КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 285
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Благодаря за отговорите,но вашите предположения не ми звучат толкова убедително заради факта,че в цяла Европа влаковете обикновено са по-скъпи от автобусите.Разбира се изключение прави България,но причина за това е извънредно окаяното състояние на БДЖ.
Ако някой все пак има информация за този шатъл и иска да ми отговори,ще бъда благодарна.

другото хубаво е , че най - много на час има влак , а в пиковете на 20 - 30 мин. и цената 9 евро за двупосочен е сигурна

# 361
  • Sofia
НО.. днес взехме визи за САЩ (happy) и сега не знам кое по-напред да гледам...

Честито!  Зимата - газ към Флорида, а на пролет ОАЕ Simple Smile

Увеселителните паркове и на мен са ми много грешен разход, плащам по един куп пари, за да пазя багажа. 

# 362
Скрит текст:
lunna pateka, би ли споделила повече за Оман. И ние ще пътуваме в тази посока. С нетърпение очаквам да видим Дубай, Абу Даби и Доха. Но за Оман съм настроена нещо скептично.

Дубай и Абу Даби са нещо различно, лъскаво, модерно, там човек може да прекара много време и пак ще има какво да види...
Оман не е за пренебрегване, нищо, че го няма този лукс на ОАЕ. Но има интересни неща, например да ви нарисуват ръцете с къна в много интересни мотиви, които стояха видими поне няколко дни... Другото е да се помотате по техните шарени пазарчета.... Ние имахме два дни в Мускат, единия ден взехме екскурзия с джип до пустинята и до един оазис, беше интересно, шофьора ни много ни забавлява и си беше малко рисково каране по дюните... Втория ден взехме екскурзия до Grant Hayatt resort, 5-звезден хотел на брега на морето със собствен басейн... Там прекарахме целия ден на плажа и около водния бар и беше интересно и приятно място...Stuck Out Tongue Closed Eyes
В Khasab бяхме един ден и взехме екскурзия с дървено корабче до оманските фиорди и наблюдаване на делфини. Много красива природа, видяхме делфини, които скачаха около корабчето и плуваха с нас... Препоръчвам тази екскурзия за хора, обичащи природата...  В Абу Даби взехме кола под наем, за да отидем до Ferrari world (че ММ е заклет техен фен), бялата джамия и Emirates palace.
За Дубай мога да разказвам много, видяхме почти всичко там, пихме най-скъпия за нас следобеден чай във Бурж ал араб, спахме в Атлантис, качвахме се на Кулата, въобще всичко на мах...
Незабравимо е цялото пътуване до там, различно от всичко в Европа, по-екзотично и вълнуващо... Може би защото ни беше за първи път в арабския свят..

Много хубави снимки. Благодаря ти. Екскурзията до оазиса ми харесва като идея. Би било интересно. Но не съм сигурна, дали с детето ще издържим на това друсане:grinning:
А до пазарчетата с какво се придвижихте?

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 14:05 от AnMary

# 363
MSC стартира продажбата на най-новия си кораб MSC SEASHORE за 2021 г. с цени от $589 за месец октомври /само за членове - VOYAGERS CLUB MEMBERS 5%+5%/ за Средиземноморието.
https://www.msccruisesusa.com/en-us/Cruise-Deals/MSC-Seashore.aspx?

# 364
Охх 2021 правя 30год и с мъжа ми се разбрахме да не празнуваме, а да ходим на круизз ии ще следя за нещо хубаво и добра цена. Засега сме ходили на MSC FAntasia, Norwegian epic и Celectyal Olympia...
Този новия на MSC изглежда мноогоо хубав, ще следя за цени. Макар че и Белисима и другите нови са хубавии

# 365

Увеселителните паркове и на мен са ми много грешен разход, плащам по един куп пари, за да пазя багажа. 
Благодаря ти! Аз по всяко време мога да отида в ОАЕ. Включително и миналия август, на 60 градуса... тази жега няма как да се опише просто, но се свиква Simple Smile

# 366
Съжалявам, че така нетактично нахлух във вашата тема, макар че от малкото прочетено се усетих, че това е тема относно туризъм. Но от друга тема ме препратиха тук... благодаря за отговорите!😊

# 367

Честито и от мен

# 368
Коста пуснаха за новия smeralda 20% off за всички отплавания т януари до април 2020, аз си букнах за Великден с отплаване от Савона на 18.04

# 369
  • София
Харесах си един круиз с MSC Seaside, но досега не съм била на круиз и не знам какви са уловките. Реших да разгледам дали някъде го няма по-евтино и попаднах на тази оферта: https://www.vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=38424

Някой има ли представа колко са тези government taxes и има ли и други скрити такси, които после да ни поискат в сравнение, с ако го купим директно от сайта на MSC.

# 370
Някой посещавал ли е Двореца на норманите и Капела Палатина в Палермо? Как се стига до него от круизния терминал и на място ли се вземат билети или има възможност за онлайн продажба? Гледам като разстояние е около 3км, та се чудя за пеш дали не е далеч.... Smile

# 371
  • Пловдив
На нас не ни се стори далече, приятна разходка, малко по-далеч след катедралата. Билети взехме на място, опашки никакви (октомври). Не е голям и бързо се обикаля.

# 372
  • Sofia
Харесах си един круиз с MSC Seaside, но досега не съм била на круиз и не знам какви са уловките. Реших да разгледам дали някъде го няма по-евтино и попаднах на тази оферта: https://www.vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=38424

Някой има ли представа колко са тези government taxes и има ли и други скрити такси, които после да ни поискат в сравнение, с ако го купим директно от сайта на MSC.

Това са два круиза, а таксите са $100-$120 на човек. Можете да поискате оферта, като трябва да уточните, че не сте американски, нито канадски гражданин. Отговарят бързо.

# 373
На нас не ни се стори далече, приятна разходка, малко по-далеч след катедралата. Билети взехме на място, опашки никакви (октомври). Не е голям и бързо се обикаля.

Благодаря, така ще направим и ние. А на друга забележителност влизахте ли в Палермо? Аз май само двореца и катедралата видях, че може да се разгледат вътре...

# 374
  • София
Благодаря, така ще направим и ние. А на друга забележителност влизахте ли в Палермо? Аз май само двореца и катедралата видях, че може да се разгледат вътре...
Непременно отидете до Монреале - една от линиите на туристическите бусчета ходи до там. Ще имате време и в града да разгледате.
За мен Палермо е страхотен, като се абстрахираме от мръсотията и беднотията.

Общи условия

Активация на акаунт