Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 041
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Rochellka, как е правен кюретажа?
Сигурно заради късната седмица кървиш толкова.
Invisible_G и моят беше в 10г.с. с вакуум и доизчистване с кюрета. Кървене имах само в деня на кюретажа и следеащия...след това след 5 дни зацапа за около 2 дни и после пак пауза от 4-5 дни, пак за около 2. Но беше алена кръв, без никакви съсиреци.
При всеки е индивидуално, мисля. Понякога е проблем, че кървенето е оскъдно, понякога проблем е, че е продължително. Във всички случаи контролните прегледи са задължителни. Само лекар може да каже.
Съветвам всяка една да ги прави по-често, дори и да няма оплаквания.

П.П. За отчет, кюретажа ми беше на 07.01 и имам зелена светлина за нови опити. Открих тромбофилия (най-вероятната причина за миседа) и ще съм на терапия с Фраксипарин 0.4, АП и Мета Фолиева киселина в ударна доза. Надявам се, че няма да премина пак през това и се надявам догодина да вляза тук за друг отчет. Simple Smile
Нищо не се забравя, просто продължаваме напред в борбата. Успех на всички. Simple Smile

# 151
  • Dope Reach
Благодаря, момичета! Наистина е доста индивидуално, януари направих доста обилен кръвоизлив, тогава ми казаха, че до седмица ще спре, а мина повече от месец. Сега пак така, затова не се стряскам толкова, просто не очаквах да видя нещо такова.

# 152
Здравейте, момичета! За съжаление се записвам при вас...
В неделя вечер ми направиха аборт, в 10 г.с., беше спряло сърчицето седмица по-рано... Имах си доста проблеми, лежах месец, но не успях да го задържа Sad Имах кървене постоянно почти, но всяка седмица бях на преглед и всичко се развиваше добре, не за дълго обаче. Много ми е мъчно, първа бременност ми беше, на 34 год. съм и толкова много се радвахме...
Изчетох ви за една нощ, не можех да спя. Надявам се всички да постигнем най-съкровенните си желания в най-скоро време!
Относно аборта, казаха че е минал добре. Аз съм и с миома, която откриха по време на бременността, не знам какво да я правя... Ще я следя засега, но ме е страх да се оперирам преди да имам дете.
Първия ден имах кървене, сега само кафяво зацапване. Изписан ми е азакс за 3 дни, на преглед ме извика на 6-ти май. Това кафявото ми течеше и преди да изгубя бебето, уж беше стара кръв от кръвоизливите, но така и не спря...
Стана дълго и объркано, за което се извинявам...

# 153
  • Dope Reach
Dellia, ужасно съжалявам за това, което ти се е случило! Бъди силна и ВЯРВАЙ!

Времето наистина лекува, облегни се и на близките си хора и не спирайте да опитвате и да вървите напред! Мечтата ви ще се сбъдне, стига да не се отказвате! Прегръдки! Flowers Rose

# 154
Rochellka, искрено благодаря! 💐

# 155
Здравейте и от мене. Сега се регистрирах. На 8.03.2019 разбрах най хубавата Новина, че ще ставам майка за втори път тъй като имаме син на 10 години. Голяма радост. И след това се почна. Първо лекаря ми каза че плодни сак е мнг ниско в матката ми, във 6 седмица прокървих, приеха ме на банки със Папаверин и НО ШПА заедно със Утрегастан. След три дни ме исписаха всичко беше наред. Продължих лечение в нас. Ноооо след 4 дни пак зацапа. Веднага отидох и не се виждаше вече пулсация. От там при друг лекар, той каза същото. Реших да изчакам още. И така цели 5 дена всеки ден на ехограф. Ходихме и в друг град кадето казаха същото. Почнага леки болки със по обилно кървене. И на 10.04.2019 ме кюртираха 😭. Няма нужда да ви казвам колко плаках 5 дена и нощи не спях не ядях, беше ад за мене. Пред вид че съм била на малки седмици казаха че 3 месеца са достатъчни да се пазиме преди бебеправнето. На 25.04.2019 съм на контролен преглед. Чакам и епикризата казаха ми че ще има хистологично изследване и евентуално и причината за Мисед аборта. Надявам се всичко да е наред и след това да имам успешна и скорошна бременност. Макар че ме е страх

# 156
  • Dope Reach
Много ми е неприятно да чуя още една такава история днес... Поне имаш детенце, което може да ти е утеха, разчитай много на това!

