С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 070
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Мако в тази тема не прилича на себе си но с това мнение  съм съгласна.За какво ти е този  дето  мама го  зарибява на хазарт, може  и без него.То по зле от оня дето я вози  от Луната и обратно.Тя не е нормална ,за него не знам.Не твърдя, но се съмнявам че и той не  е нормален.Сега за теб се чудя...

# 571
  • при късмета
Не знам какво различно виждаш Боряна, но до сега за хазарт рядко е ставало въпрос. Иначе, като цяло за каквато и да е зависимост, ако не можеш да помогнеш, т.е. ако човека не смята теб за стабилния фактор с помощта на който би се справил, ако изобщо не признава, че има проблем или отказва да помогнеш, то по-добре, далеч от него. Не само, че не можеш да помогнеш, а и ти ще затънеш. За съжаление това най-често е изхода. За всякакви зависимости, не само от хазарт. Лошото при хазарта е, че ако само той остава на улицата, сам си си го е докарал, но обикновенно на улицата е и семейството му, ако го има.

# 572
Уникални сте..

Какво общо има самочувствието на един човек (и неговото покритие)с предателство и доверие?

Че някои предават и провалят доверие със завидно самочувствие, което много дразни между другото.
Примерно, мъжът ти да не се прибере, а да отиде да пие кафе с майка си, не е като да не се прибере, но да пие бира с приятели, че и да забрави да ти извести. Второто има много повече млади почитателки.
Е и?
С моето самочувствие какво общо има,фактът,че мъжът ми ме лъже?
Инак лъжци със самочувствие,бол.Ама не за това идеше реч в по-предните постове..

# 573
  • волно калдъръмче
Уникални сте..

Какво общо има самочувствието на един човек (и неговото покритие)с предателство и доверие?

Че някои предават и провалят доверие със завидно самочувствие, което много дразни между другото.
Примерно, мъжът ти да не се прибере, а да отиде да пие кафе с майка си, не е като да не се прибере, но да пие бира с приятели, че и да забрави да ти извести. Второто има много повече млади почитателки.
Е и?
С моето самочувствие какво общо има,фактът,че мъжът ми ме лъже?
Инак лъжци със самочувствие,бол.Ама не за това идеше реч в по-предните постове..
Предполагам, че се взима под внимание общоприетото схващане, че хора със самочувствие не биха се поддали на манипулации. Автоматично самочувствието действа като щит срещу всевъзможни набези на личностно ниво.

# 574
  • София
Цитат на: ма ко
Това също е вярно, но ако трябва да правим сравнение м/у половете, има много повече контролиращи мъже, отколкото жени. Обичайно са и насилници
Айдее, да си дойдем на думата. Физически насилници - да, но психически - определено не са. Мечтая за времето, когато мъжете ще се пресрамят да подават жалби за тормоз, да видим тогава кой е по-
А може да се сетиш, че ако общуваш предимно с жени и четеш тук - нямаш другата гледна точка, което е важно за обективността

# 575
  • волно калдъръмче
Цитат на: ма ко
Това също е вярно, но ако трябва да правим сравнение м/у половете, има много повече контролиращи мъже, отколкото жени. Обичайно са и насилници
Айдее, да си дойдем на думата. Физически насилници - да, но психически - определено не са. Мечтая за времето, когато мъжете ще се пресрамят да подават жалби за тормоз, да видим тогава кой е по-
А може да се сетиш, че ако общуваш предимно с жени и четеш тук - нямаш другата гледна точка, което е важно за обективността

Какво да разбираме под тормоз над мъже?

От известно време започвам да си мисля дали да не подам жалба за тормоз. Ами не мога да правя каквото си искам. Имам там някакви си ангажименти покрай деца и дом, но искам след работа да си лежа на дивана с дистанционното, а друг да мисли за всички битовизми. Когато дойдат почивни дни, да ми спретнат една бала сандвичета, да си хвана въдичката и да си релаксирам край водоема. От днес риболовът е забранен, така че някакви типично женски занимания като масаж, фризьор, спа, маникюр, пазаруване, кафе с приятелки и т.н. ич няма да ми дойдат като тормоз за разлика от пране, гладене, готвене, миене на чинии, прахосмукачки, парцали, препарати, почистване на прозорци (с дограми при това) и прочие подобни гадории.

