Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 73 410
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
За вагиналната лигавица дали няма да помогне вагиналното подмладяване с лазер? Поразпитай!

# 181
  • София
За вагиналната лигавица дали няма да помогне вагиналното подмладяване с лазер? Поразпитай!

Да, ще се поинтересувам, но това като краен вариант, ако се докаже подобно изтъняване.
Първо ще направя цистоскопията, ще пусна по време на криза стерилна урина на 3 места, ще пробвам и схемата с Бисептол.

# 182
Краен вариант? В смисъл? Че е нещо страшно и болезнено ли? Защото знам от лекар, който го прави, че си е просто накрайник като на вагинален ехограф и е напълно безболезнен. Един вид да те успокоя го пиша.

# 183
Недей прави цистоскопия.Картината е напълно ясна.Ако беше нещо лошо нямаше да су.е случва само след секс и нямаше да се повлиява от антибиотици. Започни първо със стерлина урина в три лаборатории. Увери се че си я дала правилно, че не е престоявала твърде дълго и пр. Това, че има кръв е нормално при цистит. Зависи кой е щамът. Моят обичайният е без кръв, но от едно море в Гърция си хванах друг, който протече с кръв. Имам колежка, която си носи щам причиняващ кръв и всеки път, при всяка криза има кървене и то много обилно. Ако на ехографа не откриват нищо съмнително просто няма нужда от цистоскопия. не бързай да я правиш само от страх. И никъде не съм чула за фамилна обремененост по отношение на пикочен мехур. Просто тая Ешерихия много се е активизирала и много устойчива е станала, явно се е адаптирала спрямо повечето лекарства и защитни механизми на тялото и става все по-чест причинител на цистити. Имма чувството че всяка втора жена е с цистит. затова не бързай да се панираш, просто направи всичко възможно да се хване бактерията.
Кажи ми когато си в криза поглеждаш ли си урината? Пикаеш ли в буркан за да видиш има ли мътност. Аз само като си я погледна и вече знам има ли няма ли. Писала съм - ако има мътност така че зад буркана не си виждаш очертанията на пръста - значи има бактерия. Другите компоненти - епителни клетки, левкоцити и пр. дават по-различен тип мътгност - някак като на отделни точици, парцалчета, но бактериалната мътност е хомогенна, плътна..защото те са много дребни и не се виждат като отделни компоненти. Наблюдавай тези неща. И след като се хване бактерията прави профилактика преди или след секс. всъщност не можеш да си сигурна, че ако няма секс няма да има кризи. така си мислех аз преди, ама не, и без секс пак по два пъти в годината имам криза.

# 184
  • София
Краен вариант? В смисъл? Че е нещо страшно и болезнено ли? Защото знам от лекар, който го прави, че си е просто накрайник като на вагинален ехограф и е напълно безболезнен. Един вид да те успокоя го пиша.

Mariat, имам предвид, че последно ще търся там проблем и евентуално лечение. През тези две години се консултирах с четирима добри гинеколози. Направиха ми всякакви изследвания и никой от тях не забеляза някаква промяна в лигавицатат на влагалището /всъщност не съм наясно дали дебелината й може да се измерва, както на лигавицата на матката/, нито пък свързаха проблема с промени, свързани с предменопауза, като разбираха, че нямам никакви симптоми за такава. И четиримата ми казаха: "Гинекологично здрава жена сте. Направете консултация с уролог".
Благодаря ти за информацията, че процедурата е напълно безболезнена и лека.

pandorina, много, много благодаря за изчерпателните, супер адекватни и добронамерени постове. Ще бъда благодарна на препоръка за добър уролог, с когото да мога да се консултирам, бих чула още едно мнение. Ще помисля още за цистоскопията, имам време, насрочена е за 15.07. 

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 08:28 от O. Basilicum

# 185
  • София
Опитахте ли фертилити тест в Геника, изследва се менструална кръв, показва микоплазма, уреаплазма и разни други. Не знам дали теста за уреа и микоплазма е по-точен, на моя позната със стандартния тест (секрет от цервикален канал) й откриха уреаплазма от четвъртия път, явно зависи кога се пуска или може би къде...

# 186
Здравейте! Обръщам се към Вас със следния проблем - от 2017 г. имам цистит, не знам дали вече не е станал дори хроничен. Появява се през месец, дори и по-малко. При първият ми преглед ми предписаха Аугментин, пробвала съм всякакви уринали и подобни,  еднократно Монурал съм взила. В момента се лекувам с Ципрофлоксацин, но мисля, че вече съм привикнала и не действа! Моля Ви посъветвайте ме какво да правя...Persevere

# 187
Направи си пълни изследвания на урина + антибиограма ,за да се види какви лекарства действат.Щом е всеки месец,значи е хронично.Не се тъпчи ей така с лекарства.Посети също нефролог и уролог.Да ти направят пълно ехографско изследване.

