Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 73 451
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, как сте?

Аз бях 13 дни на антибиотик, към който бактерията е чувствителна, но отново имам голям брой бактерии в обикновена урина (чакам да излезе и стерилната до няколко дни). Левкоцитите са понамалели, но пак има, както и 1 еритроцит.
На първи съм отново на лекар, но до тогава не знам какво да правя. Някоя от вас преборила ли се е със staphylococcus saprophyticus и можете ли да ми препоръчате уроантисептици, които да приемам, редом с АБ и след него (тъй като Бисептола ми отпада като "опашка" понеже се оказах алергична Sad )? По принцип пия чай на Ламбрев, но трябва да се прави прекъсване след определено време, до което аз достигнах и сега правя една седмица почивка.

Ще съм ви много благодарна. Желая на всички ви много здраве и отърване от този ужас и весел и усмихнат уикенд!

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 15:11 от Essner

# 256
Отдавна не съм ви чела.
Горещо препоръчват маслото от риган при борба с бактерии. Не съм пробвала.
Иначе риган ми е любима подправка и често консумирам.
И на чай пих за стомаха преди години. Полза имаше.
Относно обезкосмяване, като борех месеци цистита, ползвах Триклобактер. Преди обезкосмяване 1 с.л. разредена с 500 мл вода в канче. Изплакване и тогава ножчето.
Последния ден на МЦ също еднократно изплакване след душ.
Понеже е по-силен Триклобактер, а и да не се нарушава естествената флора, затова само при нужда.
Като ми спряха проблемите, спрях и с Триклобактера.
Интимни гелове не ползвам. Само обикновени за тяло.
Никаква ароматизирана хартия и превръзки с балсами.
Само чисти памучни.
Памучни бикини. Никаква интимна козметика.
Успех и дано се преборите.

# 257
Не съм съгласна за интимната козметика. Имам в предвид медицинската, то другата е все едно от магазин по 1 лев. Добре е да се ползва, дори ежедневно.

# 258
Аз ползвам интимния гел на Себамед.

# 259
  • София
Ползвам това от години, много преди да се появи цистита, не би следвало да има отношение към кризите - https://apteka.framar.bg/30012687/%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%B7 … 200-%D0%BC%D0%BB-.

Гинекологът ме посъветва да използвам само и единствено бебешки сапун, но съхраняването на сапун ми се струва по-рисковано, постоянната влажност създава най-добрата за бактерии среда.

# 260
  • Варна
Относно интимната хигиена и аз съм на Себамед, почти откакто започнах да ползвам подобни продукти като тийнейджърка.
За Триклобактера - ползвала съм, защото много ми се възпаляваше кожата преди години и имаше ефект, но тогава не ми го продава без резепта. Но има отношение, защото бях казвала на приятелка с чести възпаления на бартолиновата жлеза да го ползва, отделно че и гинеколог й беше препоръчал. Но Да, трябва да се разрежда.

# 261
Споделям моя опит и какво ми е помогнало.
Не ползвам ежедневна медицинска козметика за интимните части от години.
Каквото ми казваха тогава лекуващите доктори, направих.
Вие си преценявате кое как ви действа. Пречи или помага.

# 262
На мен АГ ми изписа Триклобактер, но не го взех, че дадох много пари за много други лекарства тогава.

# 263
Тези от вас, които са пили Нитрофурантион и са закупували на място от Гърция, знаят ли дали е задължително купувачът да им предостави рецептата? Имам близки там в момента и бих искала да им поръчам да ми вземат.

# 264
Днес пуснах стерилна урина, че пак имам някакви проблеми, да видим какво ще покаже.
Голяма разлика в цените бе, в Германо-Българската лаборатория е 7 лв., в нашето ДКЦ 12?! Rolling Eyes
Исках да не се разкарвам, ама то почти двойно?! Даже в Зинвест е 11 с антибиограмата, а тук ще ми искат още 10 лв., ако има бактерии. Crazy

# 265
  • София
Тези от вас, които са пили Нитрофурантион и са закупували на място от Гърция, знаят ли дали е задължително купувачът да им предостави рецептата? Имам близки там в момента и бих искала да им поръчам да ми вземат.
.

Продава се в Аптека Novia, "Professor Fridtjof Nansen" 35, 1142 Sofia Center, Sofia

Аз използвам интимен гел без парфюм Гинофит за измиване, препоръчан ми от гинеколог.

# 266

Аз съм купувала и без рецепта. Нямаше никакъв проблем.Цената последно беше около 6 евро.

# 267
Ходих при ЛЛ за направление за МБ, ако има нужда утре.
Той ми написа рецепта за 1 прахче Фосфомицин/Монурал.
Фосфомицин ми дадоха.
И ми подари едни капки, Солидагорен. Някой пил ли ги е?

# 268
Мериленда, радвам се, че се включи! Надявам се, че вече не те мъчи цистита. Аз съм в момента в Гърция на море и не смея да се изкъпя. Само до колене и се мокря.

# 269
Добре съм, pandorina.
Позната ми е историята с морето, ама аз и по принцип избягвам вече да влизам, че като знам след лятото какви инфекции дебнат, не само цистит. Последните години се случваше да се потапям цялата, но после превантивно повече вода, веднага 2 цистона, за да мога да отида до тоалетна по-скоро и се чувствах добре. И все пак... Гинекологичните хич не са за подценяване, а като гледам около мен познати, всеки след почивка се сдобива с нещо.
И аз като теб, до колене и се мокря. Толкова.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:32 от Merelenda

Общи условия

Активация на акаунт