КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 315
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Много ще съм Ви благодарна, ако можете да ме посъветвате къде в Марсилия е удачно да се букне хотел, като начало на круиз? Раян, както знаете, отскоро пуснаха директни полети от София до там. Та... преди круиза ми се иска да резервирам 2 нощувки, има какво да се гледа... единият от дните мисля да е за Касис. Четох, че до там се ходи с влак, близо е... 20-тина км. И сега съм в чудене за мястото на хотела, защото: хем трябва да е удобно от летището, (не знам къде спират шатълите... на Gare St-Charles, може би?); хем.. най-важното... да е удобно за качване на кораба? Благодаря Ви предварително!

Раян пускат полети до Марсилия от октомври. Няма ли да е късно вече?

# 226
  • На зелено
За мен е скандално да променят маршрута на целия кораб заради закъснение на пътници....

Аз имам въпрос - каква беше цената на каюта с балкон?

За нас не беше проблем смяната на маршрута. Цената за кабината не знам, защото при нас беше пакет. Всичко заедно.

# 227
Здравейте! Много ще съм Ви благодарна, ако можете да ме посъветвате къде в Марсилия е удачно да се букне хотел, като начало на круиз? Раян, както знаете, отскоро пуснаха директни полети от София до там. Та... преди круиза ми се иска да резервирам 2 нощувки, има какво да се гледа... единият от дните мисля да е за Касис. Четох, че до там се ходи с влак, близо е... 20-тина км. И сега съм в чудене за мястото на хотела, защото: хем трябва да е удобно от летището, (не знам къде спират шатълите... на Gare St-Charles, може би?); хем.. най-важното... да е удобно за качване на кораба? Благодаря Ви предварително!

Раян пускат полети до Марсилия от октомври. Няма ли да е късно вече?
Не, ние тръгваме през март 2020.

# 228
Моята епопея с Оазиса е на път да приключи, издебнах го на 940Е за балкон от 9 юни (тогава имам и рожден ден) и чакам отговор. Както са казали хората всяко зло за добро. Може да го изтървах за 625 за май, но поне времето ще е много по-хубаво. Стискайте ми палци, че купих снощи и самолетни билети по 30 лв Grin Най-много да ида на разходка до Барселона.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 12:36 от Boardbabe

# 229
  • София
Моята епопея с Оазиса е на път да приключи, издебнах го на 940Е за балкон от 9 юни (тогава имам и рожден ден) и чакам отговор. Както са казали хората всяко зло за добро. Може да го изтървах за 625 за май, но поне времето ще е много по-хубаво. Стискайте ми палци, че купих снощи и самолетни билети по 30 лв Grin Най-много да ида на разходка до Барселона.

Откъде взе толкова евтини билети за барселона?

# 230
Относно промяната на маршрутите и дните на море смея да твърдя, че ако първото е по форсмажорни обстоятелства, то второто си е направо търговски трик. Помня времето когато в Средиземно море почти всички круиз линии правеха маршрутите си така, че всеки ден да имате акостирания и максимум да получите разнообразие от престоя на кораба си. Сега повечето вкарват и един ден на море, забележете-причината не е невъзможност от предвижване или друга , а просто искат да имат резерв към планиране на други подобни маршрути с останалите кораби на компанията. Това особено важи за Адриатическо море, тъй като там разстоянията са малки и могат всеки ден да имат акостирания, но забележете че основните пристанища- Дубровник, Котор, Бари, Триест и Венеция ги развъртяват с например Корфу, а преди Катаколон-което беше още по зле, или пък далечната Пирея. Така на практика вместо с един кораб запълват маршрути с два, че и повече на круизна компания. А относно промените в маршрута е адски тъпо да ви съобщят, че поради силен вятър, стачка на пристанищните работници и сега чета  заради закъснял влак или друг транспорт ще пропуснете едно от плануваните пристанища. Тези които имаме повечко плавания в Европа, често повтаряме маршрути, но едно или две от пристанищата са нови за нас и ако точно едното от тях бъде изведено от маршрута в последният момент малко се чувствате излъгани. миналата година точно по такива причини не акустирахме в Лисабон, което беше "черешката на тортата" в нашия маршрут, последно с Коста не акостираха в Задар и ни държаха цяла нощ на котва в Дубровник. Преди съм отървал пристанище като Миконс и прочие примери мога да дам. Истината е че въпреки свръх производството на нови кораби и не дотам чак интензивното пенсиониране на по-стари продължават да ни пробутват тези търговски трикове с избора на пристанища по маршрута. Нещо повече. Преди имаше маршрути и в Черно море на МСЦ, но УВИ -спряха ги , като причина изтъкнаха политическата обстановка в Украйна. Мисля, че просто не им се връзваха нещата-нямаше много желаещи за такъв маршрут пък и да не казвам, че въобще не отваряха за качване от бг. Прави впечатление тази година, че речните круизи по Дунав са по интензивни от тези в Черно море. Включително има отворени дати и за бг туристи, докато в Черно море такива няма. Говори се също, че таксите които се искат от круизните компании за тук в бг били твърде високи и не се вмествали в бюджетите на малките кораби, каквито по-начало могат да плават тук. Не знам дали е така. Но неоспорим факт за нас е, че ако има круизи в Черно море тов е добре за нас като туризъм, както из а пътешествениците от бг. Позволявам си да споделя това мое мнение с вас, но не искам да оставате с впечатление, че кризите са станали по лоши от преди. Не, сега има по-голямо разнообрази от кораби и пристанища-маршрути, както и цени според бюджета на всеки. вярно е, че на нас като плащащи винаги ще ни се иска да получаваме максимум продукт за минимум цена, но нали все пак трябва и някой да печели, не може всички кабини да ги продадат на загуба или да се компенсират с висок сезон или ниско качество на храната, обслужването и прочие. И все пак за тези които не се отказаха и изчетоха този пост до край ще кажа в заключение, че най-предпочитаните круизни компании за българите на база лични наблюдения си остават масовите в своя клас МСЦ и Коста и ако първите бележат растеж през последните две години, то Коста бяха "замръзнали" с оглед нещастието което сполетя един от техните кораби и разходите свързани с това. От тази година те също се раздвижват, нещо повече стъпват на азиатския пазар. Освен Коста Венеция, догодина пуска и Коста Флоренция-отново за този пазар и новичката Смералда, която ще замени Диадема по нейния класически маршрут в Средиземно море.  

