 191
Тези химикалки бяха разисквани в седмокласната тема на предходния набор. Мастилото им било неустойчиво на температура/светлин (може да е само на едно от двете, нямам точен спомен). В нашия случай - при задължително сканиране, става много опасно - да не се окаже сканиран бял лист. По-добре да си изтърпим отнемането на точки за графично оформление, отколкото детето да отпадне.

# 192
И аз не бих разчитала на такъв химикал! Притеснявам се по принцип от сканирането на написаното с нормален, пък какво остава с изтриващ се!

# 193
То не е проблем да се пробва. Тези дни ще потърся такива химикали различни марки и ще сканирам. После ще публикувам тук резултатите.

# 194
Пробвай и снимки на изтритото. Струва ми се, че все оставаше някаква следа от изтритото, която ако излиза на скенера, може да я сметнат за някакъв "таен знак".

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 14:05 от GG_BG

Общи условия

Активация на акаунт