С какво ви дразнят свекървите - тема 107

• 34 254
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Абе, Кати, защо преиначаваш и доизмисляш! Къде и какво стопанисване видя! Иска жената да си измие тенджерката, купила си подходящ, според нея, препарат, синчето й се репчи, че трябвало, видите ли, точно с препарата на момата да го направи! Ми не иска жената, грамотна е, химик е, знае че е вреден и за съдове НЕ се ползва! Според теб е в реда на нещата да се наложи нечие невежество, само защото излиза от страна на снахата! Няма значение, че е неправилно, вредно, опасно както за болната вече жена, така и за двамата хубавци.

# 271
  • София
А стига с таз тенжУра 20 страници ....  Sick Sick Sick Пишете си на лични!

# 272
За простирането – стар градски пиниз е да се дебне как е простряла съседката и да се одумва, ако не е подредено по конец.
Не искам да защитавам подобни фобии, но съм почти сигурна, че въпросната свекърва е започнала да я развива точно под натиска на „общественото мнение“. И затова и се притеснява за прането на снахата – да не я одумват комшиите.  Laughing
Но какво се чудим – я вижте сега рекламите. Не си следят гащите и цвета на щипките, ами коя с какъв прах и омекотител пере. Та расте бодра смяна, де...  Laughing

Между другото, помните ли коя беше темата за цвета на щипките? Тогава за първи път се стреснах колко много хора имат ОКР...

# 273
По повода за чиниите-мъжа ми изми чиниите у тях, при което тя остана доста изненадана от тази самоиницатива. Вярно беше ги измил с гъбата за миене на съда за котките,но.... (дали обвинява мен,че не съм казала коя гъба за какво е Grinning )
Иначе винаги на мен обяснява коя завивка да ползвам,коя да махна (сина й е алергичен към котките,а те само  чакат удобен момент да се овъргалят навсякъде..) и всякаква друга информация от този сорт, което ми е малко... все едно ми поверява малко дете понякога. Той веднъж легна преди мен на грешната завивка и сега сам си проверява коя завивка къде да сложи Grinning . Хич не се втелявам- тя е по-добра домакиня от мен-с ръка на сърце го казвам и това въобще не ми пречи (дори става в 5 сутринта да направи сандвичи за работа за приятеля си,за да са пресни-никогиш това у нас няма да бъде видяно- когато ми е кеф,тогава му правя обяда за работа за следващия ден).

# 274
Това с цвета на щипките и подредбата на прането не е ОКР, излишно се стряскаш.

# 275
Имам приятелка, млада жена, която така става да прави закуска на нейния, нищо че е след нощна, и да му изглади дрехи и подобни дивотии.  Свекървата минава на оглед от време на време, отваря гардероба и коментари и т.н.

# 276
А, да бе. А да не можеш да спиш, защото си проснала две дрехи с различен цвят на щипките какво е?  Laughing

# 277
  • Най-красивата страна
И при нас имаше драма с цвета на щипките.
Болногледачката простряла прането на балкона с различни щипки.
И свеки ми се обади да съобщи за проблема.Искаше да поговоря с нея.Съседите щели  да се смеят.
Въпреки,че сме купили сушилня,свеки не иска да я ползва и много държи прането да се простира на балкона ,подредено по големина,по цветове и с подбрани щипки.
Аз обаче отказвам да се карам с болногледачката,че ако си тръгне ще е много трудно да намерим друга.
Тази я избрахме по височина и килограми-силна ,едра жена.Че свеки е 100кг.

# 278
  • София
А, да бе. А да не можеш да спиш, защото си проснала две дрехи с различен цвят на щипките какво е?  Laughing
Липса на адекватно заето през деня време, т.е. прекалено свободно време. Я да се върне размазана от работа, да я чакат 1-2 деца и домакинска работа /макар и да не е на 100% само за нея всичко/ - да видиш дали ще гледа цвят на щипки или на каквото и да е. Mr. Green

# 279
  • Велико Търново
Чета и не вярвам на очите си! Явно има големи чудовища родили момченца Sad дано не стана един дентакава кукувица.
Е как да се скарате на болногледач за цвета на щипка....

# 280
  • където ми харесва
Ето го Диванът на Популе, отделна тема е – https://www.bg-mamma.com/?topic=772407
Ох, благодаря че ми я припомни. Цяла сутрин я чета и се смея 😂

# 281
Aз предлагам да купите няколко пакета щипки самo в един цвят абсолютно идентични и да и приберете всички останали щипки у вас.
Така у тях ще има само еднакви щипки и всеки ще е доволен.

# 282
  • София
За простирането – стар градски пиниз е да се дебне как е простряла съседката и да се одумва, ако не е подредено по конец.
Не искам да защитавам подобни фобии, но съм почти сигурна, че въпросната свекърва е започнала да я развива точно под натиска на „общественото мнение“. И затова и се притеснява за прането на снахата – да не я одумват комшиите.  Laughing
Но какво се чудим – я вижте сега рекламите. Не си следят гащите и цвета на щипките, ами коя с какъв прах и омекотител пере. Та расте бодра смяна, де...  Laughing

Между другото, помните ли коя беше темата за цвета на щипките? Тогава за първи път се стреснах колко много хора имат ОКР...

Аз си спомням първата свекърва на Лили Иванова, която казваше, че никой не можел да простре по- добре от снаха ѝ. Редяла ги като нанизи- по вид и големина, и цвят, и отенък на цвета.

Що се отнася до ОКР, като заобиколиш темите за щипки и омекотители, и "колко пъти пускате прахосмукачка", по реакциите към ситуации в други теми, особено към мърлявщината на снаха, се разпознава кой с какви критерии за чистота е. Simple Smile

# 283
Не е необходимо половината ма’ала да гледа прането, може и да се сложи на един-два простира на терасата. Но ако не видиш от българска тераса веещи се от вятъра гащи и сутиени, не е същото Grinning

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 14:58 от Nikoleta78

# 284
Не е от българска само. Не си ли виждала или минава под низите пране на италианските и гръцки улички.
Навсякъде, където по половин година грее ярко слънце, дрехите се сушат навън. На север, където е тъмно, влажно и студено - у дома.
Темата за прането я помня. Само не помня дали не я пуснах аз Thinking, впечатлена от споменатия снахо-свекървенски конфликт. Но че участвах активно в нея, помня. Обичам прането да ми е подреденичко. Е, не чак по цвят и щипки, но все пак. И не редя гащите най-отпред, закътвам ги на втори, трети балкон Stuck Out Tongue Winking Eye Ама ОКР нямам, щот иначе съм си разхвърляна Flushed

Общи условия

Активация на акаунт