Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

 • 25 163
 • 760
 •   1
Отговори
# 30
 • shumen
 • Мнения: 14 523
Чарли и при нас е същото.И ние нямаме дело за родителски права

# 31
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 5 946
Моето заместващо съгласие е до пълнолетие на детето, и без ограничение на време и държави, т.е. навсякъде. Търси си добър адвокат, това е рещаващо.
не е само до добър адвокат. важно е и поведението на родителите.
и с по-лош адвокат родител може да се пребори да не се стигне до заместващо съгласие от съда.

# 32
 • Мнения: 157
Като майка бих дала съгласие на бащата на детето ми ако иска да пътува извън граница с детето в страни членки на ЕС по време на ваканциите и в неучебни дни и официални празници за кратки почивки,и дори и без да ми поиска такова пълномощно ще му направя да си има и ще му го пратя.А той отказва да издаде,но същото като неговото ще искам да издейства адвокатът ми.Очевидно бащата иска да се видим в съда.Да видя какви доводи ще изтъкне.Но няма право и основание да ограничава свободата на детето си за придвижване извън страната.Ще направя опит да говоря с него и ако откаже ще го предупредя,че ще се видим в съда.Предполагам,че няма как да заведе насрещен иск като има пълномощно.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 09:45 от charlie

# 33
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 5 946
голяма част от приказките в съда са адвокатски. те знаят какво да кажат

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 16:14 от 7002_ognob

# 34
 • Мнения: 157
Не съм нито алкохоличка,нито наркоманка и каквато и да било.Грижа се за детето ни откакто сме се разделени още от 2010 год,детето ми живее при мен имам доходи,жилище и всички условия за детето ми.То ходи на училище редовно и посещава учебни занятия,отличничка е.Бащата на детето ми има право,когато си поиска да я види.С равни права сме.50-50
Не сме се развеждали и не виждам лошо да мога да пътувам и аз с детето си извън страната на почивка и екскурзия и за да види детето ми други култури и държави.

# 35
 • Мнения: 5 492
Честно да ти кажа понеже повтаряш ,като мантра „детето да види свят ” -детето ти има цял един живот пред него да гледа света и да ходи.
Ако си решила да ходиш някъде остави го  на баба му и дядо му или на баща му и върви.Ходи с детето на почивки в Бг.
Аз така бих постъпила.Изобщо не бих си тровила животва с дела,адвокати и специално внимание по бившия.Дори и да спечелиш ,пак той ще доволен ,че си му отделила толкова време и внимание.Едва ли е толкова глупав да не знае каква ще развръзката на делото.
Толкова години го гледам сама детето и с удоволствие два пъти в годината бих си починала.Вече е голям.След няколко месеца става на 10 г.
Пък и аз не ходя по музеи,галерии и т.н.Обикалям МОЛ-ове, магазини ,базари и заведения.Лобито на хотела ми е любимо място.
Изобщо не се кахъря , че няма да види свят преди 18 години.Освен ,ако света не се свежда до някой Гръцки или Турски курорт или аквапарка в Румъния.От плажа и игрите по -далеко не мога да го накарам да отиде.Дете е все пак.Няма да мре да види папата в Рим ,ама за пица ще ми извади душата.Та така де.

А 2007_о. има предвид ,че в съда ще се отнесат със същата мнителност към вашето дело , както той , защото не те познават.За адвокатите е рутина.Поредните клиенти ,които не могат да се разберат.

# 36
 • Мнения: 157
Това си е твое мнение.Аз искам да пътувам с детето си и ще се боря за това нейно право.Не мисля,че е редно в случая да и се забранява това.Не е в затвора детето не е престъпник и съда ще прецени кое е най-добре.

# 37
 • shumen
 • Мнения: 14 523
Чарли,и моето дете досега не е излизало извън БГ.Но и не е изявявал желание поне засега.

# 38
 • Мнения: 157
Но децата гледат от другите деца.Моята иска да пътува има това желание и интерес.Но сега няма как.Но по-нататък ще има Как сигурна съм.Въпрос на време е да стане.Не е неразрешимо.

