Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 73 331
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте, искам да питам, ако пия цистостоп хроно и си пусна стерилна урина, цистостопа, дали ще окаже влияние на резултатите.

Здравей,

Няма да окаже влияние. Направи си спокойно изследването. Важно е ако е приеман антибиотик да е минала поне седмица, защото той може да даде отражение. Simple Smile

# 106
Габурата, благодаря за отгвора.

# 107
  • София
Аз много обичам аспержи, но да, урината ми мирише гадно, заради киселината, която се отделя след консумацията им.
Интересното е, че четох, че само 40-50% от хората усещат тази миризма:)
Все пак ползите им си струват и ако са ти харесали си хапвай.
Тези парцалчета в урината имала ли си ги и преди? Само след възпаление на маточна тръба в следствие на ендометриозата ми съм имала такива парцалчета в урината :/

# 108
Не ми харесаха аспержите, поне не и по тоя начин приготвени. То освен миризмата беше и страхотна мътилка. Чак такива парцалчета май не съм имала. Другото ми предположение освен аспержите е един нов чай, който си купих от аптека Розмари /Цонка Даскалова/. Бях го пила седмица някъде и сякаш по това време почнаха да се образуват парцалчетата. Спрях го. Скоро не съм забелязвала да има в урината. Не знам какво има в него, като го купувах тя ми показа някаква книгка и ми посочи състава, но не се сетих да снимам с телефона, съответно нищо не запомних, взех го на доверие. Сега не смея да го пия. Почнах чай на Ламбрев. И продължавам с нитрофурантоина по 2 на ден. Днес ми е 9-ти ден от него. Отидох и на хомеопат, така че и хомеопатични пия. Поръчала съм и от Русия лекарството с бактериофаги, но ще ми го донесат другия месец може би. Не съм сигурна дали трябва да се пие в криза или може и без да си в криза.

# 109
  • София
Аз имам книгата на Цонка, ако искаш ще ти снимам билките в чая. Те са два чая за бъбреци при нея, предполагам ти е продала антицистина?

# 110
Да, точно него. Ще ти бъда благодарна да им снимаш да видя какво има. Някак странно прашен ми се видя, като го отворя и се вдига някакъв прахоляк..от самите сухи билки ли е, не знам.

# 111
Здраеейте момичета,
Искам да попитам дали някой е имал оидобен на моя проблем. Вчера след стискане няколко часа, като отидох да пишкам имаше болка, започнах да си чувствам мехура постоянно пълен и пишках по често с болка накрая. След това помина и до вечерта бях по добре. Нооо през ноща започна да ме втриса и имах температура 37.3, сега поспадна ноо пишкам супер често. Дали е цистит? Мноого се притеснявам, дали не е нещо по сериозно Confused ще се радвам на малко помощ. Благодаря!

# 112
Здраеейте момичета,
Искам да попитам дали някой е имал оидобен на моя проблем. Вчера след стискане няколко часа, като отидох да пишкам имаше болка, започнах да си чувствам мехура постоянно пълен и пишках по често с болка накрая. След това помина и до вечерта бях по добре. Нооо през ноща започна да ме втриса и имах температура 37.3, сега поспадна ноо пишкам супер често. Дали е цистит? Мноого се притеснявам, дали не е нещо по сериозно Confused ще се радвам на малко помощ. Благодаря!

Да, прилича точно на цистит. Купи си едно стерилно контейнерче от аптеката, изпишкай се утре и занеси в лабораторията за изследване на стерилна урина, за да знаеш с кой антибиотик да се лекуваш после. След като се изпишкаш можеш да везмеш един монурал за да не се задълбочава кризата до излизане на резултата и консултация с лекар. Монуралът действа 3 дни. Аз поне така бих направила.

# 113
Много благодаря, за сега ми казаха, че мога да пробвам с билкови хапчета, защото е хванато много на врене, и сега мисля че ми малко по добре още след първото пиене. Blush

# 114
Точно по тоя начин става хронифирането - при първа криза - билкови хапчета. Един монурал еднократно може да отреже нещата,докато билковите подтискат само и бактериите се колонизират. Билковите хапчета се пият като профилактика, при хронифицирани случаи които вече не реагират на антибиотици...
Но дори и да решиш с билкови да се лекуваш - пусни си стерилна урина за да знаеш какво се случва, има ли бактерия и коя е тя. Това е важна информация.

# 115
Да, разбирам. А знаеш ли, дяли при евнтуална бременност би наврвдил този монурал

# 116
  • Варна
Да, разбирам. А знаеш ли, дяли при евнтуална бременност би наврвдил този монурал

На листовката пише " Неголям брой данни от наблюдения при бременни жени (между 300 и 1000 бременни) не показват малформации, нито фето/неонатална токсичност на фосфомицин трометамол. Проучванията при животни не показват репродуктивна токсичност.
Използването на МОНУРАЛ по време на бременност може да се обмисли, ако е необходимо."

Бързо оздравяване и дано не хронифицира. Веднъж получи ли се от тук нататък сериозна профилактика, за да не повтаря и никакво стискане по възможност.

# 117
Аз не съм забелязала да имам отражение от аспержите,обичам ги и си хапвам редовно.Този монурал как си го купувате,на мен ми искат рецепта,а бих желала да си имам при нужда,че при мен е хроничен проблем!

# 118
  • Варна
Аз също се чудя как го купуват. Винаги са ми искали рецепта и на мен и така съм го купувала - с рецепта. Но продължавам да съм на мнение, че колкото и безобиден да го дават си има причина да не се продава свободно.

# 119
Досега винаги са ми го давали без рецепта. А съм го купувала много пъти защото само той ми спира кризата и винаги имам поне по 2 в себе си и нося където и да ходя. Купувала съм от различни аптеки и никога не са ми искали рецепта. Май само веднъж, но им казах че съм в криза и нямам време за рецепта и ми дадоха.

Общи условия

Активация на акаунт