С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 086
  • 795
  •   1
Отговори
# 555
  • волно калдъръмче
И това според теб означава, че трябва да има еднакво отношение към майка си и жена си ли? Joy
Мъжете, както и жените първо избират партньор и попадайки на точния според тях, чак тогава идва замислянето за следващата стъпка - децата. Никой не планира или вижда в някоя жена само разплодна крава, а чак след това да гледа на нея като на жена ЗА него. По-скоро това трябва да си избиеш от главата.
И не мъжете избират за твое сведение, а жените. Може да прочетеш по въпроса, има предостатъчно информация защо е така
О, аз съм на същото мнение, но има и много жени, които реват с глас от избора си. За това също е виновна естествено майка му. Ти може да избираш, но той пък се спира на жена, която му напомня майка му на младини. Психология. Може майка му да е чернокоса, жена му да е руса, но пък ще има много други общи черти като форма на очи, цвят на кожата, пръсти на ръце, тънки китки, които ще съвпадат.

Ами не. Няма как да е еднакво отношението, но сходно да. В момента се изживяваш като майка на подрастващи, а той като баща на такива. Точно в този период от живота си е бил силно обвързан и зависим от фигурата на майката и представата му за теб като такава е в разцвет (първа сверка, майка му е била най-добрата и красива жена на света; какви крави те гонят?). В пубертета на децата нещата ще еволюират (втора сверка), а със същинското отношение ще се сблъскаш чак накрая преди да отлетят пилетата (трета сверка). Първите две обикновено се пропускат, а малките пробойни в отношенията се приемат за нормални. През цялото време ти имаш визия за отношенията ви, но не забравяй, че и той също има.  

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 13:53 от Вяра

# 556
  • Варна
Ама как първични, много ви се молА, мъжете са толкова възвишени, чувствителни, сложни, нищо първично няма в тях. Справка - темата за изневярата и последните страници от общата тема за СО.

# 557
  • волно калдъръмче
Ама как първични, много ви се молА, мъжете са толкова възвишени, чувствителни, сложни, нищо първично няма в тях. Справка - темата за изневярата и последните страници от общата тема за СО.
То и там нещата имат доста схематичен вид. Баналното обяснение как търсят навън това, което им липсва вкъщи, вече не минава Grinning Обикновено силно е привлечен онзи образ на жена, който описах по-горе: без ангажименти, на токчета, с рокля и бижута, която е готова да остане само по парфюм заради самия него. Освен това да не иска нищо в замяна, че вкъщи го чакат жена и деца, за които да се грижи.

# 558
  • при късмета
Нали! И първо преценяват за някоя дали някоя ще е сгодна майка на децата им, вместо първо да слушат собствения си нагон. Joy

# 559
  • волно калдъръмче
Нали! И първо преценяват за някоя дали някоя ще е сгодна майка на децата им, вместо първо да слушат собствения си нагон. Joy
Напълно нормално е да съберат с тази, която ще откликне. Ако има и избор, още по-добре. Ама да знаеш, че и тогава мама често съветва коя мома става и коя не. Психология. Друга мама няма. Опира се на опита на единствената засега Grinning

# 560
Те феромоните ни събират с партньори с потенциално добри гени (има изследвания по въпроса), така, че нагонът е всъщност довод в подкрепа на тезата, че мъжете избират жените спрямо това дали са подходящи за майки.

# 561
Много надценявате "мисленето" и подценявате нагона. Повечето си"мислят", че "мислят" и избират "с мисъл". И казвам "повечето", за да дам шанс да вярваме, че има и много напреднали хора.  Grinning   Природата се е погрижила човек да разпознава познатото му и без да мисли.

# 562
  • при късмета
Напълно нормално е да съберат с тази, която ще откликне. Ако има и избор, още по-добре. Ама да знаеш, че и тогава мама често съветва коя мома става и коя не. Психология. Друга мама няма. Опира се на опита на единствената засега Grinning
Не точно така. Обичайно ако жената не откликне, защото вниманието ѝ е към друг или просто не го е харесала, по-обичайно е мъжа да не се откаже, а да продължава с усилията си в посоката която е избрал, без значение дали има избор от други жени. Точно в този момент изобщо не го вижда този избор. Чак като вече нагона вземе връх над направения вече избор, се насочва другаде.
А ако жената първоначално откликне, то тя по-бързо би си променила мнението, ако нещо не е както ѝ изнася и тя ще е инициатор да го разкара, а не той. Той през това време ще се радва, че нагона му задоволен и не му се налага да си търси друга "плячка"
А що се отнася до психологията, ако някой мъж за всяка избранница слуша мнението на мама, вместо своето, то си остава сам. Защото в психологията на жените е категорично да не приемат такова нещо, а не да се съобразяват или търпят. Психология

