PhytoCode - Качествена българска козметика /Тема 7/

• 32 038
  • 329
  •   1
Отговори
# 165
  • пловдив
Миналата година пробвах една мостра на Ред аут и сега поръчах промо комплекта.
Кожата доста ми се изсуши и мисля, че точно от това имам нужда. Ще ползвам и за зоната на очите.

# 166
  • София
Какво се има предвид под това, че Red out е подходящ за кожа, склонна към розацея - не я възпалява допълнително или ще подобри състоянието?
Интересува ме дали може да излекува кожата или трябва да се търсят и други пътища за борба с розацеята?

# 167
  • София
Разкошни са им коледните комплекти. Днес си получих моя. Чудесна комбинация от страхотни продукти на супер цена!
Обичам ги тези момичета от Фитокод 🌺❤🌺

# 168
Видяхте ли Коледните комплекти на сайта. Има различни варианти и излизат с намаление. Аз вчера поръчах, днес ще взема моя от куриера.
Някъде бях чела, че някои дами използват кремчето от Red out серията под очите. Някой може ли да ми обясни какво е действието и ефекта ? Благодаря предварително!
Ред Аут работи по тъмните кръгове под очите и по бръчиците. Укрепва свързващата тъкан между епидермиса и дермата, с което подобрява храненето на повърхностните клетки, стимулира синтеза на колаген и еластин, подобрява кожния релеф. Аз го ползвам за околоочната зона вечер, ефектът е свежа и сочна кожа. Мисля, че има забавяне на задълбочаването на фините линии с него.
Драконче, а крема против стареене от lb серията по същото направление ли работи с неговите циклопептиди. Аз ползвам за дневен хидратиращия и него за нощен (+околоочния серум денем и нощем), сега се чудя трябва ли ми и ред аут да вмъкна с редуване за нощна грижа. Искам да се възползвам максимално от всички хубави съставки на Фитокод, макар че пък доколкото го разбирам ключовата съставка в ред аут (водораслото) я виждам в състава и на кремовете от lb серията или бъркам?

# 169
Получих тези два комплекта днес:
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-chuvstvitelna-koj … telna-koja-detail
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-tqlo-seriq-l … komplekt-2-detail
Скрит текст:

Коледната опаковка беше неочаквана изненада за мен. Grinning

# 170
Редактирам, че не мога да изтрия коментара. Благодаря, че ми обърнахте внимание.
За да съм по темата - много харесвам балсама, лосиона lb, почистващия флуид ред аут, интимния гел.

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 11:36 от atom4e

# 171
Какво се има предвид под това, че Red out е подходящ за кожа, склонна към розацея - не я възпалява допълнително или ще подобри състоянието?
Интересува ме дали може да излекува кожата или трябва да се търсят и други пътища за борба с розацеята?
Хлорела вулгарис, микроводораслото от което е екстракта, подобрява дренинга на кръвта и предовтратява образуването на повърхностни капиляри, които впоследствие са чувствителни на атака от бактерии и микроорганизми, което се нарича куперозна кожа или розацея. Същият екстракт има свойствата на блокира металоматрикс протеиназите и елафин, които ускоряват разграждането на колаген и еластин. Отделно си има и други съставки, като ниацинамид, фосфолипиди и т.н. Но това е козметика, а не медицински продукт и не е предназначен да лекува.

# 172
Кой от кремовете би бил подходящ за зимния период за кожа, която е смесена по-скоро към суха? Хареса ми по описание Защитния дневен крем, но ме притеснява наличието на кокосово масло, поради високия му комедогенен рейтинг, а кожата ми е склонна към запушване на пори и образуване на черни точки и ми е трудно да намеря баланса между достатъчно подхранващ, но не тежък крем и достатъчно лек, за да не запушва порите, но и да не е слаб, все едно не съм сложила крем.
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-seriq-rose-k … neven-krem-detail

# 173
  • Пловдив
На 35 съм, със по скоро суха кожа. Серията против акне дали е подходяща? Появяват ми се някакви гадни пъпки.

