Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 907
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • Norge
Зайче, да си призная, малко ми е неудобно. Relaxed
Защото пролетта и лятото показвах това-онова в градинския форум и някак ми е неловко пак да поднасям същите снимки.
От друга страна обаче, тогава ги поствах чрез един сайт, който престана да действа и снимките всъщност вече ги няма във форума, което евентуално би могло да бъде извинение. Innocent

Само една панорама:

2daM by nelka j, on Flickr

# 391
  • тук-там
Ох, отмарят ми очите от зелено и синьо! Така да съм се преситила на градски пейзажи....
Около нас изникват нови и нови къщи.... Добре, че местото ни е голямо и няма да си подаваме сол през прозорците.
Някой има ли декинг на открито?
Как се държи през есен-зима. Не ми се иска да го събирам всяка година. Може би само да се омаслява?
Кое дърво е най-подходящо?

# 392
Нелка,НЕчовеко! 😍🤗
Отворих пак профила и гледам,гледам,цъкам.....
Скрит текст:
Не мога да разбера кое е торта,кое е фондан,кое е цвете. Обаче нямам регистрация в този фликър,моля те ако имаш инстаграм да ми драснеш лс,да те следвам там.

# 393
  • DE
А, Нелка, знаем че живеш в къщата на Пипи дългото чорапче Broken Heart

# 394
..
Как се държи през есен-зима. Не ми се иска да го събирам всяка година. Може би само да се омаслява?
Ние имаме  ден веранда и открита тераса навън. Но не сме на село и сме в чужбина.
Нашият  дек не се омаслява и поддръжката му е лесна. Освен риенето на снега пред него.

# 395
  • Между гори и планини
Нелка, беше така добра веднъж да ме разходи виртуално из нейните географски ширини, слабост ми е 😘
Като правих къщата на компютъра, мъжа ми поиска червено. Аз му представих доста цветове за избор. После си представих точно по Коледа със сняг, и си остана червена. Когато започнахме с боядисването, майсторите мацнаха малко на стената и аз пищях от ужас, в началото беше електриково ягодово- розово. Добре,че след изсъхване, и с времето цвета става все по близък до този от каталога.

# 396
  • тук-там
..
Ние имаме  ден веранда и открита тераса навън. Но не сме на село и сме в чужбина.
Нашият  дек не се омаслява и поддръжката му е лесна. Освен риенето на снега пред него.

Нашият ще е около басейна и беседката до него. Но като площ ще е доста.  Да, на село, но в БГ.
Далеч е от къщата и през зимата изобщо няма причина да се ходи до там.
От какъв материал е?
Не ми се иска да е пластмаса.... или от каквото там се прави изкуствения.

# 397
  • пак там
За декинг не знам, но на село (Средногорието) в един двор има дървена композиция. Преди няколко дни бяхме там и се загледах - покрили са я с няколко пласта стреч.

# 398
  • В градината...
Нелка, красота, ти ли ги правиш тези неща, които трябва да бъдат изядени и помен да не остане от тях?

# 399
Зайче, да си призная, малко ми е неудобно. Relaxed
Защото пролетта и лятото показвах това-онова в градинския форум и някак ми е неловко пак да поднасям същите снимки.
От друга страна обаче, тогава ги поствах чрез един сайт, който престана да действа и снимките всъщност вече ги няма във форума, което евентуално би могло да бъде извинение. Innocent

Само една панорама:

2daM by nelka j, on Flickr
Nelka, предполагам ти ги правиш тези невероятни сладкиши...чак ми е неудобно да ги наричам така, защото са си произведения на изкуството! Поздравления. Много ще ми е трудно да отхапя от такава красота. Изумена съм!

# 400
  • София
Нелка, това канадско ли е? Да си подготвя визата...

# 401
  • пак там
Ако се не лъжа - норвежко е, нямаш нужда от виза Simple Smile

# 402
  • В градината...
В Канада е Нелка.

# 403
  • пак там
Може, вероятно заради червената къща съм се объркала.

Редактирам се - под аватара й пише Норвегия. Не съм се объркала.

# 404
  • Norge
Рися, не си се объркала, в Норвегия съм, с други думи,  по-лесно е за гостуване. Innocent

Ени, нямам профил в Инстаграм. То аз и във ФБ буквално съм престанала да влизам, голяма навалица е, а на мен си ми е най-хубаво форумното общуване.

Пак да кажа, съжалявам, че някак се повтарят нещата, които показвам. Ама от края на лятото не съм се вихрила с апарата; чакам да се смени сезонът и евентуално отново да ми дойде вдъхновение.

Момичета, огромна благодарност за всичко, което сте ми написали! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Скрит текст:
Да, захарни неща са почти всички от снимките.
Често са ме питали точно това: не ти ли е жал. След като си завършил даден проект, зарядът вече е добил форма и е място за следващ. Мисля, че така функционират нещата при повечето хора?
Перуника, ПетяИванов, Sparkling HeartSparkling Heart

А по отношение на цвета, тук, както и навсякъде, предполагам, си има и неписани, и писани правила за това. Писаните е ясно, че трябва да се спазват. В другия случай гледат цветът да се вписва в средата, в която е построена сградата. Да се слива, да подхожда на пейзажа. И вярно, че се срещат примери за обратното, които бодат очите. Relaxed

Топъл дъжд, точно така е това за снега. През летния сезон къщата потъва сред зеленото, а през зимата грее в белия сняг.

----------
Вън от това, да позлорадствам малко Stuck Out Tongue : нямам къртици, слепи кучета и разни други техни братовчеди.
Но виж, кърлежи да искаш! Imp Лято, зима - нямат спиране. То пък една зима тази година...
Не знам да има спасение от тях. Питала съм за препарат, но в мига, в който кажа, че при нас често вали, са отвръщали, че просто няма смисъл, тъй като дъждът ще отмие отровата.
С други думи, няма рай без змията в него.

Общи условия

Активация на акаунт