# 563
Идвам да споделя с какво ме дразни свекървата. Постоянно залага на мачове и от няколко месеца научи и мъжа ми.... Сега постоянно се обсъждат мачове, корнери, картони и дали ще излязат.... Като дойде уж, за да се видим и за да види детето с мъжа ми почват да обсъждат кои мачове да пуснат и след това 2 часа гледат дали въпросните мачове ще излязат. Многократно съм казвала пред нея и пред мъжа ми, че това ме дразни, те наистина от няколко месеца не говорят за нищо друго освен за мачове. Отговорът на свекърва ми е, че това било за проба на късмета и както някои хора търкали билетчета от Националната лотария, така о те си пробвали късмета с 1-2 фиша за 2 лева на ден....

# 564
  • при късмета
Зарежи свекърва ти да развива хазартна зависимост колкото иска, но на мъжа може по някакъв начин да влияеш. Ако не стане с добро и с говорене, че може да се превърне в проблем и зависимост като към наркотици, ти преценяваш какви мерки да вземеш. Аз лично, ако няма промяна и то бърза и осъзнаване на проблема, направо го разкарвам от живота си. Такава зависимост може да има много сериозни последствия, хора са остават на улицата за такова нещо

# 565
Големи сте късметлийки , аз и от мачове не разбирам.

# 566
  • волно калдъръмче
Не точно така. Обичайно ако жената не откликне, защото вниманието ѝ е към друг или просто не го е харесала, по-обичайно е мъжа да не се откаже, а да продължава с усилията си в посоката която е избрал, без значение дали има избор от други жени. Точно в този момент изобщо не го вижда този избор. Чак като вече нагона вземе връх над направения вече избор, се насочва другаде.
А ако жената първоначално откликне, то тя по-бързо би си променила мнението, ако нещо не е както ѝ изнася и тя ще е инициатор да го разкара, а не той. Той през това време ще се радва, че нагона му задоволен и не му се налага да си търси друга "плячка"
А що се отнася до психологията, ако някой мъж за всяка избранница слуша мнението на мама, вместо своето, то си остава сам. Защото в психологията на жените е категорично да не приемат такова нещо, а не да се съобразяват или търпят. Психология
Това е само във фантазиите на жените. Първо, сама каза, че жената избира и първа показва (невербално), че ще отвори вратата. После лекичко се отклонява от плана, защото ѝ е сладко да вижда, че се борят за нея. Накрая става каквото има да става.

Може и да не му се налага да си "търси плячка", но пък и това само по себе си не е съвършеното средство за управление на нагона му в желаната от теб посока.

По отношение на мамата вече ти казах. Ако жената гадже, а не жената майка беше по-важна, най-големият форум щеше да носи името бг гадже.

Ибаси и идеите ми дадохте. Ако ме ядосва снахата, имало лек Grinning

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 15:05 от Вяра

# 567
Напълно съгласна съм, но повярвай струва ми се безнадеждно... Говорила съм хиляди пъти и той вече ми цитира нейното мнение, че си пробвал късмета... Имаше 3-4 печалби и от тогава постоянно е забит на телефона, а и най-дразнещото е, че това го прихвана от майка му. Тя изобщо не ме интересува, да играе колкото си иска и да прави каквото реши, но всеки път като дойде или се чуят се обсъждат мачове, затова не вярвам да спре, а дори да става още по-досадно...

# 568
Еее, лошо е това с хазарта. Вместо да дава по 2-5 лева за това, да ги слага в един буркан/кутия и в края на месеца ще имате едни спестени пари за нещо, например среща в хубав ресторант.

# 569
  • волно калдъръмче
Еее, лошо е това с хазарта. Вместо да дава по 2-5 лева за това, да ги слага в един буркан/кутия и в края на месеца ще имате едни спестени пари за нещо, например среща в хубав ресторант.
А да, бе! Ресторант искаш ти. Той иска друго. Ти нали нямаш намерение да спираш да готвиш?

Общи условия

Активация на акаунт