КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 244
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Морската болест не е същото като с кола. На мен в кола винаги ми става лошо при малко по-дълго пътуване и не само на завои. На кораба не ми става така. Друг е въпроса когато наистина има по-силно вълнение, което е съпроводено с клатене на кораба. Тогава някои се чувстват по-зле от други, но пак е относително. Аз винаги нося Кокулин и ако клати кораба пия и не ми е било лошо... Други, които се правят на силни и не пият никакви хапчета, не могат да се хранят или пият нищо докато не спре клатенето... Вълнение се случва рядко, ако има се пускат стабилизатори на кораба за успокоение на клатенето... Ние сме имали само едно по-осезаемо вълнение , продължило няколко часа в Средиземно море...Smiley

# 436
Леле,аз като гледам цените на организираните круизи и ми става лошо..
Мен ме притеснява ,ако сме на самоорганизация -как ще се оправим с придвижването летище-хотел-порт.Въпреки,че ако излизайки от летището хванеш такси за хотела и после от хотела до порта едва ли ще имам проблем с придвижването.Учила съм английски доста ,но практика-грам.Като ви чета ,колко круиза сте навъртели самоорганизирано и направо ви завиждам,момичета.Предполагам ако сам си го организираш-много по-евтино ще ти е!Много съм неуверена,мамка му!
Иначе съм ходила на круиз,който беше част от екскурзия до Щатите.

# 437
Като имаш интернет, навигация и бг мама - няма нищо сложно да се организираш сам! Престраши се и няма да съжаляваш Simple Smile

# 438
Момичета, недейте да плащате хиляди допълнителни левове за:
- разходи на агенцията, която ще ви води (офиси, заплати, осигуровки, телефони и т.н......);
- печалба за тая същата агенция;
- разходката на екскурзовода.
Има толкова информация в интернет, дамите тук също много помагат. Освен това все пак тръгването на кораба в повечето случаи е от голям, уреден град. И таксита има, и транспорт.
Щом аз сама отидох с детето до Япония, всеки може да се самоорганизира Simple Smile  Не си причинявайте плащане на хиляди левове отгоре и компания с мрънкаща, вечно недоволна групичка.

# 439
Момичета, недейте да плащате хиляди допълнителни левове за:
- разходи на агенцията, която ще ви води (офиси, заплати, осигуровки, телефони и т.н......);
- печалба за тая същата агенция;
- разходката на екскурзовода.
Има толкова информация в интернет, дамите тук също много помагат. Освен това все пак тръгването на кораба в повечето случаи е от голям, уреден град. И таксита има, и транспорт.
Щом аз сама отидох с детето до Япония, всеки може да се самоорганизира Simple Smile  Не си причинявайте плащане на хиляди левове отгоре и компания с мрънкаща, вечно недоволна групичка.
Нищо сложно няма. Аз имам само един круиз, но аз го организирах за 8 човека. Никакви проблеми. Азия, Америка, Африка... но тази Япония ми се вижда страшно сложна за организация. Само тя ме плаши Sad Ева, писали ли сте някъде подробно за вашето пътуване до Япония? Да не спамим тук!

# 440
На път съм да резервирам този
https://www.seascanner.com/cruise-k135665-italy-france-spain-costa-fortuna-genoa
Какво мислите?
Цената е изгодна, маршрутът е добре, датите ни устройват, билетите до Милано са евтини и може да направим две нощувки там на 31.10 и на 08.11, за да не препускаме от летището директно към Генуа.
Не сме се качвали досега.
Изпуснах подобни оферти за юни месец и сега продължавам да се чудя... Smile
Парите са в картата, само трябва да въведа данните и готово.
Началото на ноември подходящо ли е времето за круиз?

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 11:16 от Meraviglia

# 441
  • Sofia
На път съм да резервирам този
https://www.seascanner.com/cruise-k135665-italy-france-spain-costa-fortuna-genoa
Какво мислите?
Цената е изгодна, маршрутът е добре, датите ни устройват, билетите до Милано са евтини и може да направим две нощувки там на 31.10 и на 08.11, за да не препускаме от летището директно към Генуа.
Не сме се качвали досега.
Изпуснах подобни оферти за юни месец и сега продължавам да се чудя... Smile
Парите са в картата, само трябва да въведа данните и готово.
Началото на ноември подходящо ли е времето за круиз?
Чета само засега, но се чудя есента какво се прави на кораба-няма водни пързалки и слънчеви бани, с какво ги заменят? Със сигурност са го измислили, но да питам. Иначе точно този круиз и на мен ми допада, на 1 клик съм.