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 13:13 от domino25

# 231

Откъде взе толкова евтини билети за барселона?

От Wizzair, за 07.06 снощи бяха по 33лв, с членство. Аз взех WizzFlex билети с приорити, 32кг чекиран, места с допълнително място за краката и безплатна промяна на маршрута или датата за 130лв на човек. А имах натрупан баланс от кредитната карта Wizzair, та ми излезнаха безплатни Smirk

# 232
Ако пристигнем в Милано в 12:30ч., ще имаме ли време да се класиране на порта в Савона до 18:00ч?
Или да не рискуваме и да си пристигнем предната вечер в Савона?

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 13:31 от Meraviglia

# 233
Сега повечето вкарват и един ден на море, забележете-причината не е невъзможност от предвижване или друга , а просто искат да имат резерв към планиране на други подобни маршрути с останалите кораби на компанията. Това особено важи за Адриатическо море, тъй като там разстоянията са малки и могат всеки ден да имат акостирания, но забележете че основните пристанища- Дубровник, Котор, Бари, Триест и Венеция ги развъртяват с например Корфу, а преди Катаколон-което беше още по зле, или пък далечната Пирея. Така на практика вместо с един кораб запълват маршрути с два, че и повече на круизна компания.
Аз съм се чудела дали не го бутат този морски ден и за да може да се харчат парите на кораба.
А за Адриатическото факт - маршрутите са масово 2-3 хубави пристанища, комбинирани с далечни острови в Гърция, хем да си поплаваш, хем да направиш и два круиза.

# 234
  • Пловдив
Ако пристигнем в Милано в 12:30ч., ще имаме ли време да се класиране на порта в Савона до 18:00ч?
Абсурд, не рискувайте. Ако сте с влак, ако си погледнете разписанието, ще видите колко време отнема. А от самото Малпенса до Централна гара също си иска не малко време, около час. Ако ви тръгва кораба в 18,вие трябва да сте там в 16. Няма как, освен ако не вземете корабен шатъл. Погледнах и фликс бъс, той пък отнема 7 часа,с влак е 3 (и повече). Не рискувайте.

# 235
Благодаря много Kissing
И аз стигнах до същия извод и прецених, че ще си останем две вечери в Милано, защото и на връщане няма как да се класираме на летището навреме.

# 236

Всички тук ще ви посъветват задължително нощувка преди круиза! Не знам какъв трансфер сте избрали, но аз миналия месец бях за пръв път на круиз, от Генуа. Трябваше да кацнем в 8 и нещо, а чекина на кораба беше от 16,15. Мислех че ще имам предостатъчно време, обаче по препоръки на всички тук реших да пътуваме предния ден. Равносметката - час и 50 минути закъснение на полета, час и 40 от летището до гарата ( имаше ужасен трафик), уж "бързия" влак се движеше с 90 мин закъснение. С всички петланки с билети и багажи в 6 и нещо пристигнахме в Генуа. Не ми се мисли ако се беше случило в деня на круиза, та според мен не си струва риска и нервите.  
Затова сега търся от Барселона, че не ми се хабят пак нерви. Yum

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 16:04 от Boardbabe

# 237
И аз харесах от Барселона през юни, но нещо билети не мога да намери евтини билети, за да се приберем след това от Барселона.

# 238
Знае ли някой, освен Коста друга компания прави ли круизи до Малдиви. Много ми харесва Индия-Малдиви на Коста, но не ми се пътува с Виктория...

# 239
Аз да попитам - как стои въпросът с пушенето на кораба?
Например тези:
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-kruiz-do-neapol?period=2019-09
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-magiata-na-italia-s-tragvane-ot-m … period=2019-06-09

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт