Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 71 727
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
цистон не ми помага, а нещата с червена боровинка при мен дори влошават нещата

# 631
Да не я пия. Откривали на няколко пъти в нея чревни бактерии. Това е било преди няколко години, но аз все пак я избягвам. Освен това друга за хисарската вода. Много хора ходят в Хисар за камъни в бъбреците, а е точно обратното. В моят град един човек продава вода от Хисар. Ходи до там, налива туби и продава. Наскоро с един мъж, който цял живот има камъни в бъбреците си говорихме по този въпрос. Той каза, че чак му "тропат" камъните, като иде на тоалетна. Представете си за какво става на въпрос. Та той пиел цял живот вода от Хисар, уж за камъните, ама уж.
Ходил няколко пъти да му разбиват камъни, да му правят цистоскопии и какво ли не. Докато един нефролог го питал каква вода пие. Категорично му забранил вода от Хисар, заради някакъв химичен елемент, който има, забравих кой. Откакто спрял водата и я заменил с друга изчезнали камъните. Решил, че е съвпадение и пак започнал да си пие вода от Хисар. И камъните пак се върнали. Та така. Явно за урологични проблеми не е никак препоръчителна.

# 632
Laughing
Според мен Фемо Флора плюс в Геника въпреки, че е  без антибиограма е много полезно изследване. Пак ще се повторя. Изкара ми Клостридиум, Стафилокок и и още някаква друга бактерия все с микробно число над 10 на 5та, които на микробиологиите не се виждаха. Тогава ми спряха антибиотиците, защото стана ясно, че няма как с един антибиотик да покрием всички бактерии: тези от микробилогията и тези от изследването от Геника и ме оставиха да се лекувам с хомеопатии, врачки и каквото намеря. Факт, че се излекувах. Просто тоталната липса на лактобацили позволи бактериите отново да избуят. Сигурна съм, че преминават през чревната стена.
Моят хомеопат е на същото мнение. Вчера ми предписа лечение на 100% насочено към стомаха и прочистването му.  Няма боровинки и т.н. Само за стомах, микс от бактериите, които имам, дренаж на черния дроб и пробиотици.

В офиса с колегите събрахме пари и изследвахме наскоро дори водата, която пием. Няма чревни бактерии, но намериха факултативни анаероби  и разни аероби със стойност 10 на 2, при норма 0. Та аз лично напълно се отказах от водата в офиса и си нося сама. От 1 година не са чистили машината. Оттам мисля идват тези бактерии 10 на 2. Иначе бутилката вода, с която изследвахме беше на Горна Баня. Така че тя ми влиза вече в белия списък на минералните води. Съпругата на един колега преди години е работила в ХЕИ и ме посъветваха хисарска вода заради бактерии, които намирали в посявки от нея.

Точно така teri_90, много ти е полезен поста, Благодаря! Комбинирания тест в Геника, за който бях писала, се казваше Фемо Флора Плюс( бях му забравила името, ама и кой да се сети да го извади от шкафа и да го прочете Laughing  Laughing, него съм правила 2 пъти. Скъп е, но си струва. Би ли казала името и телефона на хомеопата и в кой град е?

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 13:11 от didona64

# 633
Тери, ще помоля да напишеш какво са ти изписали за подобряване състоянието на стомах/ черва/ черен дроб!

# 634
Пациент съм на д-р Юрукова. По принцип миксовете и дренажите тя сама ми ги забърква. Прави ми микс с активни бактерии, които да приемам всеки ден в минимална доза. Горе долу като Уростим, но тя го прави. А дренажа на черния дроб също тя ми го прави. Ето тук има рецепта в нейния сайт https://www.homeopathytoday.eu/%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0 … D1%82%D0%B8%D1%8F

Като моите са ето тези: "При моите пациенти много често използвам следния детокс за пречистване на черен дроб и жлъчен мехур:
Chelidonium D6 (Хелидониум), Hydrastis D6 (Хидрастис), Berberis D6 (Берберис), Nux vomica D6 (Нукс вомика), Taraxacum D6 (Тараксакум)."

Предписа ми пробиотик за жени на natural factors. Така се казва "за жени", Propolis 500mg, Креон 10000Е, Течна АФА на аква сорс.

По принцип не приема нови пациенти, но прави онлайн консултации и мои приятелки така са успявали да се запишат при нея. От години съм нейн пациент и много ми е помагала. От нея съм чувала единствените логични размисли за моите проблеми, че ми беше писнало да ме учат всички лекари как да се бърша след тоалетна.

