КРУИЗИ /Тема 13/

• 37 247
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Днес ни дадоха визи и съм толкова щастлива. Досега четох с по едно око и все с идеята, че може и да не ни дадат. Круизът вече е избран, трябва да релим само от кой сайт да го вземем спрямо това откъде ще пътуваме. Може и да изчакаме някоя промоция.

Благодаря на домино за ЛС, ако те баннат, ще те потърся. Изписва ми, че си си забранил ЛС-тата, затова го пиша тук.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 15:00 от Niya-

# 496
  • София
Охх, момичета, как ги взимате тези визи, ние не смеем да кандидатстваме. Предполагам, че веднага ще ни отхвърлят, тъй като сме младо семейство на по няма и 30г. и без деца. Веднага ще ни определят за потенциални емигранти Disappointed
Извинявам се за това отклонение де Close

Да добавя и аз към момичетата горе да не спират да пишат, защото са в огромна помощ. С радост ви чета всеки пост и се надявам да споделяте страхотните промоции, на които попадате. Heart Eyes
Ние ще се разпишем за пръв път през есента. Stuck Out Tongue Winking EyeHug

# 497
  • София
Файербоу, и ние сме на същите години без деца, ще ни е меден месец това. Бяхме се подготвили много.
Предоставихме:
План на круиз, пакетен, че да не питат как ще пътуваме
Бележки от работодател колко са ни годишните заплати и че работодателят ще ни пусне за по 3 седмици и ще ни пази работата
Изелечение от банка
Свидетелства за съдимост
Нотариален акт за апартамент и кола

+ ни бяха, че нямаме роднини в чужбина и  че сме пътували много последните 5 години. Питат и за това, ние имахме 15-тина изброени държави, в някои сме били по няколко пъти
Пуснаха всички, които бяха за почивки, тези, които бяха за при приятел/роднина, ги върнаха сигурно 60%(докато чакаш, чуваш интервютата на много хора).

Извинявам се за отклонението от темата, но може да е полезно за някого.

# 498
Niya, като те слушам, как сте се подготвили, ако моето интервю предстоеше щях да се шашна! И ние взехме визи миналия месец, но абсолютно нищо не съм носила. Казах, че ще ходим на круиз само. И ни питаха къде другаде сме били.
Та по същество: кой круиз сте си избрали? От Маями ли?

# 499
  • Sofia
Да отклоня и аз малко темата, но по повод визите, опитвайте, бе хора! Ако не пробвате, все едно са ви отказали. Да , може да изгорите с едни 300 лв., но пък ако ви дадат виза, възможностите стават много повече.

# 500
  • София
Niya, като те слушам, как сте се подготвили, ако моето интервю предстоеше щях да се шашна! И ние взехме визи миналия месец, но абсолютно нищо не съм носила. Казах, че ще ходим на круиз само. И ни питаха къде другаде сме били.
Та по същество: кой круиз сте си избрали? От Маями ли?
Знам, че и така пускат, но ние искахме да сме подготвени, тъй като и не искахме да търсим план Б:D

От Маями, да, 15 дни на MSC Seaside сме си харесали.

# 501
А туристическа ли се води тази виза?

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 12:11 от alethea

# 502
  • София
Въпрос към взелите виза. За какъв срок е валидна?

# 503
  • София
https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=72463 Това добре ли е за първи круиз?

# 504
  • София

Според мен е супер. Кораба е сравнително нов, а маршрута си е супер, само савона ми звучи малко скучно (на нас ни предстои круиз тръгващ от там и не намерих кой знае какво интересно за там в нета), но пък винаги може да се наслаждавате на кораба и не е задължително да слизате на всяка спирка. На нашия пръв круиз не слязохме в чивитавекия, защото не ни се пътешестваше до Рим и се насладихме на кораба, защото доста се изпразни и беше приятно да си лежим на басейна.

# 505
  • София
На интервюто ти казват дали си одобрен или не, ако си, ти я изпращат след няколко дни и тогава разбираш - между месец и 10 години са туристическите визи. Ние сме казали, че ни трябва за май, така че ще бъде с минимум такъв срок. Вече колко ще ти дадат е въпрос на късмет. При всяко влизане в страната ти казват колко имаш право да останеш, ако си на круиз, не е проблем, имаш билет за връщане. Някои обаче искат да останат на гости за 3 месеца и могат да им определят само 2 например. Затова при по-дълъг престой билетите се купуват с променяеми дати.
За кредити не са ни питали, така че не мисля, че е проблем.

# 506
Туристическите визи най-често за 10год дават. На всички мои познати дадоха за 10год.

# 507
Някой от вас при слизане във Барселона да е посещавал Саграда фамилия вътре? Предния път ходихме до там с хоп он  хоп оф, но поради това, че не бях взела билети онлайн, а имаше голяма опашка, се отказахме да влизаме. Сега мисля да взема билети предварително, но те са с точен час и малко ме притеснява ако не оцеля часът... Дали ще направят проблем на място ако закъснеем например? Така с този час ми е трудно да наредя програмата, първо там ли да отидем или да го оставя за по-късно? Дайте идея....

# 508
  • Sofia
Спазват часовете. Нас последния път не ни пуснаха с групата, която беше 15 мин. преди нашия час.

# 509
  • sofia
Здравейте, какво е мнението ви за следния круиз- търся нещо кратко за сега, през август
Круизна компания: Celestyal Cruises
Кораб: CELESTYAL Olympia
Маршрут : ден 1 - Атина (11:30), Миконос (18:00-23:00),
      ден 2 - Кушадасъ-Ефес (7:00-13:00) , Патмос (16:00-21:00)
    ден 3 - Крит (7:00- 12:00), Санторини (16:30 - 21:30)
   ден 4 - Атина (7:00)

За първи път ще сме на круиз, времето на брега ми се вижда много кратко, дали ще успеем да видим нещо? Открих 2-3 добри отзива за компанията но като че ли няма много писано за тях.. Ще съм благодарна да споделите съвети и каквато друга информация ви хрумне..

Общи условия

Активация на акаунт