# 576
  • при късмета
Напротив. Винаги и до сега съм контактувала повече с мъже, отколкото с жени. И то по-големи от мен, което вече няма кой знае какво значение, но преди имаше. Като тръгнеш от приятели, които мога да нарека близки такива, до колеги, спорт, интереси и всичко което се сетиш. Много добри приятелки имам само 2, иначе не са единствените които все пак наричам приятелки. И така е откакто се помня. Мъже около мен, колкото искаш, женското присъствие не се задържа дълго. Само на първо четене се сещам за поне 4ма мъже, които считам за наистина добри приятели, даже не се сещам за нещо което не знаят за мен.
След определена възраст преставаш да делиш хората на пол, а гледаш личностни качества. Да не говорим, че лично аз никога не съм се водила от пола, като преценявам нещо.
Да, определено има тормозени мъже и това не е тайна. но не само у нас, а в световен мащаб, все още първенството при насилниците го държат мъжете.
Иначе да, ако жената е контролиращата, то би могла да бъде категоризирана като насилник

# 577
  • волно калдъръмче
Иначе да, ако жената е контролиращата, то би могла да бъде категоризирана като насилник
Сподели инструменти за контрол.

# 578
  • София
Какво да разбираме под тормоз над мъже?
От известно време започвам да си мисля дали да не подам жалба за тормоз. Ами не мога да правя каквото си искам. Имам там някакви си ангажименти покрай деца и дом, но искам след работа да си лежа на дивана с дистанционното, ....
Защо си приела дома като предимно твой ангажимент? Защо чистотата и гледането на децата да са само твое задължение?
Докато смяташ, че само ти си компетентна как да се изчисти и какво да се сготви - така ще е. Остави на мъжа да се оправя и иди на спа. Колкото - толкова, като си дойдеш, му посочи недостатъците, и другият път искай да ги отстрани. Просто е.

# 579
  • Бургас
Сподели инструменти за контрол.

Не точно инструмент, но...
Колега на мъжа ми никога не ходи на банкети и събирания, защото жена му не го пуска.
Те са изцяло мъжки колектив, нямат жени и въпреки това не може. Тя не излизала без него и той няма да излиза без нея. Точка.
В първия момент, като ми разказа се смях, но като се замислих... това е сериозен тормоз.
Не мога да си представя мъжа ми да ми забранява нещо или аз на него.

# 580
  • волно калдъръмче
... като си дойдеш, му посочи недостатъците, и другият път искай да ги отстрани.

Пак не разбрах какво точно се разбира под тормоз над мъже. За една приятелка питам.

Не точно инструмент, но...
Колега на мъжа ми никога не ходи на банкети и събирания, защото жена му не го пуска.
Те са изцяло мъжки колектив, нямат жени и въпреки това не може. Тя не излизала без него и той няма да излиза без нея. Точка.
В първия момент, като ми разказа се разсмях, но като се замислих... това е сериозен тормоз.
Не мога да си представя мъжа ми да ми забранява нещо или аз на него.
Ами да я вземе веднъж, за да се увери жената, че няма нищо страшно.

Аз също съм за запазване на лично пространство.

# 581
Ще приканя да се придържаме към темата за дразнението, предизвикано от свекървите ни и да се въздържаме от принципните спорове, типични иначе за темата, защото са спам.

# 582
  • София
Заплахите са инструмент за контрол и са псих. насилие.
"Ако ти не направиш това, аз ще направя онова". Например.

Cuckoo е права. Отиди където искаш да ходиш и остави мъжът ти да се гледа децата и къщата. Това при положение, че децата и къщата не са твои, а ваши.

# 583
  • при късмета
Никак не са спам. Изяснява кой тип мъж е муньо и майка му може да се меси във връзките му и кой не би го позволил.
Вяра, на жена, която сама казва, че децата и дома само нейна отговорност, а не обща с мъжа ѝ, до утре да се обяснява кое е контрол и тормоз, трудно ще разбере. Аз бих нарекла тормозена жена някоя като теб, която сама заявява, че не може да прави каквото си иска. Ако щеш вярвай, ограничаването е тормоз. Свързано е с контрола, само по този начин се получава. И това, ако щеш го вярвай.
Тормоз са и заплахите, маниполциите и ултиматумите. За теб не са ли?

# 584
  • София
Пак не разбрах какво точно се разбира под тормоз на мъже. За една приятелка питам.
1. Цупене и скандали за обикновени неща - преди теб са дали добър пример. Може мъжът да е по-мек и неконфликтен и да избягва конфликти.
2. Тръшкане за цени и цветове на обзавеждане, без съобразяване с финансовото състояние или желанието на отсрещната страна.
3. Дърпане само към нейното семейство за сметка на неговото
4. Опити за отдалечаване от приятелите му

ма ко, човек, който си е втълпил някакви задължения, не е тормозен, освен от самия себе си.

Общи условия

Активация на акаунт