Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 420
 • Мнения: 3 121
Аз освен всичко, чух и от андролог че на ММ нищо му нямало и щяло бебето да стане нормално, стига да нямам аз проблеми.  В клиниката в която направихме първо инвитро, на база на СГ-те не искаха даже и ИКСИ, а нормално оплождане на Я. Във втората клиника, в която ни предстои втори опит инвитро, ембриолозите на база СГ-ми казаха че имало известни индикации да се направи ИКСИ. Като чуха обаче че ММ е със инфекция, веднага казаха НЕ. Никакво инвитро докато не се изчисти инфекцията. Напразно ще си дадем парите на вятъра.  СГ-те повече не ги и погледнаха.
   А имаме около 300мил плувци, около 100мил концентрация, около 23% бързо подвижни и 5% с добра морфология.
   И щом със такава СГ ни казаха че ще си дадем парите напразно, сериозно се замислих доколко информативна стойност имат всъщност тези СГ, или всичко се свежда до това става ли за инвитро или инсе и какъв точно АРТ метод да се приложи. Crossing Arms
   
   Между другото мисля че не е лоша идея като се пуска спермален секрет за МБ да се пусне и една МБ и биохимичен анализ на стерилна урина. При ММ в урината му излязоха завишени еритроцити, левкоцити и слуз, въпреки че уж МБ беше чиста. А аз от 5г. насам все се чудех защо урината му е прекалено тъмна. Чак наскоро обаче след торбата с АБ която е изпил до момента, и урината му се избистри и придоби нормален цвят. Нещо което по никакъв начин не мога да го отдам на случайността.
   А как става номера да има кръв и левкоцити в урината и да не открият никаква бактерия, изобщо не мога да си го обясня.
   

# 421
 • София
 • Мнения: 1 388
Момичета, възможно ли е за няколко месеца морфологията да скочи от 2% на 6%? Първият резултат е от Адела, вторият от Надежда. Единственото, което моят мъж промени в ежедневието си е, че спря цигарите, започна леко да тренира с тежести и му давам витамин Е и фол.киселина.

# 422
 • София
 • Мнения: 3 026
Разбира се, че може, щом е променил толкова неща към добро. Здравословни начин на живот много помага.

# 423
 • Мнения: 47
Аз не мога да разбера как при една лоша СГ препоръчват директно инвитро или инсеминации без да е направен елементарен опит да се открие къде е проблема и да се помисли дали би могъл да бъде отстранен в последствие.
   Все повече се затвърждава усещането ми че тези клиники са фабрики за процедури/пари.
Аз съм вече на същото мнение, затова реших да се борим сами. Ако щастието ни се усмихне да имаме второ детенце, ще сме най-щастливите хора, ако не...не е било писано. За всичките 10 години обикаляне по клиники никой не обърна сериозно внимание на спермограмата на мъжа ми, а той от самото начало има проблеми с подвижността и морфологията. Всички са вторачени само в моите яйчници и гледат на спермограмите от гледна точка на това ставаме ли за инвитро или не. Сега правя последен опит да открием проблема при доц.КОнова и слагам край. Сериозно ми писна.

И моите наблюдения са такива. Имат си някакъв стандарт, по който работят и никой не гледа организма на мъжа и жената като цяло и не се търсят решения, а директно се пренасочват към ин витро, а то не е решение за всички случаи.

# 424
 • Мнения: 51
Здравейте, купих на мъжът ми да Пие цинк на Walmark 15 mg. Според вас добре ли са тези 15 mg на ден. Чисто профилактично го купих,защото чета много че действа добре за подвижността !

# 425
 • В дън горите тилилейски
 • Мнения: 316
Цинкът трябва да е поне 30-50 мг на ден за да има ефект. Поне това знам от  Денис.

# 426
 • София
 • Мнения: 1 388
Днес взехме резултатите от спермограмата на мъжа ми. Освен, че морфологията се е повишила от 2 на 6% и коментарът е нормозооспермия. Чак започвам да се съмнявам до колко е коректно направено изследването. За 10 години това е първата нормална спермограма. Възможно ли е наистина само от спирането на цигари да се променят толкова нещата?

# 427
 • Мнения: 316
BettyBoop, в коя клиника Ви е правена спермограмата?
Ако е вярно изследването, това е много добре.

# 428
 • София
 • Мнения: 1 388
Надежда. Притеснява ме обаче, въпреки заключението, вискозитета който е повишен и наличието на желатинови конгломерати. Някой коментирал ли ги е с лекар? Никой до сега не ни е казвал нищо в тази връзка, а вискозитетът май е важен. В същото време втечняването е 20мин. Високият вискозитет не предполага ли и по-бавно втечняване?И много сперматозоиди не е на хубаво.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 16:56 от BettyBoop

# 429
 • Мнения: 316
Най- добре на място или ако не можете, по телефона с биолозите от андрологичната лаборатория да коментирате спермограмата.
Аз съм разговаряла с тях и са ми правили коментар по телефона на спермограма на ММ.

# 430
 • София
 • Мнения: 1 388
Говорих. Казаха, че не е проблем и за естествено забременяване. На много места чета, че е проблем повишения вискозитет, но дано да са прави.

# 431
 • Мнения: 760
На мен лекари са ми казвали(само споделям, без да претендирам, че е вярно), че морфология не се лекува. Тя варира като процент в зависимост от броя на спермстозоидите. И припомням за нашата нереалистична "нормозооспермия" от Надежда, правена в един месец с 3 други олигоастенотератозооспермии от 3 други клиники.

# 432
 • Мнения: 3 121
Ние имаме 3 СГ правени на едно и също място в рамките на 2 години и морфологията е една и съща. Та явно не при всички варира.
   Не знам дали е правилно да сравнявате СГ от различни клиники. Разликата в показателите може да се дължи и на апаратурата, ембриолозите и т.н.

# 433
 • Мнения: 238
В момента на сайта с черния пътък има Спермограма от Щерев за 110лв, но за тази клиника чувам, че излизат доста занижени резултати спрямо другите клиники. Не мога да преценя дали си заслужава, но на някой тук може да му е полезно Simple Smile

# 434
 • София
 • Мнения: 1 388
На мен лекари са ми казвали(само споделям, без да претендирам, че е вярно), че морфология не се лекува. Тя варира като процент в зависимост от броя на спермстозоидите. И припомням за нашата нереалистична "нормозооспермия" от Надежда, правена в един месец с 3 други олигоастенотератозооспермии от 3 други клиники.
И аз така знам, но той винаги се е движел 6-8%. Преди няколко месеца в Адела изведнъж 2%. Честно казано се съмнявам повече в Адела, отколкото в другите клиники(Надежда, Щерев и кл. на Владимиров).

Общи условия

Активация на акаунт