# 39
 • Мнения: 8 675
Моето досега е излизало два пъти с баща си, аз подписвах съгласие. Ами, трепереше ми под лъжичката докато не се приберат, с тия атентати. Ама нали съм добра, детето свят да види, щот пък бнд да не мрънка, че не го пускам. Даже в Италия бяха на гости на майката на сегашната на бнд. Сега да го питам, няма да има и спомени. Гъз път да види, дето се казва. Аз и на море не го водя- страх ме е сама с него, другите роднини достатъчно го водят.
Та, на мнението на Деси съм в случая. Молче, лаптопче, парк, колело- пей, сърце. Mr. Green

# 40
 • Мнения: 5 492
Чарли , мислиш ли ,че детето ти ще има по голям авторитет и по-добра среда приятели ,ако каже ,че е ходило на почивка извън БГ ? Това някаво състезание ли е или доказване кой е по-по-най ?
Моето дете до сега е нямало проблеми от такова естество ,нито съм чула той да изолира някого по признак за пари ,имане на вещи и т.н. Разговаряме много за тези неща и как трябва да се държи с децата.В компанията и класа му има деца по -зле финансово и по -добре финансово от нас.Но такива натяквания от сорта на почивки,дрехи ,вещи е нямало.

# 41
 • sf
 • Мнения: 7 094
Чарли, всичко е в главата ви, а вашите предразсъдъци рефлектират върху детето, на което надали му пука, че не може да се разходи във Венеция или Мадрид да речем. В България има достатъчно хубави места за почивка и рзходки. Но както се казва- проблема си е ваш.
Моите имат декларации, че могат да пътуват сами в целия свят. Малкият не иска и да чуе за екскурзии, на които трябва да се разглеждат забележителности 🤣

# 42
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 5 946
правото за едно нещо не е задължение.  какво налага точно в този момент детето да напуска страната по волята на единия родител и против волята на другия ? все пак сте с равни права, нали ? защо твоето решение да е "ПО-"  от неговото ? вярно е , някакви конвенции, организации, парламенти   допускат свободното придвижване на всеки , включително и на децата. но са безмълвни когато нещо се случи с тях , включително и да не се завърнат в страната. коя конвенция ще ми върне утре детето ако ти не ми го върнеш ? ще трябва да минавам през БГ съдилища, после незнам си още през какви препятствия  докато се докаже , че съм прав, а те сгрешили. същото като случващото се с мигрантите, решили свободно да се придвижват из Европа.  докато нещата се уредят и току виж детето пораснало, станало пълнолетно и вече нямаш власт над него.
та  ти ще получиш заветното заместващо съгласие, вероятно за определен период, което не означава , че си надделяла над правата на другия.

# 43
 • Мнения: 157
Мислиш ли,че на детето ми му е приятно,че баща и отказва такова съгласие.Това,че на мен е обиден за нещо си не означава да прехвърля негативизма върху детето и да отказва на нея.Опитахме с добро не става.Щом не става с добро по другият начин ще стане.Той разсъждава не за интересите на детето си,което е грешка.Аз ще искам да е до навършване на пълнолетие да може през ваканции есенна,пролетна,зимна и лятна и в неучебни дни да може да ходим на кратки почивки.И със сигурност ще се одобри от съда.И делото се гледа по местоживеене на детето-т.е от съда в града ни.И ще има някакво решение.И той трябва да плаща разноски по делото и разходи.Защото е инат и нарочно го прави напук.Преди време беше дал съгласие,но издръжката му бе 70 лв,а сега откакто е 150 отказва с мотив,че сме се държали лошо с него.Защо аз съм излизала,когато той идвал....Винаги и по всяко време може да си вижда детето.Никога не съм възпрепятствала вижданията им.И ако е искал да я вземе през някоя от ваканциите би могъл,но не го прави.А сега и така да отказва на детето прекалено егоистично е.Не казвам в този момент,че се налага,но така да се прави на интересен няма да стане.Вярвам,че има закон,който да защити интереса на детето ми,а не неговият!!!!!

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 16:37 от charlie

# 44
 • sf
 • Мнения: 7 094
Ама ако ти не натъртваш пред детето, че баща му НЕ го пуска извън БГ, то няма и да знае. Ти правиш излишната драма в главата на детето и тук не е виновен бащата.

Общи условия

Активация на акаунт