КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 264
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
На Seaview 9 палуба е първата, на която се настаняват пътници.

# 406
Когато ние пътувахме с MSC и Белла и Фантастика можеха да се избират като местоположение. На схемата на кораба кабините са оцветени с различен цвят. Мисля че все още е така.
Белла са на по-ниските палуби, но също така и в двата края на някои от по-високите палуби. При Белла има риск от частично закрита гледка към морето. Разлики в размера ако има са минимални. И както някой беше писал по-горе във Фантастика има безплатен рум сървис, и възможност да избираш часа на вечерята.
Относно какво местоположение на кабината да изберете - зависи какъв ритъм на почивка имате и дали може да варирате с бюджета.
Аз лично не бих избрала последна палуба под бюфетния ресторант, баровете и басейниет, защото е шумно.
Не бих избрала и кабина в задната част на кораба, заради по-голямото клатене по време на вълнение. Друго което съм чела, е че не е хубаво да се избира кабина близо до котвата, защото също се чува (обаче на кой кораб къде е котвата ми е малко мъгла). И най-много оплаквания за кабини съм чела за вътрешни непосредствено до стаите в които персонала събира бельо, колички от рум сървис и подобни, защото е денонощно блъскане и приказване на висок глас.
За мен висенето на балкона и съзерцаване на морето с напитка, и книга е половината почивка, така че не съм сигурна дали бих се лишила от това. Но пък за други кабината е място само да се изкъпеш и спиш - та всеки сам си преценява, според собствени нужди. Няма правило за това. Накрая всичко опира до пари и до най-добрия баланс за всеки.

# 407
Когато ние пътувахме с MSC и Белла и Фантастика можеха да се избират като местоположение. На схемата на кораба кабините са оцветени с различен цвят. Мисля че все още е така.
Белла са на по-ниските палуби, но също така и в двата края на някои от по-високите палуби. При Белла има риск от частично закрита гледка към морето. Разлики в размера ако има са минимални. И както някой беше писал по-горе във Фантастика има безплатен рум сървис, и възможност да избираш часа на вечерята.
Относно какво местоположение на кабината да изберете - зависи какъв ритъм на почивка имате и дали може да варирате с бюджета.
Аз лично не бих избрала последна палуба под бюфетния ресторант, баровете и басейниет, защото е шумно.
Не бих избрала и кабина в задната част на кораба, заради по-голямото клатене по време на вълнение. Друго което съм чела, е че не е хубаво да се избира кабина близо до котвата, защото също се чува (обаче на кой кораб къде е котвата ми е малко мъгла). И най-много оплаквания за кабини съм чела за вътрешни непосредствено до стаите в които персонала събира бельо, колички от рум сървис и подобни, защото е денонощно блъскане и приказване на висок глас.
За мен висенето на балкона и съзерцаване на морето с напитка, и книга е половината почивка, така че не съм сигурна дали бих се лишила от това. Но пък за други кабината е място само да се изкъпеш и спиш - та всеки сам си преценява, според собствени нужди. Няма правило за това. Накрая всичко опира до пари и до най-добрия баланс за всеки.
За нас също половината почивка се състои това- да стоим на балкона и просто да гледаме морето.Затова при нас избора на каюта беше ясен.Вътрешна каюта не бихме резервирали.

# 408
  • София
Благодаря ви много, много ни ориентирахте, най-вероятно ще изберем Фантастика, меден месец ще е и няма да е лошо и да се усамотяваме отвреме-навреме. При нощувки в хотели почти йе прекарваме време в него, но сега си мисля, че ще е различно. Предполагам, че за 15 дни все ще има моменти да повисим на терасата и би си заслужавало.

# 409
Между другото няма усамотяване на терасите, те са една до друга, разделя ги или нещо като стъкло или тънка преграда.. Ако ви се случат деца в съседна кабина или такива, които нон-стоп пушат там /макар да е забранено/, шума е денонощен. Освен това при лек вятър, перилата вибрират на някои кораби и е ужас при отворена врата... А това да отидеш на кораб и да четеш на балкона е фантазия, там непрекъснато духа или пече ужасно...  Освен когато кораба е спрял и сте в сенчестата част... Ако вали е също неизползваем.... Но всеки сам си преценява за и против....

# 410
Тази година ние бяхме за пръв път в каюта с балкон по настояване на мъжа ми. Разликата в цената беше 400 или 600 евро. Да ви кажа - хубаво е, но определено следващия път бих избрала каюта с прозорец, а парите ще похарча за друго.
Лунна пътека е права за шума и вятъра. Ако съседите ви пият на терасата и се забавляват, дори не може да стоите на отворена врата. Но за меден месец си заслужава глезотията, особено ако е първи круиз за двамата.

# 411
Ако те ъпгрейднат и ти дадат по-висока категория е чудесно! Но иначе външна е напълно достатъчна и пак такава бих си взела. но естествено всеки сам си преценява за какво ще си харчи парите

# 412
  • Sofia
Винаги взимаме кабина с балкон. Не че толкова стоим на него, но ни харесва да знаем, че го има. Аз съм от тези, които не биха се лишили от тази екстра.