# 442
  • София
Леле,аз като гледам цените на организираните круизи и ми става лошо..
Мен ме притеснява ,ако сме на самоорганизация -как ще се оправим с придвижването летище-хотел-порт.Въпреки,че ако излизайки от летището хванеш такси за хотела и после от хотела до порта едва ли ще имам проблем с придвижването.Учила съм английски доста ,но практика-грам.Като ви чета ,колко круиза сте навъртели самоорганизирано и направо ви завиждам,момичета.Предполагам ако сам си го организираш-много по-евтино ще ти е!Много съм неуверена,мамка му!
Иначе съм ходила на круиз,който беше част от екскурзия до Щатите.
На мен ще ми е първи круиз, но толкова пътувания съм си организирала, че не ме плаши това. Била съм и на места, на които не знаят английски, човек и със знаци се оправя. Важното е да сте подготвени, проучвте оттук как се стига от летището до пристанището, най-добре два варианта за всеки случай - примерно такси и автобус. За такситата има обикновено вътре гише на летището, казваш докъде искаш  и ще ти посочат къде да го изчакаш. За автобусите си има стрелки, най-добре е, ако има възможност онлайн да се купят билети или от шофьора, че от автомат е една идея по-сложно.
Подготви си 10-тина фрази на английски и 4-5 неща на местния език и си готова. Използвай и гуугъл транслейт, свали си приложението за телефон, дори и да не разбираш служител на информация, можеш да му дадеш телефона да напише каквото има да ти казва.
Перфектна възножност да упражниш малко този английски език. Само ще ти е от полза.

# 443
  • Пловдив
В Средиземно море от 10.11 ни беше първият круиз. По принцип беше много топло навсякъде - около 25 градуса, само в Марсилия валеше и беше 18. Така че става си за всичко. Обаче този кораб... На него бяхме януари в Азия, за там става, но за Средиземно море при това изобилие от прекрасни кораби и цени, не бих дала тези пари. Най-ужасния кораб във всяко отношение на който съм стъпвала (имам 11 круиза). Иначе, няма проблем с придвижване никъде по света, особено пък с нет, особено в Европа където е безплатен, може във всеки един момент да се провери всичко. За Япония и на нас първото презокеанско пътуване беше там, няма по-уредена държава, по-големи удобства, по-точни влакове, по-добър транспорт, по-мили хора, по-никаква вероятност да те излъжа. Никакви проблеми няма човек там. Виж, за други места е по-неприятно. Точно Япония е благодатна за самоорганизирано.
Та, помислете за Коста Фортуна, погледнете и други оферти.

# 444
  • Sofia
В Средиземно море от 10.11 ни беше първият круиз. По принцип беше много топло навсякъде - около 25 градуса, само в Марсилия валеше и беше 18. Така че става си за всичко. Обаче този кораб... На него бяхме януари в Азия, за там става, но за Средиземно море при това изобилие от прекрасни кораби и цени, не бих дала тези пари. Най-ужасния кораб във всяко отношение на който съм стъпвала (имам 11 круиза). Иначе, няма проблем с придвижване никъде по света, особено пък с нет, особено в Европа където е безплатен, може във всеки един момент да се провери всичко. За Япония и на нас първото презокеанско пътуване беше там, няма по-уредена държава, по-големи удобства, по-точни влакове, по-добър транспорт, по-мили хора, по-никаква вероятност да те излъжа. Никакви проблеми няма човек там. Виж, за други места е по-неприятно. Точно Япония е благодатна за самоорганизирано.
Та, помислете за Коста Фортуна, погледнете и други оферти.
Благодаря. Охлади ми се първоначалния ентусиазъм. 

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 16:45 от Darma4

# 445
А този?
https://www.cruise24.de/details/77309/MSC%20Kreuzfahrten/MSC%20S … kreich,%20Spanien
Също добра цена /е на Коста и бакшишите бяха включени в тия 300евро/ , добри дати, добър маршрут, удобно пристанище с евтини сам. билети?
За сравнение цената на crusit е двойна...
https://crusit.bg/kruizi/6-dni-italia-frantsia-ispania-udbg

# 446
Когато са ниско каютите се чува и шум от двигателите

# 447
  • Пловдив
А този?
https://www.cruise24.de/details/77309/MSC%20Kreuzfahrten/MSC%20S … kreich,%20Spanien
Също добра цена /е на Коста и бакшишите бяха включени в тия 300евро/ , добри дати, добър маршрут, удобно пристанище с евтини сам. билети?
За сравнение цената на crusit е двойна...
https://crusit.bg/kruizi/6-dni-italia-frantsia-ispania-udbg
Ее, цената за сийвю е суперска, чисто нов кораб, на този прекрасен маршрут, макар и ноември, при добър късмет ще е страхотно преживяване.

# 448
  • София
Аз да питам, правите ли застраховка за пътуването, за да вземете пари, ако не успете да идете? В сайта откъдето купувате круиза или пък в бг компания, където може би ще се включат разходите и за полетите?

# 449
Да, винаги, когато купувам скъпо пътуване в отдалечен период от време си правя застраховка Отмяна на пътуване. Последните пъти в Евроинс и ЗК България Иншурънс. Не през сайтове, а лично.

Общи условия

Активация на акаунт