За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 111
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Дайте моля рецепта за козунак в хлебопекарна
Благодаря
Само ще го месиш в машината или искаш изцяло там да е правен?
Ако е и печенето, трябва сравнително малка доза, за да не опре в капака, то зависи и от машината колко е голяма де. Моята е до килограм хляб и с повече от 350г брашно не правя козунак в нея, ако ще го пека там. А рецептите за хляб за нея са ми май до към 600г брашно, за сравнение.
Аз лично правя тази рецепта от блога на Джемма - http://djemmasvetlana.blogspot.com/2014/04/blog-post.html, като съм заменяла понякога маслото с мас, коричките със стафиди само или пък какаова плънка и орехи, там вече каквото ти е кеф.
Поне при мен по-добре се получава ако си го пусна да се меси и втасва, оставям го още в машината след края на програмата за тесто, докато ми хареса колко е втасало, после сплитам и го оставам да втаса пак и после си пускам само печене, примерно 40 минути и проверявам. Печенето ако пробвам цяла готова програма ми се струва че му идва в повече и става по-сух.

# 121
  • SHOOT ME 10 $
До сега си играех, в машината само ги месех, сплитах ги  и ги печах отделно, но не ми се играе.
Всичко вътре и квото се получи. Мързи ме. Машината ми е Мулинекс с две бъркалки - голяма.
Благодаря ви дами

# 122
Дописах с линковете.Изцяло в машината правя на Джема и Пина(на програмата сладък хляб)

# 123
До сега си играех, в машината само ги месех, сплитах ги  и ги печах отделно, но не ми се играе.
Всичко вътре и квото се получи. Мързи ме. Машината ми е Мулинекс с две бъркалки - голяма.
Благодаря ви дами
Дори и да не го сплетеш, пак си става на конци, просто изглежда като самун, вкусен козунак си е. Само наглеждай печенето, според мен час или там колкото е по програмата е много, бучни го с една клечка на 40тата минута печене някъде. Доста вероятно да не иска повече печене.

# 124
  • SHOOT ME 10 $
Денил, Натка  Благодаря

# 125
  • София
В тази рецепта сметаната каква е - заквасена или течна?
Какаовите бисквити тип обикновени и/или закуска ли са или чаени?

https://recepti.gotvach.bg/r-22964-%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B … D0%BE%D0%BD%D0%B5

По моя преценка сметаната трябва да е заквасена, а бисквитите "Закуска" или от рода на обикновените.

# 126
  • София
И аз съм взимала от Гърция,но тук не съм срещала...виж в някой гръцки магазин(сега се сетих за тези в София,дето продават риба,маслини...)
Мисля да ходя,но те държат за тази вечер,с какво да я заместя за 😂 уау😂 картофи на фурна?
Няма смисъл да търсиш, не се внася, а за  картофите имат задължително риган, розмарин, чесън, зехтин, сол , черен пипер, щипка канела, щипка бахар и май беше това, а и лимонов сок.

# 127
  • I want it all and I want it now.
Всяка рецепта за козунак става за хлебопекарна. Аз след 😊 като го замеся, го прехвърлям в тава. Става доста по добре, отколкото да пека в хлебопекарната.

# 128
  • SHOOT ME 10 $
Споделям мнението
Може би и аз така ще направя

# 129
Със сигурност по-добре става във фурната, машината само спестява цапането и месенето и до там. (На мен и ръцете са ми кекави и си ги пазя де, та и това ми е фактор при измесването.) В нея правя когато искам малко количество, че ми е още по-малко занимавка така.

# 130
  • София
Скрит текст:
В тази рецепта сметаната каква е - заквасена или течна?
Какаовите бисквити тип обикновени и/или закуска ли са или чаени?

https://recepti.gotvach.bg/r-22964-%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B … D0%BE%D0%BD%D0%B5

По моя преценка сметаната трябва да е заквасена, а бисквитите "Закуска" или от рода на обикновените.
Мерси много! Направих я така, както ти предположи. Стана много добре (поне на външен вид).

# 131
Къде продават нудълс от по-широкия, който изглежда като талиятели.

# 132
Правих терин от Патешки дроб, но стана горчив от алкохола предполагам. Използвах коняк, някакви идеи как да го оправя?

# 133
Къде продават нудълс от по-широкия, който изглежда като талиятели.

В Билла има оризов нудълс и тесен и широк.4

Имам едно маскарпоне което трябва да употребя. Чудя се за някаква торта ...ама да е бърза...имам Медовик кори от Беръозка дали не мога с тях нещо да забъкам?

# 134
  • София
И аз съм взимала от Гърция,но тук не съм срещала...виж в някой гръцки магазин(сега се сетих за тези в София,дето продават риба,маслини...)
Мисля да ходя,но те държат за тази вечер,с какво да я заместя за 😂 уау😂 картофи на фурна?
Няма смисъл да търсиш, не се внася, а за  картофите имат задължително риган, розмарин, чесън, зехтин, сол , черен пипер, щипка канела, щипка бахар и май беше това, а и лимонов сок.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт