Математически турнири 1-4 клас. Тема №54

• 84 691
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Иван Салабашев е едно от най-лесните състезания. Може и без специална подготовка за него.
Това е доста подвеждащо. Тази година състезанието беше много трудно за 2-ри и 3-ти клас. Автори на задачите са Кортезов и Събева и във 2-ри клас нямаше нито един максимален резултат на национално ниво (макс. 51 от 60 , 1 бр.), а в 3-ти само един.

# 316
  • Пловдив
Как ви се виждат задачите за 3 клас тази година на ВМС? Вчера ги дадох на едното дете (3 грешки, 1 от трудните, 1 от най-лесните и 1 от тези с по 7 точки)
И моето така.
На мен ми се струва, че тази година за 3ти клас масово по състезанията бяха трудни задачите. Може би защото са най-големия набор до сега и искат да ги сортират децата. За догодина ще видим как ще е.
Но аз се възмущавам от това постоянно вдигане на нивото на задачите с всяка изминала година. Така пропастта между образователната система и можещите деца се увеличава и ще се получат все повече неудовлетворени от училището деца.

# 317
Тази година не участвахме в ИС, но децата се явиха през миналата година за 2 клас си беше трудно. Според мен ЕК и СМТ са по-лесни от ИС. Ще го мислим като наближи време. Освен това резултата от Еврика се взима 3 пъти за 107-мо и може би е то е най-важно.

# 318
  • София
Тази година не участвахме в ИС, но децата се явиха през миналата година за 2 клас си беше трудно. Според мен ЕК и СМТ са по-лесни от ИС. Ще го мислим като наближи време. Освен това резултата от Еврика се взима 3 пъти за 107-мо и може би е то е най-важно.
За ИС съдя по резултатите на сина ми. На ИС имаше 60/60т., на СМТ някакви 26т., на ЕК 78т./100т. Това е за 1ви клас тази година. За всички състезания се е готвил по един и същ начин, като е решавал задачите от предходните години с моя помощ.

# 319
  • София
Последните години т.е. откакто моите деца се явяват на ИС в първи клас винаги има много максимуми, което създава впечатление за лесност. Всъщност ако не се лъжа преди е започвало от втори. На тазгодишното награждаване имаше  над 120 златни медалисти в първи клас, а от другите класове са по двама трима. Това е състезание, което се слави като трудно и съответно медалите от него имат тежест, но първи клас му разваля имиджа напоследък.

# 320
За "зайците" от първи клас задачите умишлено не са толкова трудни. И съвсем правилно.
Само че, те изобщо не са критерий за цялостното ниво на състезанието.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 11:15 от Алисса

# 321
Според мен е некоректна задача №11 за 2-ри клас. Не става ясно дали "обиколката му" се отнася за квадрата или последно споменатия правоъгълник.

# 322
За квадрата е.
Квадрат е съставен ...
Обиколката му е ...
Ако се отнасяше за правоъгълника, трябваше да звучи “чиято обиколка е”.
Ако се знае обиколката на правоъгълника, няма как да се реши.

# 323
  • Кърджали
Дъщеря ми явно се затрудненила на ВМС. Изкарахме ги 5 грешки. А вкъщи се бе случвало да реши някои тестове само с по една грешка. Леко е разочарована, но здраве да е. Колкото толкова

# 324
До колкото разбирам за мат паралелката в 107мо след 1,2 клас най-много точки отново носи адресната  регистрация, така че дори перфектно представяне на Еврика май не гарантира нищо. Нечестно е това, а и поради тези критерии нивото на тази мат паралелка едва ли ще е високо

# 325
  • София
Дори няма такова нещо като математически паралелки 1-4 клас в 107-мо. Има школа и посещаващи и непосещаващи я.

# 326
точките за адресната регистрация са 10 и 20 точки, а Еврика е от 1 до 100 , това важи и за след 4 клас.

# 327
Сигурна съм, че има тема за 107 ОУ.

# 328
Вашите деца решили ли са 15-та задача (2 клас), сетили ли са се, че яйцата трябва да се разделят на равни групи?
Тази задача ми се струва, че не е за 8-годишни деца.

Нито моето, нито децата покрай нас са я решили. До сега не сме срещали такъв тип задача в нито едно от състезанията и старите тестове за 1 и 2 клас. Когато ѝ я обясних я разбра, и при следваща подобна смятам, че би се справила, но не и както се появи сега - напълно непозната.

# 329
Формата за проверка на резултати от ВМС 2019 за София вече е активна.
http://iztok-smb.com/

Общи условия

Активация на акаунт