Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 45 015
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Това май е онова, от което се отлепваха ноктите. И аз се интересувам от страничните ефекти на бялата химия. Преполових червената и искам да знам какво да очаквам от бялата.

# 376
Благодаря ви, дами. Течност може да има по много причини, но предимно при възрастни хора, които страдат от сърдечна, бъбречна, чернодробна недостатъчност или разни пневмонии и др. инфекции, а на мен кръвните ми изследвания са перфектни. Ще я източат и ще я изследват пък дано да няма нищо страшно.

# 377
  • Варна
Арми, стискам палци всичко да е наред. Самичка вече си се поуспокоила доколкото е възможно като те чета. Давай го в същия дух. Наистина причините може да са всякакви. Моралната подкрепа я имаш от всички ни. Прегръдки!

За бялата химия... ако за Доцетаксел говорим... абе същата гадория е. Но поне не срива организма, при мен поне така се получи. Важни показатели по време на червената падаха неудържимо, ама при бялалата взех пък, че се възстанових. Ако не беше противопоказно и забранено направо, за донор на кръв ставах още преди приключването последните бели химии. Обаче сякаш е по-некомфортна. Ноктите се отлепят, кожата започва като на гущер да се лющи, стъпалата започват да понаболяват, табаните като на бебе ми станаха, всичката загрубяла мъртва кожа изпада и като незащитени си усещах петите... аха-аха направо като разранени, травмирани, нищо им нямаше на крачетата, но усещането просто едно такова странно. Тогава и веждите ми осезаемо оредяха, окончателно изпадаха косми, където бяха останали. Отприщи се при мен и един метаболизъм, право черво направо, няма да ви обяснявам колко често посещавах на ден ВеЦе-то, но това си е хубаво, сякаш като след рестарт на пълни обороти започваш да функционираш и да усвояваш жадно де що може като храна и напитки и бързо да изхвърляш излишното. Не се настройвайте за нещо нечовешко, много бързо ще се адаптирате и към бялата химия, просто някои различно я понасят. Аз въпреки проблемите с крачетата не се спирах на едно място, възможно най-удобната обувка изрових от шкафа и махах гащи напред-назад, дойде ми живецът някак си като отшумя ефекта на червената. Най-тежка от абсолютно всички цевове химии ми беше на мен баш първата бяла, сякаш се застъпиха и на едната и на другата ефектите, но всичко много бързо отшумя и си влезнах в коловоза.

# 378
Арми,всичко ще бъде наред!

# 379
Арми,стискам ти палци.
Всичко ще е наред.Heart

# 380
  • Плевен
Арми, стискам палци, всичко ще е наред! Сама осъзнавам, че най-често филма ни е в главата...Сега чакам резултати от диспансерното наблюдение,спек ми е, а ми е за н-ти път...

# 381
Army, 🤗🤗🤗
Кога ще е процедурата ?

Момичета , бялата химия както и червената при всеки действа различно.
При мен ноктите не тръгнаха да се отлепят , но пожълтяха и се набраздиха. Абе без лак отгоре не става... същност става ама.
При мен на 3тия ден рязко ми падаше кръвното от нея. Даже първия път бях отишла при тогавашните ми колежки и им изкарах акъла... то един акъл ама това е друга тема 😂
Само ще Ви кажа , че 6м след последната химия гадните неща избледняват.
Ноктите ми са в пълния си блясък - даже маникюр завъдих.
Миглите и веждите ми са готови на 70% - още им трябва.
Косата расте-  ама по моите стандарти е къса 😜
Само да сме живи и здрави - всичко друго остава на заден план и се забравя 🤗
Аз след 1 седмица съм на контролен преглед и се спичам яко .

# 382
  • SHOOT ME 10 $
Аз след 3-тата химиотерапия

И още небях я приключил, като започна да ми расте перушината.
А това съм сега

Не мога се позная...

# 383
Този Децотаксел аналог на Таксол ли е? Значи викате да не си чегъртам краката, а да ги оставя така като на баба ми, за да устискат на напъна? 🤣

Митко, красавец голям си станал после💋

# 384
  • В царството на игрите:)
Този Децотаксел аналог на Таксол ли е? Значи викате да не си чегъртам краката, а да ги оставя така като на баба ми, за да устискат на напъна? 🤣
Доцетаксела е генерик на Таксотера, който пък е от по- ново поколение Таксол. Не си чегъртай краката за по - сигурно. Аз никога не съм имала проблем с ноктите по време на тази химия, но повечето ми дружки имаха. Аз съм имала 3 ФЕк-а, 1 Таксол и 2 Доцетаксела като химии. От червените ще запомня повръщането, но челния сблъсък с бързия влак дойде при Доцетаксела. Все пак за мен по - гадната химия си остава червената. Другата те хвърля в леглото и нямаш сили за нищо, но минава, така, че споко Simple Smile

# 385
Milmich, aз имам 12 пъти Таксол още. Мен май ме хвана повече страх от него, отколкото от червената.
Значи Таксол е по-остарялото лекарство?

# 386
Army, 🤗🤗🤗
Кога ще е процедурата ?

Не знам още.

# 387
Леле и мен ме хвана шубето от този Доцетаксел. Червената я изкарах като песен. Нищо не разбрах от нея, освен последния път , когато имах непоносимост към определени миризми и три гнойни пъпки. Това с ноктите ще го преживея, но да ме хвърля в леглото, не мога да си позволя. Имам 6- годишна девойка , за която трябва да се грижа. Тати по цял ден е на работа и няма кой. Много се надявам и тази химия да я понеса леко.
Вчера си минах главата за втори път с машинка. Беше тръгнало да расте нещо като пух. Не знам дали така трябваше.

# 388
  • Cherven Bryag
Не се притеснявай! Много индивидуално,при Мене 6  фека бяха ужасни в сравнение с таксол- него без последици / освен пъпки и нокти/

# 389
  • София /Абсурдистан
Army стискам палци да мине успешно всичко!  Hug
Митко, супер си си  Mr. Green

Аз бях на бяла химия. Доцетаксела е гадост, но се търпи. Ноктите се набраздяват и наболяват, вкл.и тези на краката. Косата, веждите и миглите при мен проредяха, докато го вливат косми не растат, така че няма нужда от епилация докато мине месец поне след последната.Проблеми със стомаха има също, Спиритчето ги е написала. Аз не можех да ям никакви плодове и зеленчуци, изобщо нищо, което не е минало термична обработка.  Изпитвах и много силна жажда от него и пиех вода много. Гърлото постоянно ме болеше и на няколко пъти правих ангина и ме боляха венците, че от него изгарят лигавицие навсякъде и тръгват инфекции. И много силна умора. Не виждам как някой може да иде на работа след такова нещо. Ами това става общо взето. Гадно е, но се търпи.

Общи условия

Активация на акаунт