Любители на Котки - Тема 131

• 30 448
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
В темата ще платя данък с едно котко-кучеша целувка:

# 16
Ох, извинявайте че пак досаждам. Котинка си облиза шева старателно и повърна за 3 път, този път синьо - от спрея който беше изблизала. Много внимателно облякохме бодито, и започна да ходи като кон, който танцува. Направи една обиколка на стаята - мушна се под дивана и излезе без боди 😮
Как стана тази работа не разбрах. Тирантите направих от ластик - да не би там да е проблема? Уж да не й стяга. На шията също нанизах ластик, не вързанка. Да я мъча ли пак с бодито?
Танита, недей слагай бодито. Остави я така. На нас ни бяха дали яка - въобще не сме я слагали. И моята хубостница се криеше под дивана, при което издивявах защото нямаше как да я наблюдавам. Сребърно ли е на цвят това, с което са и напръскали коремчето?
Каква упойка ползвахте?
Просто гледай да можеш да я наблюдаваш. Не се пртеснявай, че не пие вода - не се чувства добре. И Шани беше така, но пък яде вечерта. Не се пртеснявай Kissing Heart
Извинявам се за бавният отговор, но малката маймунка се разиграла нещо и постоянно скача на лаптопа, защото не й обръщам внимание хихихихи

Bundleoflove, този красавец Maine Coon ли е? Уникален сладур Heart Eyes
Tifan4uk, ах ама е сладък бонбон
Епона, уникална снимка Kissing Heart - разбират ли се двамата?

# 17
Неее, обикновен селски котак е Simple Smile

# 18
Много набързо го видях и ми заприлича на такъв - красавец

detelistna.4etirilinka - много благодаря за съвета да преместя храната в стъклени буркани и да я пасирам. За голямо мое учудване сега изядоха всичко и двамата. Направо не вярвам какво стана хах. Благодаря ти много Kissing Heart

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 23:08 от venydreh

# 19
  • София
Много набързо го видях и ми заприлича на такъв - красавец

detelistna.4etirilinka - много благодаря за съвета да преместя храната в стъклени буркани и да я пасирам. За голямо мое учудване сега изядоха всичко и двамата. Направо не вярвам какво стана хах. Благодаря ти много Kissing Heart

Ооо, нали затова е темата - за да си помагаме един на друг. Много се радвам, че съм дала работещ съвет. От друга страна, аз самата много съм научила от тук. И, дано продължават в същия дух твоите меки лапички! Че, що се отнася до котки, никога не може да си уверен в предположенията, хаха Mr. Green hahaha Но при мен вече доста време така процедираме  консервите.

# 20
Да се оплача от Мъри, която в момента блажено спи.
Тази вечер отново се изяви като най-големия котешки гад!
След работа през нас мина една приятелка. Която има лоши спомени от белези по гърба си, докато обгрижваше гадинката, като ние се бяхме запиляли надалеко.
Поне час мина безпроблемно, седим си двете, приятелката пийва вино, а аз бира. Тя престана да се оглежда стреснато, решила че е безопасно. И в този момент мустакатата гадина без никакъв повод изръмжа като лъв и си заби ноктите в прасеца на приятелката ми. Успя да направи поразии през панталона - явно засегна вена, защото трудно успяхме да спрем кръвта, която капеше и по пода. Гадинката за малко се размина с боя или с изхвърляне през прозореца.
Просто не мога да проумея какво става в малката котешка главичка - невероятно любвеобвилното, непрекъснащо мъркащо и умилкващо се животинче не за пръв път проявява агресия, при това към хора, които познава.

# 21
Епона, уникална снимка Kissing Heart - разбират ли се двамата?
Разбират се и шестимата (кучето с Изи на снимката, плюс още три домашни и една дворна котка). 😄😄😄😄😄😄

# 22
  • София
Таня, благодаря за пореден път за труда!

Епона, кучето вътре ли живее или в двора? Много мила снимка. Heart Eyes

Пернишкият дон е голям красавец, а Късметка пак пръска чар и косми. Wink

Отдавна не съм показвала Доби (в опит да се скрие от рижото говедо) :

И самото рижо говедо:

# 23
Здравейте, имам коте. порода Шотландска клепоуха на 6месеца. От няколко дни забелязах на две места петънца без козинка. На едното има и нещо като лишей.От магазина от който копувам храната и ми казаха, че е възможно да е алергия към птичия протеин в храната . Изключвам възможност за бълхи и чесане от това, защото е чиста и редовно обезпаразитявана до сега, включително и преди месец. Ще я водя на ветеринар следващата седмица отново . Прилагам снимка, за да споделите на какво може да се дължи това. Чеше се на тези места основно след хранене. Сега давам храна с риба и кафяв ориз , но забравих марката. Преди това я хранех с Роял Канин за бебета и кърмачки шотландки. Казаха да я спра и сега давам тази, но от притеснение забравих съвсем марката..Много съм притеснена какво от какво точно може да е.. 