# 174
И аз се отчетах с поръчка и продържавам да твърдя, че козметиката за мен и дъщеря ми е незаменима.

Имам въпрос обаче за съчетаване на продукти, който ме тормози и ми трябва мнение.
Много харесвам лосионите и ползвам и трите активно, в зависимост от това как чувствам кожата си за момента. Обичам ги и искам да ги ползвам.
Проблема е, че включих пептидния серум на Нуlamade и в препоръките за него пише да не се използва с киселини.
Това ми е и въпроса, може ли да се съчетават с продуктите на Фитокод, в които ива млечна и силицилова киселина, нужен ли е някакъв период на изчакване и т.н.

# 175
Хлорела вулгарис, микроводораслото от което е екстракта, подобрява дренинга на кръвта и предовтратява образуването на повърхностни капиляри, които впоследствие са чувствителни на атака от бактерии и микроорганизми, което се нарича куперозна кожа или розацея. Същият екстракт има свойствата на блокира металоматрикс протеиназите и елафин, които ускоряват разграждането на колаген и еластин. Отделно си има и други съставки, като ниацинамид, фосфолипиди и т.н. Но това е козметика, а не медицински продукт и не е предназначен да лекува.
Аз видях видима разлика с Red out. Беше видим wow ефект на първата седмица. Резултат се задържа при мен. Отделно за розацеа трябва диета, лечение и преглед на стомах и черва.

# 176
И аз се отчетах с поръчка и продържавам да твърдя, че козметиката за мен и дъщеря ми е незаменима.

Имам въпрос обаче за съчетаване на продукти, който ме тормози и ми трябва мнение.
Много харесвам лосионите и ползвам и трите активно, в зависимост от това как чувствам кожата си за момента. Обичам ги и искам да ги ползвам.
Проблема е, че включих пептидния серум на Нуlamade и в препоръките за него пише да не се използва с киселини.
Това ми е и въпроса, може ли да се съчетават с продуктите на Фитокод, в които ива млечна и силицилова киселина, нужен ли е някакъв период на изчакване и т.н.
По принцип важно е количеството, а в случая тези 2 киселини са в минимално такова в смисъла да буферират рН в желания оптимален диапазон, а именно 5-5.5. Отделно кожата въстановява състоянието си след 2.5-3 часа.
Но на мен ми е интересно за тези препоръки. Кой го казва и как се аргументира? Защото пептидите са стабилни в рН интервал на козметични продукти.

# 177
Здравейте! На 33 съм с нормална към суха кожа. Имам нужда от добра хидратация в този сезон и подхранване. Не бих казала, че имам бръчки, освен мимическите и финни линии около очите.
Чудя се кой от двата комплекта да поръчам и благодаря предварително за насоките.
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-tqlo-seriq-l … D1%82-3-67-detail
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-tqlo-seriq-l … BA%D1%82-3-detail

# 178
Diva, аз съм на 39 със суха кожа и ползвам хидратиращия крем. Така че бих избрала първия комплект.
Пробвах и възстановяващия крем, но ми идва тежък. Подарих го на майка ми и тя е доволна.

# 179
CI, предполагам, че дамата има предвид това инфо
"
Previously, we did not have a contraindication listed for the use of direct acids/Vitamin C with any of our peptides. However, we now have a huge arsenal of these products and some of the formulations are more susceptible to hydrolysis with certain types of Vitamin C or acids.

Instead of developing a complex guide listing the compatibility of each of our peptides with each acid and Vitamin C, we have adapted the following approach to maximize efficacy for the maximum number of people:

It is best to not use Peptides in the same routine as the following products: Direct acids, LAA (L-Ascorbic Acid) and ELAA (Ethylated Ascorbic Acid). In addition, we would recommend avoiding the use of products containing copper peptides in the same routine as strong antioxidants as well as direct acids/LAA/ELAA."
Източник:
https://deciem.com/product/rdn-buffet-30ml

Общи условия

Активация на акаунт