# 635
Пациент съм на д-р Юрукова. По принцип миксовете и дренажите тя сама ми ги забърква. Прави ми микс с активни бактерии, които да приемам всеки ден в минимална доза. Горе долу като Уростим, но тя го прави. А дренажа на черния дроб също тя ми го прави. Ето тук има рецепта в нейния сайт https://www.homeopathytoday.eu/%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0 … D1%82%D0%B8%D1%8F

Като моите са ето тези: "При моите пациенти много често използвам следния детокс за пречистване на черен дроб и жлъчен мехур:
Chelidonium D6 (Хелидониум), Hydrastis D6 (Хидрастис), Berberis D6 (Берберис), Nux vomica D6 (Нукс вомика), Taraxacum D6 (Тараксакум)."

Предписа ми пробиотик за жени на natural factors. Така се казва "за жени", Propolis 500mg, Креон 10000Е, Течна АФА на аква сорс.

По принцип не приема нови пациенти, но прави онлайн консултации и мои приятелки така са успявали да се запишат при нея. От години съм нейн пациент и много ми е помагала. От нея съм чувала единствените логични размисли за моите проблеми, че ми беше писнало да ме учат всички лекари как да се бърша след тоалетна.

Гледах участие на д-р Юрукова в На Кафе и бях впечатлена. Намерих сайта и в нета, но наистина е много трудно да се вреди човек при нея и се отказах.  Онлайн не съм пробвала, все ми се струва, че няма да е цялостно и качествено лекуване. Друго си е директния контакт. Знам ли Rolling Eyes

# 636
Благодаря, Тери.
Не мисля, че бих могла да пазя такива диети, за които пише.
Цял живот съм се хранила на принципа когато, каквото и колкото ми се яде, слушала съм сигналите на организма. И този принцип винаги е работил в моя полза. Но сега, когато годините се натрупаха, се разболях. Явно генетичната мутация, за която дори не съм знаела, се проявява в много посоки. Организмът ми е намерил начин да компенсира този дефект и не съм имала проблеми, но вече не успява.  И ми е адски трудно да спазвам диетите, на които ме подлагат. А и не съм много убедена в тях.
Ще дам пример. Преди няколко години, цяла есен, непрекъснато ми се ядеше тиква. Изядох количества тогава. Тази есен все ми се яде грозде, а тиквите направо ги подминавам с безразличие. Има моменти, в които много ми се яде риба, а напоследък не искам и да помисля за риба. Вярвам, че ни се ядат храни, от които имаме някаква нужда, затова е така. Това са сигналите на организма ни, които ние поколения наред живот в социума, неглижираме и забравяме да слушаме.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 15:18 от Diorela

# 637
Това за лечението с Метронидазол съм си го мислила и аз.
Но при мен за пръв път се изолира Ешерихия, след употреба на Флажил, АГ-то ми го изписа на сляпо, без МБ. Ефект нямах, след известно време отидох при друга АГ, тя пусна МБ и цъфна Ешерихия и Ентерокок.
Значи и това не е вариант.
То изобщо има ли такъв? Rolling Eyes
За ДНК теста питах уроложката дали е удачно ММ да си направи, защото ние се лекуваме успоредно, но при него не е вземан никакъв секрет или урина. Тя каза, че този тест не дава инфо за Ешерихия, която всъщност ми е основния проблем?!
Тогава за какво ми е такъв тест?
Цистон и аз гледах, ами той е за камъни и за бъбреци. Пак не е ми върши работа. ooooh! ooooh! ooooh!

# 638
Скрит текст:
Хомеопатични препарати за бързо облекчаване на оплакванията при пикочна инфекция:
Арсеникум албум – силно парене в пикочния мехур и уретрата, което се облекчава от топлина; оплакванията се влошават нощем; пациентът е много отпаднал, постоянно му е студено и е много разтревожен за състоянието си.
Кантарис – постоянни позиви за уриниране; парене преди, по време и след уриниране; оскъдно количество урина - уринира по няколко капки тъмна на цвят или кървава урина.
Химафила – болезнено уриниране на оскъдно количество урина; пикочни инфекции, провокирани от увеличена простата; невъзможност да уринира, освен ако пациентът не е прав със широко разтворени крака и наведено напред тяло.
Еквизетум – болка в пикочния мехур като от разтягане, пробождащи болки в уретрата, постоянни позиви за уриниране, обилно количество светла урина.
Меркуриус корозивус – изключително болезнено уриниране, може да отдели само няколко капки тъмна или кървава урина; повишена температура и нощно изпотяване.
Сарсапарила – силно парене в края на уринирането; болка в десния бъбрек, пикочни инфекции, причинени от камъни на бъбреците или хроничен простатит; кожни заболявания - екземи.
Стафизагрия – цистит след полов контакт, цистит на "младоженката".