# 24
От нас данък утре, но имам нужда от съвет.

Дядо Бегинс получи възпаление на окото. Затворено е и покрито с гной. Варим лайка и пробиваме очето. Отваря се за малко и пак се затваря.
Искам да го заведа на лекар, но стопанката му отказва. Те са голяма любов и се разбират без думи. Довода й е, че 17 години не е излизал никъде и това ще го убие. Наистина ли е така?
Какви са цените за преглед? Можете ли да ми препоръчате добър ветеринар, по възможност в Люлин или Надежда?

# 25
  • София
Какви са цените за преглед? Можете ли да ми препоръчате добър ветеринар, по възможност в Люлин или Надежда?

Vet Star са в Люлин 10. Горещо препоръчвам. Има чудесни отзиви за тях в нета. Предлагат домашни посещения.

И Майкун-белята да се покаже:

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 00:52 от Simantro

# 26
  • София
Зуки Си, в Люлин препоръчвам "Каладоктор" (Калоян Йорданов мисля, че се казва- страхотен е)- в Люлин-1 или клиника Бомед- в Люлин 8 (и там са невероятни).
В google излизат техните адреси и телефони, работят и в събота.

И Блеки е перничанин 9- 10 месеца в годината.
Ето го- дебне Маци

Ето я и нея (трудна е за снимки)

Леко е стресирана (Блеки ѝ скочи веднага... кастриран е, а такива мераци... дали не си спомня, че това е жена му?!), но се адаптира бързо. Много е бойна, не му позволява да я яхне, брани се, но е склонна да  контактува с него и не показва страх.
Хапна. Гушкотим се. Не показва признаци на страх и контактува с всички вече. Предпазлива е, но това е нормално.
Тази вечер ще я задържа вътре и сама.
Утре ще я развеждам из "имението".! Имам усещането, че скоро точно тя "ще командва парада"

PS. Току-що умницата ми ползва тоалетната по предназначение (за пръв път вижда такава). Впечатлена съм.

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 01:46 от AnyHr

# 27
milasara, смесно живее и вътре, и на двора.

Зуки Су, за Люлин препоръчвам д-р Кунев. Там наистина обичат животните.

ММ’s, наистина по снимка диагноза няма как да се даде, несериозно е. Трябва си преглед. Може да е алергия, да, но не е задължително да е към птичия протеин. Може да е към друго в храната, към нещо в околната среда или дори към обезпаразитяващото или някаква комбинация. Може и да е гъбична или друга кожна инфекция. Може и да е нещо съвсем различно! Котката трябва да отиде на ветеринар, където да се направи пкк и биохимия и да се вземе проба от засегнатите места и да се изследва за наличие на паразити, бактерии, гъбички и т.н.
И отделно от този проблем: започнахте ли вече да мислите за добавки за предотвратяване на прогресивно увеличаващите се артритни болки? (Ако случайно не знаете, “клепоухото” се дължи на генетичен дефект, който оказва влияние на хрущялите по цялото тяло, не само в ушите. Съответно без действащи хрущяли всички стави и връзки, където има такива, са подложени на невероятен стрес, който се увеличава с възрастта. И съответно трябва да се вземат някакви превантивни и подпомагащи мерки.)

# 28
  • Варна
ММ’s, не се притеснявай, често по лучават такива голи петънца, но причините могат да бъдет страшно много. Затова задължително на вет идете. На нашия се беше появило едно такова петънце на коремчето. Прегледаха, взеха натривка и изписаха Кортизем за мазане. Много бързо мина, още след 3-тия ден се видя, че започва пак да се опухва мястото. Лекар обаче трябва да го погледне и да сте сигурни, че не грешите с лекарството или с храненето, други външни дразнители.

Да се покажем и в новата тема какви сме книгомани. Grinning

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 09:08 от Spirit Crusher

# 29
  • Варна
Танита,
Кетя на втория ден след коремна операция повръща няколко пъти стомашен сок. Нищо не беше яла, нищо не беше близала, но повръщаше. Звънях по спешност на вета, защото четох, че в такъв случай е нужна консултация, той не се впечатли изобщо. При нея може би беше от бусколизина, който ѝ дадохме. 24 часа по-късно се успокои, но я водих да ѝ сложат инжекция и за стомаха покрай останалото Whistling Та за всеки случай може да звъннеш в клиниката.

Данъци от нас:

Общи условия

Активация на акаунт