# 157
Да имам, но е още по трудно когато и той го е искал и чакал, не ми дава да хвърля тестовете и снимките от ехографа, пребрал ги е. Това ме съсипва още повече. Постоянно пита защо бебето умря. Мнг е болно. Но аз съм оптимист. И вярвам че не само при мене а при всяка една жена от вас която го е преживяла макар, че това трудно се преживява ще последва нещо хубаво и успешно сигорна съм и го пожелавам както на себе си така и на всяка жена. Няма по голяма любов и радост от детето.

# 158
  • София
Съжалявам, че се включвате, момичета. Много е мъчно за всяка една от нас. Поревете си, няма как...

Делия, ако имаш миома, много зависи къде е и колко е голяма. Миомите най-често са хормонално зависими, така че изчакай 2-3 месеца да се възстановиш и отиди отново да я видят и премерят. Ако не е голяма, не е под лигавицата и не расте бързо, може да се игнорира, но в противен случай вероятно ще трябва да я махнеш преди да забременееш следващия път.

В тези ранни седмици е трудно да се установи причината за загубата, особено ако не са ви следили редовно преди това.  Вижте списъка с изследвания на първа страница на темата и преценете дали да не направите част от тях преди следващия опит.

Надявам бързо да съберете сили, физически и психически, и да продължите да се борите - следващия път стискам палци да е успешен.

# 159
Четох много по тази тема, и със лекаря си говорих, но имам въпроси на които бих се радвала да одговорите. Макар че при всеки е различно. Каква е вероятността отново да се случи същото ужасно нещо след Мисед. Мъчат се да ме убеждават че следващия път всичко ще е наред чак сама почнах да се обеждавам вече. Но то и никоя от нас не е вярвал че може на нея да и се случи нещо такова но за голямо съжаление се случи 😔

# 160
  • Dope Reach
Според доки, медицински персонал и други момичета, жени, с които разговарях, всяка бременност си е за себе си, като естествено следващия път нещата се следят по-обстойно. Не мисля, че трябва да се отчайваш и все пак те разбирам, че имаш нужда от надежда, аз също имах нужда някой да ми каже, че нещата могат да се получат при следваща бременност. Това, което аз си правя като извод е, че се стига до неуспешен край поради различни причини, може да се случи във всяка една седмица от бременността и понякога нищо не може да се направи, т.е. случва се на толкова много жени, но това го научаваш едва, когато на теб ти се случи нещо подобно, тъй като е нещо, за което сякаш не се говори или поне не много подробно. ВЯРВАЙ! Hug

# 161
Здравейте !

Аз съм в пълен шах и мат. Понеделник на обяд, което беше 34-тия ден след К започнаха да ме свиват яйчниците и да ме заболява корема точно като при идващ цикъл, уви вечерта също , както и вчера, дори пих обезболяващи, защото на моменти ме присвиваше неприятно, болката ме измори и вчера заспах. Зарадвах се, защото ми беше и нервно няколко дена, смяна на настроения и т.н - типично ПМС, надявах да ми дойде, за да ми се нормализира организма, НО днес цикъл - още НЯМА, болките изчезнаха, присвивания и т.н. все едно нищо не е било...

На някого да му се е случвало?

# 162
  • София
Имала съм подобни симптоми при овулация, в комбинация с прокървяване даже. Всичко може да е. Изчакай още 10—15 дни, ако дотогава не дойде цикъла, отиди на доктор.

# 163
Antonelly, моите първи 2 цикъла след кюретажа баха така. Бях се ошашкала защо ме боли толкова. Първият оът беше на 35тия ден и аз си помислих, че идва първия ми цикъл...след това се притесних, че не идва. Дойде 2 седмици след тази болка, която е била точно по време на овулацията. Следващия път пак прибегнах до обезболяващи, пак беше нетърпимо, и пак 2 седмици, преди да ми дойде. Чак сегашната овулация не я усетих изобщо (а е доказана с УЗ). Не се тревожи, но ако продължаваш да имаш болки, посети АГ задължително.
Но така като те чета, май и твоя цикъл ще дойде късно.

# 164
Благодаря Ви!
Олекна ми, че не съм само аз, определено ще отида на доктор, ако нещо ме притесни.
Почнах да влизам във филми ...ама такива сценарии..
Но след като днес няма болка, си помислих, че може и да е овулация и предвид разбърканите хормони, изтънялата лигавица на матката, всичко е много по-осезаемо , докато се възстанови напълно, но просто добавяйки и другите симптоми наистина се надявах днес да ми дойде, но уви, ще изчакам.
Предният път ми ми дойде на 31-вия ден и затова имах сега надежди, но както знаем никога не са еднакви нещата.

Miglena90 , за съжаление си права, че ще дойде късно, колкото и да ми се иска да е сега, за да се почувствам отново в тялото си...

Общи условия

Активация на акаунт