Пазарджиклийки - кибритлийки(5)

• 13 774
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Предполагам,че са претръпнали вече...и не им пука  Tired

# 91
#Crazy #Crazy #Crazy
И тогава какъв е смисъла от нашите дарения newsm78! Как не ги е срам тези хора,бе #Cussing out, нямат ли съвест!!!!

И аз взех да търся смисъла??? Имам съученичка която е Началник Отдел Закрила на Детето - към община Лесичово и Домът там е под неин контрол. Когато я попитах как и какво е най удачно да се дари, каза (говорихме конкретно за Дома в Лесичово, но тя каза че и в другите е така) , та думите и бяха: Пари в никакъв случай не дарявай, дрехи децата имат, защото това е най-честото което им се дарява.А храната - ако не са даренията с храна, домовете няма да могат да изхранват децата!!! Имало и дарения от сорта - определена дама няколко години подред осигурявала на децата от дома (те са от 3 до 6-7 доишни) лагери-почивки. За дома в Пз, незнам какво ще е най-удачното, но да купим и дарим с най-искренни чувства храна за пеленачетата и после някой служител да си ги отнесе в къщи.....  smile3515
Въпреки че при всяко дарение се подписва Протокол за дарение  м/у даряващия и директора на Заведението - каква е гаранцията нуждите на чие дете ще задоволим...  Confused
ще кажа само още две думи мили мами - ГРОЗНА КАРТИНКА .... Sad Sad

# 92
чакайте сега да ви напиша аз какво знам за тоя дом'' - на една съученичка свекърва и работи там . та мойта съученичка казва , че когато има бебе ,всичко ще и е без пари ,(фризолак, памперси и ...) тоест , свекърва й ще я снабдява от дома.  Thinking та питам редно ли е ? колкото до наща помощ , естествено че и аз ще направя каквото мога .
За наше огромно съжаление това е грозната реалност и редовна практика в България.

# 93
  • София
И да коментираме и да си скубем косите - файда няма!  Confused
По-добре съвсем тактично да предупредим Директорката,че сме наясно с игричките им и желаем даренията ни да стигнат до децата!  Tired

# 94
Най-ми е тъжно, че това са ничий деца. В смисъл, че няма кой да ги защити. Този, който трябва - ги краде и те стават все по-самотни. Чудя се как въобще изграждат някаква ценностна система  newsm78

А по повод приятелката на мама Мери. Чувала съм, че когато българин отива да види дечицата и има намерение, да основи, крият по-хубавите  Shocked Пазят ги за чужденци, понеже те си плащат и на ръка десетки хиляди лв. Забравила съм точната сума, но имаше нещо такова. Майка ми го е разказвала, понеже преди време много исках да им помогна с нещо и събрахме дрешки и и грачки от крартала. Мама имаше позната там, която НЕ РАЗРЕШИ да ги занесем на децата, а и ги предадохме на нея  Rolling Eyes newsm78 Не можело да влизаме така, щели да и правят проблеми...И после се е почувствала неудобно и е разказала това на майка ми.

Абе, картинката наистина е тъжна, но това е България и мен лично не ме учидва много-много, че така става. То какво ли ни е наред, та това... Наистина не е правилно, ни се замислете. Има ли някой, на когото да му мине мисълта "Как може да се случва това в България"...на всички ни минава "Еми, това е България - нормални са тези неща"  #Cussing out
Чудя се кой да  #2gunfire .... Прекалено са много май... Затова след няколко години мислим да се махнем от България. Ако не можем - няма да спирам децата ми да го направят.
България си е България и аз си я обичам, но децата ми не заслужават такива условия на живот.

Извинете за отклонението, но "синдрома на крадеца" ме провокира. То бива, бива, ама и от на изоставените деца ли трябва да се вади залъка от устата ...  Sick #Crazy

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 10:17 от crazybrat

# 95
  • На погрешната планета
А по повод приятелката на мама Мери. Чувала съм, че когато българин отива да види дечицата и има намерение, да основи, крият по-хубавите   Shocked Пазят ги за чужденци, понеже те си плащат и на ръка десетки хиляди лв. Забравила съм точната сума, но имаше нещо такова.

До колкото съм запозната, едно дете трябва 3 пъти да е предложено и отказано от българско семейство, за да се предложи на чужденци. Но то сигурно и за това са измислили начин  #Cussing out!

# 96
Добре, предлагам да направим посещение на дома и да си съставим лични впечатления. Предполагам, че ще измислим нещо. Не бива слуховете да ни спрат да направим нещо за дечицата. Прдставете си колко често гушкате вашите деца и колко често получават нежност изоставените душици. Предлагам да бъде в събота, ако ни разрешат разбира се.

# 97
  • София
Така,не трябва да ни спират слуховете.Към момента нищо не можем да променим.
Летяща,
предлагам да се обадиш на Директорката и да питаш кога ще е възможно да ги посетим.
Ако нямаш възможност - аз ще звънна.
Знам,че деца не пускат вътре...само възрастни,и то само до кабинета на Директорката.За посещение при децата искат здравни книжки...но пак ще питаме,че не съм много сигурна дали още е така?! Thinking

Колкото за осиновяването и криенето на децата - не съм убедена,че е така.Има Комисия към Закрила на детето,която работи със социални работници.Желаещите да осиновят дете отиват в Закрила на детето и там им назначават социален работник,които води делото им по осиновяване.През определен период от време Комисията има заседения,на които разглеждат делата на кандидат-осиновители и деца,с готови документи за осиновяване.

# 98
  • На погрешната планета
Ако стане за събота и аз ще дойда Peace. И момичето, което иска да осинови дете, също има желание, да дойде с нас.

# 99
И на мен ми се видя странно това с криенето. Все пак не може да отидеш, да си харесаш дете и да си го вземеш. Сигурно не и е било удобно на жената да ни пусне, че бяхме деца и е казала това.
Аз в събота няма да мога да дойда  Cry Ще ми идват доста гости най-вероятно  Rolling Eyes Но все пак пишете тук в колко ще ходите, ако ми се провалят плановете може да дойда  Grinning

Последна редакция: вт, 11 юли 2006, 21:52 от crazybrat

# 100
  • На погрешната планета
Хей, момичета, къде отидохте да си пиете кафето newsm78? Вече няколко дни ви няма при Полякините.

# 101
Аз също не мога в събота  Sad Заминаваме на почивка и ще подготвям багажа.Не можах да разбера играчки биха ли приели в Дома или нямат нужда newsm78

# 102
  • ПАЗАРДЖИК
Оказа се, че където и да отидем, все ремонти започват. Ние ли повлякохме крак не знам, ама и на полякините по цял ден блъскат и дрънкат от един строеж. Та сега пием кафе в бившото Сатурн, до бившото Топката, до Спортната зала (ако някой ме разбра пак ще е добре)  Mr. Green.

# 103
  • На погрешната планета
Оказа се, че където и да отидем, все ремонти започват. Ние ли повлякохме крак не знам, ама и на полякините по цял ден блъскат и дрънкат от един строеж. Та сега пием кафе в бившото Сатурн, до бившото Топката, до Спортната зала (ако някой ме разбра пак ще е добре)  Mr. Green.
Демек на мястото на първата форумса среща Mr. Green!

# 104
  • ПАЗАРДЖИК
Точно  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт