Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 883
  • 317
  •   1
Отговори
# 180
Да се съобразяваш не значи да си поставяш ограничения, още по-малко пък да налагаш такива на другия.

На чакам ЛаСомбра и компания да се освестят Спийди, но някой трябва да даде на авторката (и други неориентирани още) алтернативната гледна точка.

# 181
  • Варна
Добре, че авторката не им се връзва на дълбокомислените приказки, че досега да му е била шута на момчето.

# 182
Да се съобразяваш не значи да си поставяш ограничения, още по-малко пък да налагаш такива на другия.

На чакам ЛаСомбра и компания да се освестят Спийди, но някой трябва да даде на авторката (и други неориентирани още) алтернативната гледна точка.
е, тя твоята гледна точка :"Остави гаджето да си троши главата, а ти безмълвно плачи отстрани! " я знае. Но не й допада...

# 183
  • Варна
Явно и другата не й допада, защото иначе вече щеше да му е намазала ските.

# 184
Явно и другата не й допада, защото иначе вече щеше да му е намазала ските.
Поради което се предложи една съвсем разумна поредица от полезни и неизпадащи в крайности действия:
- да му подари свестни каска и екип
- да му подари ваучер за мотоциклетистки курс
- да поиска да се вози или да кара с него, така пазейки нея, ще пази и себе си.

А не да му връзва букаи...

# 185
  • Насред хаоса
Хапете се напразно. Никой няма да промени мнението на другия, само спамите. Като ще обсъждате отношенията във връзката, има цял раздел СО.
Не хапя, а показвам друго виждане за нещата, които Ежът намеси - контрол и прочие глупости. Това, което момичето пише, е, че се страхува за приятеля си. Което се определя като контрол, макар че не е. Няколко пъти авторката обясни какви са мотивите й, и пак продължава да се търси под вола теле и да се обяснява как тя поставя вериги и ограничава свободата на партньора си. Не съм казала да го зарязва, а да прецени дали ще може да понася това и да решава въз основа на тази преценка. Говори се и за способността на човек да мисли и за другите, освен за собствения си задник и кеф.

Ако чакаш да се освестя, приемайки непременно твоята гледна точка като най-правилна, ще има да вземаш. И хората поначало са си ориентирани дали могат или не да приемат едно или друго нещо, та не чакат на твоята алтернативна (задължителна) гледна точка да ги ограмотява. Защото контролът няма нищо общо с това, което твърдиш тук, а с това, за което става дума в другата тема, ама там не говориш за контрол.

# 186
  • Варна
Постави му условие да избере теб или мотора. Ако те обича ще избере теб.
Изчетох цялата тема, бая глупости изчетох, но по-голяма от тази не срещнах.

# 187
  • Варна
Аз не бих рискувала да създам семейство с такъв човек. За мимолетна връзка е ОК, но за сериозна - не.
Брях, да се чуди човек, тия мотористи всичките ергени и парясници ли са... Как ли я докарахме с ММ до 11 г. брак, че и дете създадохме? А другите ни приятели и познати с по-дълъг семеен живот и с по две-три деца, те как ли са го постигнали?

# 188
  • Варна
Пропусна да споменеш, че въпросните приятели и познати също са мотористи 😁

# 189
  • София
Аз не бих рискувала да създам семейство с такъв човек. За мимолетна връзка е ОК, но за сериозна - не.
Брях, да се чуди човек, тия мотористи всичките ергени и парясници ли са... Как ли я докарахме с ММ до 11 г. брак, че и дете създадохме? А другите ни приятели и познати с по-дълъг семеен живот и с по две-три деца, те как ли са го постигнали?

Аз едно не мога да разбера.
Защо се почват подигравките и изхвърлянията, щом някой не е ок с начина ви на живот? newsm78
Може и сто деца да сте създали, може и 20 години да сте заедно, може да ви се размине, а може и да ви отнесе някой като онова семейство, което беше тръгнало при сина си в Австрия.
Всичко може да се случи в този живот, но е тъпо да се подиграваш с проблемите и притесненията на другите, само защото ти не ги изпитваш.

# 190
  • Варна
Само не разбрах къде видя да се подигравам с проблемите и притесненията на другите? Нито пък как разбра, че подигравката е в следствие на това, че някой не е ок с нашия начин на живот?
Иронията е насочена само и единствено към категоричността и малоумието на определено твърдение.и определен съвет към питащата. Щото едно е да кажеш "аз не бих", съвсем друго да твърдиш категорично кой за какво ставал и да раздаваш съвети за ултиматоми...

# 191
  • Варна
Защо се приема за даденост, че ние не изпитваме притеснения за половинките си, които са мотористи?

# 192
  • София
Защо се приема за даденост, че ние не изпитваме притеснения за половинките си, които са мотористи?

Дори и да се приема за даденост, че не се притеснявате, не виждам защо се заклеймява притеснението на другите и това, че по никакъв начин не могат да го сведат до нивото на вашето притеснение, което не ви пречи в ежедневния живот?

Ето, аз си признавам, че никога не бих се обвързала с "редови" катерач или алпинист.
Също и с капитан далечно плаване, и боксьор.
Ами, не е моето и няма да свикна, освен ако не спре да ми пука за него, което вече излиза извън темата.

Защо трябва да се натиска авторката със съвети "да свиква"?
Че и глупости от вида "купи му подходящ екип", като че ли, той ще го държи във въздуха, като падне?

# 193
  • Варна
Аз лично не съм я натиснала да свиква, както и не я натискам да го зареже. Ако не ме лъже паметта я посъветвах да си даде малко време и да опита да опознае приятелите му мотористи, защото не е изключено да я изненадат приятно.

Относно притеснението ще кажа, че и аз съм се притеснявала и то много повече от авторката, след като половинът потроши три мотора за пет години, почти до степен тотал. Нищо, че и аз карам. Така че и това не е вярно, притеснението и на нас ни пречи.

А съветът за подходящ екип е много добър. Не само, защото тя ще се почувства по-спокойна, а защото самия мъж ще види, че на нея й пука, че усети съпричастност, а не съпротива от нейна страна и току-виж станал малко по-разбиращ за страховете й. Не вярвам да е пълен темерут.

# 194
Заклеймява се не притеснението, а използването на същото като предлог за ограничаване и контрол.
И никой не казва на авторката да запазва  връзката на всяка цена. Но пък и не се предлага радикалното решение на въпроса, като единствено правилно и възможно.
Показа и се, че нещата не са толкова страшни, колкото я плашат хора, незапознати с материята.

Общи условия

Активация на акаунт