Има ли някой, преборил цистита с "бели топченца"?
Готова съм да пробвам дори с хомеопратията, в която изобщо не вярвам.

# 639
DeVa® При коя уроложка ходиш? Питам, защото знам, че си от Пловдив.

# 640
Аз за Пловдив ви препоръчвам д-р Узунов в Уромедикс. Само за Ентерокок е чел цяла книга. Май се спезиализира с бактериии. Но е на мнение, че бактерии се гонят до дупка с Антибиотици. Аз се отказах, но ми даде доста адекватни обяснения и комбинации на антибиотици за лечение на Ентерокок, докато АГ ми даваше само по един. Той ми обясни защо трябва да е комбинация между два АБ. Разбира си наистина от работата човека.

За Цистита. Имам една приятелка, която влачи Е.коли от 15 години.  Каза, че последните цистити ги стопира само с "бели топченца".

Иначе аз съм се лекувала с бели топчета, но от други неща. Веднъж от ЧПВ, което ми ерозира червата и благодаря на Господ, че ме срещна тогава с д-р Юрукова. Защото лекарите казаха: "Еми чакаме да се оправиш сама, няма лечение", а тя каза:"До 3 месеца ще си здрава". Бях здрава след 1 месец. Това беше преди 6 години, когато не беше толкова известна и й станах пациент.  Преди 4 години ми излекува течения от тръбите, които се оказаха от Хламидия. След 4 антибиотика АГ, не се сети, че може да е Хламидия. Беше много интересен случай. д-р Юрукова каза: "Ще те пратя при доверен човек на Биорезонанс, съмнявам се за Хламидия". Показа ми Хламидия. Обадих се на бившия си приятел да му кажа, че имам подарък от него освен горчивите спомени. Изследва се и той, имаше Хламидия. За месец и половина ми спря всички течения от тръбите. Общо взето ми спаси тръбите, защото явно инфекцията вече беше там.
Януари се лекувах за бактерии, за месец ме излекува, но направих грешката да си спра сама лечението и да направя инвитро. И те се появиха пак заради лошата ми среда. И така. Сега вече ми е по-трудна борбата, защото от юли се лекувам, но са по-упорити. Просто му изпуснах края като си спрях на своя глава лечението.

Иначе мен не ме подлага на тези гладолечения. Но са ми забранение: захар, алкохол, млечни и глутен, което пак си ми е гладолечение, защото аз не обичам месо.

Относно онлайн консулатцията. Веднъж пациент на онлайн консултация, ставаш нейн пациент. И оттам може да ходиш в кабинета Simple Smile Мои две приятелки така си записаха час. Стига да има часове за онлайн консултация, пробвай се.

# 641
Не знам въобразявам ли си, случайност ли е, но като пия сутрин сок от магданоз, селъри и морков нещата с урината са по-добре, по-бистра е.

# 642
DeVa® При коя уроложка ходиш? Питам, защото знам, че си от Пловдив.

Кодинова.
ДКЦ 1 и Пълмед. Тя ми предписа Уроваксом, нула ефект... Tired

Какви са тези "бели топченца"?

Пандорина, не искам да се ангажирам с мнение, не съм специалист, но си мисля, че при теб проблемът е в бъбреците. Тази мътна урина не може да е само от мехура.

# 643
DeVa® благодаря.
От Уроваксом изобщо не съм доволна.След като започнах да го пия се сдобих с ешерихия коли,а преди да започна да го пия дълъг период нямах никакви бактерии, въпреки,че имах оплаквания.Уроложката ми каза,че е съвпадение и да продължа да го пия,но аз се отказах.

# 644
Купих си карфиол.
И това ще пробвам, поне не е скъпо.

DeVa® благодаря.
От Уроваксом изобщо не съм доволна.След като започнах да го пия се сдобих с ешерихия коли,а преди да започна да го пия дълъг период нямах никакви бактерии, въпреки,че имах оплаквания.Уроложката ми каза,че е съвпадение и да продължа да го пия,но аз се отказах.

Преди години давах на дъщеря ми Бронховаксом. Същата работа и с него. Полза никаква, даже до пневмония стигнахме.

Общи условия

Активация на акаунт