# 188
  • Dope Reach
Аз също имам от време на време, понякога се е появявал и доста често. Първоначално го лекувах с Нолицин, все още имам вкъщи, но за всеки случай. Вече предпочитам да пия билкови таблетки, има едно на Хималая, което е подходящо и МНОГО течности. Когато усетя позиви на цистит веднага обувам дебелите чорапи и завивам кръста с нещо дебело. Това + течности много помага.

# 189
Здравейте! Обръщам се към Вас със следния проблем - от 2017 г. имам цистит, не знам дали вече не е станал дори хроничен. Появява се през месец, дори и по-малко. При първият ми преглед ми предписаха Аугментин, пробвала съм всякакви уринали и подобни,  еднократно Монурал съм взила. В момента се лекувам с Ципрофлоксацин, но мисля, че вече съм привикнала и не действа! Моля Ви посъветвайте ме какво да правя...Persevere

Вероятно не се доизлекува и затова се появява често. Или пък е провокиран от секс, може да има ново заразяване - ползване на басейни и пр.
Антибиограма и едно по-дълго лечение с комбинация от антибиотици и химиотерапевтици плюс билкови препарати.
Последното ми лечение продължи един месец.

# 190
Аз се лекувах почти 3 месеца, с 3 АБ + Нитроксолин.
При мен се провокира след секс, никога от настинка.
И понеже прочетох, че една мама мажела детето си с крем Здраве при подобни проблеми, реших да пробвам и аз.
Да чукам на дърво, откакто го прилагам, проблеми не съм имала.

# 191
  • София
Аз се лекувах почти 3 месеца, с 3 АБ + Нитроксолин.
При мен се провокира след секс, никога от настинка.
И понеже прочетох, че една мама мажела детето си с крем Здраве при подобни проблеми, реших да пробвам и аз.
Да чукам на дърво, откакто го прилагам, проблеми не съм имала.

Мазането с крем Здраве го започна след 3-те месеца с АБ или? Каква ти е схемата, мазане преди/след или? Вече на какво ли не сме готови с тия проблеми...

# 192
Мазането го започнах след лечението, но едното няма връзка с другото, т.е. не е част от лечението.
Просто прочетох в някаква тема, даже не помня дали в здравословните проблеми, или в другата, за Въпроси всякакви. Сетих се, че и дъщеря ми като малка често имаше външно зачервяване и много ѝ помагаше крем Здраве, затова реших да пробвам. Мазане след секс. При мен действа добре. Иначе все имах усещане, че ще се почне пак, въпреки, че след лечението ми излязоха стерилни както урината, така и ваг. секрет.

# 193
  • Варна
Крем Здраве при цистит? Това ми е много странно. Да кремът ще успокои кожата наоколо, ако е протрита след полов акт, амаа няма как да се намаже лигавицата вътре, ако са попаднали бактерии по време на секс. Ама пък знае ли човек....То нали затова е форума, да казваме кой какво е открил. Simple Smile

# 194
Дами, някой справял ли се е със staphylococcus saprophyticus без антибиотици?

Излезе ми 10*5 в изследване от петък и е чувствителна към много малко препарати, даже е резистентна към два макар да не съм пила друг антибиотик, освен Зинат в последните 10 години, а и той беше преди над година. Единият препарат е Бисептол, който предварително ми изписаха, още преди изследванията, но за пиене след антибиотик (само че изписаният антибиотик се оказа, че няма да свърши работа). И сега се чудя да ходя ли при лекар за мнение, да си взема само Бисептол ли... Цял уикенд се наливам с чай на Ламбрев за бъбреци, пих Уринал Акут, даже снощи свърши, пия Неоренал Форте, пия Цистон. Също така сутрин и вечер пия и сода с вода. А днес сутринта давах нормална урина за изследване и пак излизат много бактерии и левкоцити, дори кръв, което пък за първи път ми се случва.
Иска ми се да мина без силен препарат, но ме притеснява силата на инфекцията.

Поправка: Взех една доза Бисептол и направих алергична реакция. В спешното ми изписаха Ципрофлоксацин, само че в антибиограмата няма нищо срещу него... Това би трябвало да значи, че не се влияе, нали така?

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 16:19 от Essner

Общи условия

Активация на акаунт