Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 809
  • 758
  •   2
Отговори
# 600
Два въпроса - спасение от къртици има ли?  
Ако наистина иде реч за къртици няма нужда да се спасявате.
За сметка на това, те ще Ви спасят от почвени насекоми вредители.

# 601
  • Между гори и планини
Ние средата на април орем и фрезоваме и тогава слагам лук, моркови и картофи. Магданоза го сея на друго място и то в началото на март, че той расте бавно. Аз пробвах пащърнак, нищо не стана.

# 602
  • София
Два въпроса - спасение от къртици има ли? Лалета кога се садят? (влюбих се в едни от сайта луковици бг и мисля да поръчам)

Ние ползваме едни соларни уреди, които вибрират и издават звук под земята. Купувала съм ги от Лидл. Сега виждам, че и в Кауфланд ги има тази седмица

# 603
  • Между гори и планини
Лалета, зюмбюли, нарциси, минзухари... Всички пролетни се садят есента, на тях не им пречи студа и пролетта поникват и цъфтят.

# 604
Два въпроса - спасение от къртици има ли?  
Ако наистина иде реч за къртици няма нужда да се спасявате.
За сметка на това, те ще Ви спасят от почвени насекоми вредители.
Със сигурност са къртици - дворът прилича на Бейрут и тревата е съсипана. Една къртичина беше особено впечатляваща, около 40 см висока. Ние нищо не сеем освен цветя.
Взехме две котета миналата година с идеята да гонят къртиците и евентуално мишките от двора, но тези неблагодарници избягаха в близкия стопански двор, където един човек ги храни с месо, и отказват да се върнат при нас и нашите гранули и паучи.  Напролет ще вземем пак коте, защото в двора има голям орех и съответно много мишки прииждат от съседните запустели парцели. Една беше влязла в колата ми даже - под капака намерихме дребни черупки.
Ще купя соларни уреди срещу къртици и дано подействат. Благодаря, Хрис!

# 605
  • Между гори и планини
Моите котки лятото много ловят, спят пред плевнята нощем и дебнат. Сега им е студено и нощуват у дома.
Ние сме първата къща до поля с жита и слънчоглед, освен че навсякъде и плодни дръвчета. Та, есента като захладнее, всичко приижда да се крие при нас.
Радвай се, че не са ти нагризали кабелите на колата, че на съседи и това се е случвало.

# 606
съселите гризат кабелите на колите и уплътнението под капака.

# 607
  • Между гори и планини
съселите гризат кабелите на колите и уплътнението под капака.
При нас е пълно... Добре, че са по дърветата. Не мога да ги гледам тия плъхове, имитиращи катерици.

# 608
Аз седмица преди снега - в началото на месеца ръснах и магданоз и моркови. До април още веднъж ще повторя, обаче тогава мравките ги отмъкват.

# 609
  • В градината...
Първата година сляпото куче ми измъкна пащърнака. На втората извадихме две кофи, та се чудихме какво да го правим.

# 610
Трябва да проектирам нова чешма, момичета. Може ли да помоля за снимки на вашите за вдъхновение? Благодаря предварително.

# 611
Отчайвам се. Не ставам за цветарка и градинарка. Втори час се боря да оправя цветната градинка и бъчвите, да ги подготвя за нови цветя. Пълна скръб съм, не ми идва отръки.

# 612
Трябва да проектирам нова чешма, момичета. Може ли да помоля за снимки на вашите за вдъхновение? Благодаря предварително.

Утре ще ти потърся и кача снимки на една много интересна чешма, че сега пиша от тел.

# 613
  • Между гори и планини
Аз седмица преди снега - в началото на месеца ръснах и магданоз и моркови. До април още веднъж ще повторя, обаче тогава мравките ги отмъкват.

За да не ти ги отмъкват мравките - всеки ден поливай с лейка. Морковите обичат вода.  За да не ми ровят котки по семената, в началото покривам с парче оградна мрежа, застъпано с пръст или камъни.
И да не забравя - морковите задължително в повдигнати лехи, че после като го вадиш, да не копаеш към ядрото на земята.

# 614
Преди много години в началото на март видях пред Айфеловата кула как бяха насяли тревичка, предполагам. Отгоре бяха сложили от тези зеленикавите покривала на малки квадратчета, предполагам, за да не ги изкълват птиците докато покълнат. Виждала съм подобни неща в строителните магазини да се продават.
Едва ли правя голямо откритие, да не ми се смеете. Само споделям.

Общи условия

Активация на акаунт