# 413
Харесахме средиземноморски круиз за май месец с MSC Divina. Цената през сийсканер е много добра, но се чудим от кое пристанище е по-удобно. Барселона или Марсилия? Знам, че и до двете има редовни полети, но нямам идея по това време на годината до къде ще е по-евтино да се лети. Става въпрос за 10 или 11 май.

# 414
Между другото няма усамотяване на терасите, те са една до друга, разделя ги или нещо като стъкло или тънка преграда.. Ако ви се случат деца в съседна кабина или такива, които нон-стоп пушат там /макар да е забранено/, шума е денонощен. Освен това при лек вятър, перилата вибрират на някои кораби и е ужас при отворена врата... А това да отидеш на кораб и да четеш на балкона е фантазия, там непрекъснато духа или пече ужасно...  Освен когато кораба е спрял и сте в сенчестата част... Ако вали е също неизползваем.... Но всеки сам си преценява за и против....
Действително, това е въпрос на вкус. Ние имаме само 2 круиза, но и на двата беше съвсем ОК да си седя на балкона с книга и да ми е кеф, а аз съм много чувствителна на вятър.
Най-важното за мен, което пропуснах да спомена - въздуха.
При вътрешна и прозорец разчиташ само на климатичната инсталация на кораба. Аз обожавам да пътуваме и да спим на открехната врата, и да ми мирише на морския въздух.

# 415
Харесахме средиземноморски круиз за май месец с MSC Divina. Цената през сийсканер е много добра, но се чудим от кое пристанище е по-удобно. Барселона или Марсилия? Знам, че и до двете има редовни полети, но нямам идея по това време на годината до къде ще е по-евтино да се лети. Става въпрос за 10 или 11 май.

Ако вече знаеш датите на избрания круиз, влез в нискобюджетните авиолинии, които летят до там и погледни за тези дати по колко са самолетните билети... Имай в предвид, че ако няма ранен полет в деня на качване и късен полет в деня на слизане от кораба, ще ви трябват нощувка или две. Влез в букинг и виж за тези дати каква нощувка като цена ще намериш. Другото е самия трансфер от летището или хотела ви до самото пристанище. Това може доста да оскъпи също. Порта във Барселона е в града, докато този в Марсилия е по-далеч. Някой беше писал и сравнил качването от двата града, Марсилия е по-лошия вариант. В Марсилия има безплатен шатъл от града до порта, но отиването до мястото където тръгва този шатъл е с такси или пеш, което с куфари няма как да стане (освен ако не вземето хотел до тази точка). Аз съм слизала на Марсилия и от порта до хотел в района на гарата, взехме такси. Във Барселона има метро станция до паметника на Колумб, а oт там има шатъл до кораба за 1,50 евро на човек. Това е добър вариант ако имате нощувка във Барселона преди круиза, но трябва да изберете хотел до метростанция... Другото което аз гледам, кой град искам да разгледам по-подробно и в кой вече съм била. При качване без нощувки нищо не може да видите от самия град... Smile

# 416
  • София
Винаги взимаме кабина с балкон. Не че толкова стоим на него, но ни харесва да знаем, че го има. Аз съм от тези, които не биха се лишили от тази екстра.

Ооо със сигурност и ние не бихме без балкон, първи круиз ни е и цели 15 дни, понкога имам лека клаустрофобия. Не знам как ще ми понесе, така че не бихме се лишили от балкон, само се чудим дали да платим за по-хубав балкон или не.

# 417
Lunna pateka, благодаря! Пуснах запитване вече към сайта, за тръгване от Барселона. Няма излязло разписание за този период все още, но така или иначе полетите до Марсилия са само 2 пъти седмично и не ме устройва.
Иначе в сийсканер, круизът излиза по 429Е на човек, което мисля, че е супер за май месец. Много се вълнувам. Нямам търпение да ми отговорят и да резервирам.
От половин година гледам круизи и им се каня.

# 418
  • Sofia
Niya- , в сайтове като cruisecritic има снимки и ревюта на кабини от конкретни категории, дори конкретни номера  на съответния кораб. Погледни легендата на каютите , виж кое какво е - триъгълник, квадрат, кръгче .... Ако има тендъри пред каютата, все някъде ще е отбелязана obstructed view. Всичко това ще ти е полезно, в случай, че можеш да избереш номер на кабина и да видиш каква е преди да потвърдиш.
При последната резервация няколко пъти си променях избора, защото се появяваха нови и нови свободни кабини, на все по - подходящо (за мен място) от предишните.  p.s. Корабът,  на който избирах е MSC Seaside.

# 419
Аз съм един щастлив, бъдещ круизен пасажер.  Laughing Най-после и ние ще отидем на така мечтано пътешествие.
Резервирах средиземноморски круиз с МСЦ Дивина с тръгване от Барселона на 11.05.2020г.
Спирките са Ибиса, Неапол, Ливорно, Генуа и Марсилия. Като за първи път на круиз, мисля, че ще си прекараме прекрасно. И времето се надявам да става за слънчеви бани. Тепърва ще започвам да чета за пристанищата.
Само исках да се похваля.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт