PhytoCode - Качествена българска козметика /Тема 7/

• 32 052
  • 329
  •   1
Отговори
# 180
CI, предполагам, че дамата има предвид това инфо
"
Previously, we did not have a contraindication listed for the use of direct acids/Vitamin C with any of our peptides. However, we now have a huge arsenal of these products and some of the formulations are more susceptible to hydrolysis with certain types of Vitamin C or acids.

Instead of developing a complex guide listing the compatibility of each of our peptides with each acid and Vitamin C, we have adapted the following approach to maximize efficacy for the maximum number of people:

It is best to not use Peptides in the same routine as the following products: Direct acids, LAA (L-Ascorbic Acid) and ELAA (Ethylated Ascorbic Acid). In addition, we would recommend avoiding the use of products containing copper peptides in the same routine as strong antioxidants as well as direct acids/LAA/ELAA."
Източник:
https://deciem.com/product/rdn-buffet-30ml
Ами Десием (предполагам тяхна е марката, щом сте дали линка) би трябвало да си назначат един що-годе читав химик, и да не пишат глупости.  Първо, че пептидната (амидна) връзка е доста здрава, и не само това, но и допълнително е стабилизирана чрез наличието на крабоксилна и амино група в двата си края, като в определено рН се получава цвитерйон. Отделно Вит С е доста слаба киселина, и че козметичен продукт като аскорбинова киселина е доста нестабилна, затова и се ползват естерите и (тук даден етил аскорбат). Може да има протониране на даден пептид (както е писано за медни-пептиди) и/или нарушаване на някаква биологично-активна надмолекулна структура, но в смисъл на хидролиза е нелепо. Аз за това писах, че в смисъла на козметичен продукт и рН това няма как да се случи. Използват се силни киселини и дори с окислително действие, процеса се води при загряване (а не 36 градуса) но такива никога няма да намерите в козметичен продукт (например солна киселина). Виж, ензими протеаза изключително лесно късат такива връзки, но те не се споменават, също ги и няма в козметиката. В ютюб е пълно с клипчета по темата. Много добре са направени, приятни и изясняват нещата, за който се интересува. Но в козметичните фирми химиците са кът, и с това съм се сблъсквал дори с водещи световни фирми.

# 181
  • пловдив
И аз днес получих моята пратка - комплект на Ред аут и шампоан и балсам.
Всичко бе опаковано в красива Коледна опаковка.
Нямам търпение да започвам да ги ползвам. Много ми харесаха като аромат - шампоана и балсама. За пръв път ще ги ползвам,ще споделя как ми се отразяват.

# 182
И аз си поръчах от коледните комплекти.
Приятно съм изненадана от красивата кутия и тестерите. То си е готов коледен подарък – с коледна опаковка и панделка... Много мило.  Simple Smile
Ако някой от фирмата чете тук – благодаря ви, момичета!  Grinning

# 183
Скрит текст:
Видяхте ли Коледните комплекти на сайта. Има различни варианти и излизат с намаление. Аз вчера поръчах, днес ще взема моя от куриера.
Някъде бях чела, че някои дами използват кремчето от Red out серията под очите. Някой може ли да ми обясни какво е действието и ефекта ? Благодаря предварително!
Ред Аут работи по тъмните кръгове под очите и по бръчиците. Укрепва свързващата тъкан между епидермиса и дермата, с което подобрява храненето на повърхностните клетки, стимулира синтеза на колаген и еластин, подобрява кожния релеф. Аз го ползвам за околоочната зона вечер, ефектът е свежа и сочна кожа. Мисля, че има забавяне на задълбочаването на фините линии с него.
Драконче, а крема против стареене от lb серията по същото направление ли работи с неговите циклопептиди. Аз ползвам за дневен хидратиращия и него за нощен (+околоочния серум денем и нощем), сега се чудя трябва ли ми и ред аут да вмъкна с редуване за нощна грижа. Искам да се възползвам максимално от всички хубави съставки на Фитокод, макар че пък доколкото го разбирам ключовата съставка в ред аут (водораслото) я виждам в състава и на кремовете от lb серията или бъркам?
Кремът с циклопептиди и Red Out работят по стимулиране дейността на фибробластите (клетките, които произвеждат основните градивни материали в средния слой на кожата като колаген, еластин, ламинин и т.н.), но постигат ефекта си по различен начин. Циклопептидите имат много интересен механизъм на действие. Те стимулират механично фибробластите, като имитират силите на опъване, на съпротивление между клетките в младата кожа. Така подават сигнал за производство на нов градивен материал. Red Out подава не механични, а химични сигнали на фибробластите да правят същото. И двата крема работят и по граничната зона между средния и повърхностния слой на кожата, от която зависи в голяма степен храненето на епидермиса, еластичността и стегнатостта на кожата.
Екстрактът от зелено водорасло обаче не е един и същ в Red Out  и в LB серията. В Red Out имаме Dermochlorella, а в LВ е Actibiome. И l двата сe повтаря екстракт от едно и също водорасло, но са извлечени с различна технология, съответно с различен състав и действие. Actibiome не е чиста анти-ейдж съставка, тя е в подкрепа на полезните бактерии по кожата ни, има по-общо действие за поддържане на кожното здраве. За каква възраст става въпрос?

Относно питането на verche дали Red Out помага при розацея, клиничните тестове на Dermochlorella потвърждават избледняването на зачервяванията, свиване на капилярите и потискане на ангиогенезата, тоест процеса на образуване на нови капилярчета, така че - да, помага, но самостоятелно няма да премахне това състояние.

pralina, количеството на кокосовото масло в крем е несравнимо с нанасяне на чистото неразредено масло по кожата. Много по-малко е. Комедогенният рейтинг е относителна скала, не тествана на хора, съответно не особено надеждна като информация. Дори не съм виждала официален такъв рейтинг, издаден от институция. Не бих разчитала на него, а на реакциите на кожата си. За да не се притесняваш, пиши чрез фейсбук страницата или на чата в онлай магазина с молба за мостра от него. Безплатна е. Може да запиташ и за мостри от другите кремове, за да сравниш.
dreamer, вместо анти-акне крема бих те насочила към есънс лосиона и хидратиращия крем, ако не си ги пробвала. На възраст 30+ не мисля, че пъпките са чисто акне, по-скоро комбинация от хормонален дисбаланс и такъв на други бактерии по кожата, не точно тази, която се свързва с акне, ако съдя по себе си:).
DivaOrhideq - първия комплект.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 18:06 от bubanka

# 184
dragon8, понеже даваш доста подробна информация и си запозната, би ли препоръчала, ако има за такава кожа, крем или друго за жена по-скоро към 70 години. За себе си поръчах комплекта RED OUT, днес ще го взема, да видим. Не съм ползвала нищо на Фитокод досега, от темата се заинтересувах от продуктите, трябваше и околоочния да поръчам, но пропуснах, по-нататък ще стане. И още едно питане, къде се продават продуктите на Фитокод, има ли аптеки или др., където могат да се видят? Питах в няколко аптеки в наше село, не предлагали.

# 185
За кой град питаш? Обади се и питай Фитокод имат ли в твоя град представители

# 186
За кой град питаш? Обади се и питай Фитокод имат ли в твоя град представители

За Плевен става въпрос, не съм обиколила всичките аптеки, но в няколкото, дето питах, не предлагат. Три-четири да са само. Ще погледна на сайта, може да има указано, не се сетих.
Г-жа Рамацоти, благодаря за подсещането! Flowers Hibiscus

# 187
labrex, може да избираш между възстановяващия крем от серията LB, крема Red Out или нощния крем от серията Rose Kiss. За последния имам предвид и като дневен.

# 188
dragon8, благодаря! То, верно, че идва едно време, дето и да слагаш и да не слагаш крем, все тая, но ей така за самочувствие. Исках за подарък някакъв да избера, но не можах да реша. Simple Smile

# 189
labrex, в нашия град открих продуктите на „Фитокод“ в един магазин за натурална козметика, не в аптека. Огледай се из вашите.

# 190
Благодаря, Как' Сийка! Flowers Hibiscus Посещавам два такива, но скоро не съм ходила и точно там не съм проверявала. Не знам що реших, че по аптеките ще ги има.

# 191
# 192
  • Някъде по Дунава
Къде е това?

# 193
Къде е това?
[/quote]

Единият е малко под стоматологията по посока към центъра, а другият - в района срещу МВР, кръстовището.

# 194
dragon8, благодаря! То, верно, че идва едно време, дето и да слагаш и да не слагаш крем, все тая, но ей така за самочувствие. Исках за подарък някакъв да избера, но не можах да реша. Simple Smile
Грижата за кожата е на първо място за здравето й и според реалните й потребности, а след това за самочувствие и от суета, напук на това, в което се опитват да ни убедят рекламите Simple Smile. Логично е да продължава докато сме живи и не е все тая. Във всяка възраст има нужда от защита, хидратация, подхранване и колкото по-малко може да се справя сама, толкова повече подкрепа й трябва. Самочувствието от подобреното състояние също се отразява на външния вид:).

Общи условия

Активация на акаунт