Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете на 7г. с телефон?

 • 3 880
 • 50
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: X
Не бих дала тел на дете до 4кл. Моето е в 5 и сега получи тел . До 5кл 1 срок беше с майки часовник.

# 16
 • Мнения: 111
Не цих дала тел на дете до 4кл. Моето е в 5 и сега получи тел . До 5кл 1 срок беше с майки часовник.

Има ли някаква конкретна причина за това, освен, че лесно ги губят?

# 17
 • Мнения: X
Не цих дала тел на дете до 4кл. Моето е в 5 и сега получи тел . До 5кл 1 срок беше с майки часовник.

Има ли някаква конкретна причина за това, освен, че лесно ги губят?
Проблем със задържане на вниманието в час, постоянно играене на игри, които имат същото това действие да разсейват детето, липса на желание за учене/ест. не при всички но при голяма част от децата. Постоянното взиране в тел.  води и до трудности при усвояване на уч. магериал....това е мое мнение и наблюдение. Тези устройства не позволяват развитието на логическото мислене на децата.

# 18
 • Мнения: 111
Аз не смятам, че телефон с бутони ще причини толкова поразии, освен това, тъч скрин телефон в по-късна възраст само забавя неизбежното зомбиране, но щом така мислиш....

# 19
 • София
 • Мнения: 12 374
Не цих дала тел на дете до 4кл. Моето е в 5 и сега получи тел . До 5кл 1 срок беше с майки часовник.

Има ли някаква конкретна причина за това, освен, че лесно ги губят?
Защо да се губят лесно? Детето ми миналата година, първи клас, беше с майки. Първо му скъса каишката, айде купихме нова. После пак - взехме връв за врата. Започна да го забравя из занималнята, пълна досада.

Връчила съм й едно Леново, което са ми дали към моя договор. Просто и удобно - за две минути свикна да го ползва. Проблеми няма - не го е губила, нито забравяла, а и се оказа здрав телефон. Няма интернет и се ползва единствено и само за обаждане. Супер доволна съм и ме е яд, че толкова време изхабихме с тъпото майки.

# 20
 • София
 • Мнения: 24 973
Моята осемгодишна щерка е с телефон от по-простите, няма интернет на него. Служи точно за това: връзка с нас. За друго не го ползва.
Абсолютно същото е положението със сина ми. Най-обикновен телефон, с копчета, няма интернет, в училище не го носи, но бях много по-спокойна когато ходиха на екскурзия или когато излизаме в парка. Получи го преди да започне първи клас. Досега не го е губил, забравял някъде, повреждал или нещо подобно.

# 21
 • Мнения: X
С бутони е друго, дори гледам има една нова нокия 3310 баща ми си купи и много ми харесва за първи телефон на дете до 4клас.

# 22
 • Мнения: 9 437
Майки или телефон и какъв зависи от детето. Миналата година малко преди 8-я РД купих на детето обикновен електронен часовник, да да знае кога да се прибере от площадката. (Зад блока). Точно два пъти го забрави вкъщи, а на третия ден й го откраднаха на площадката - не могла да си го сложи на ръката (с диспраксия е), оставила го край нея и край. Прибирам се от работа, а тя реве на пейката пред блока. За РД получи старо Леново А 1000. Много здрава машинка излезе. От Коледа го сменихме с Алкател. Ако не са игрите на телефона, изобщо няма да му обръща внимание и да го носи, съответно няма да имам възможност за връзка с нея. Много рядко го ползваме за обаждане, но ми е спокойно да знам, че го има. Не го е губила или забравяла, за разлика от якето например.

# 23
 • Мнения: 769
Супер безотговорни баба и дядо според мен. Като виждат колко се притеснявате какво им пречи да си взимат телефоните? Всичко се случва все пак. Аз съм за с телефона с копчета, за да имате връзка с детето и да сте спокойни.

# 24
 • Мнения: 7 191
И да вземеш, пак толкова връзка ще имаш. Само още повече ще изперкваш.
На сина ми бях готова да дам на 7 на един лагер. ММ ме възпря. На 8 му дадох. За 7 дни успях да го чуя два пъти. Веднъж той ми се обади и венъж по случайност не беше на дъното на раницата или без батерия.

# 25
 • Murcia, Spain/Ruse
 • Мнения: 414
Аз съм против носенето на телефон в училище, вкъщи под надзор давам само събота и неделя. Живея в Испания, до 7 ми клас е категорично забранено носенето в училище. Класния има телефоните на всички родители и в случай на нужда звънят.✌

# 26
 • Мнения: 7 191
Аз съм против носенето на телефон в училище, вкъщи под надзор давам само събота и неделя. Живея в Испания, до 7 ми клас е категорично забранено носенето в училище. Класния има телефоните на всички родители и в случай на нужда звънят.✌
И при нас в България телефоните са абсолютно забранени. Въпроса е когато детето е на вън без някой пряко да отговаря за него. Или в случая на авторката ако иска да се свърже с него.

# 27
 • Мнения: 4 305
Не виждам нищо лошо в телефона, особено на 7 г. Дъщеря ми има часовник. Във втори клас може и да склоня да взема телефон, защото "всички имат". Понякога се налага да ми звънне спешно, друг път пък нещо да ми предаде. Като цяло не прекалява, но това е защото часовника няма екстри. Не знам как ще е с телефон.

Обаче, аз съм друга крайност - ако оставянето при баба и дядо ми причинява такъв стрес, просто няма да я оставям там...…

# 28
 • Мнения: 4 041
Със или без телефон на 7 години, зависи от усещането на самия родител и от неговата потребност от комуникация с детето.

Според мен дете на 7 години няма нужда от телефон - то никога не е само или поне в държавата, в която живеем, децата на 7 години са на училище, на извънкласна дейност или с някакъв възрастен. Там, където се намира детето, разполагат с телефон на родителите и ако има нещо спешно, въпросните родители ще бъдат известени. При нас децата получават телефони на около 12-13 години, когато отиват в гимназията. По-рано категорично не. Същото ще се случи и със сина ми. В самото училище телефоните се събират сутрин на входната врата и се вземат следобед при приключване на часовете. Ако някое дете не спази правилото, следва отнемане на телефона и викане на родителя да го вземе той.

Майка ми, която най-често взема сина ми от училище и го гледа, докато имам работа или съм в командировка, също невинаги си вдига телефона. Обикновено е някъде в чантата й, по-рядко го забравя у дома, но и това се случва. За мен това не е проблем. Рядко й звъня, обикновено за да кажа, че ще закъснея, имам й доверие и ако се случи нещо, със сигурност ще се оправи, а ако е нещо по-сериозно, ще й бъде оказана помощ и ще бъда уведомена - все пак живеем сред хора, а не самосиндикално в гората. Нито аз, нито детето ми имаме потребност от непрестанна комуникация - точно обратното. Вечер се виждаме и тогава си разказваме каквото си искаме.

# 29
 • Мнения: 111
Аз пък виждам ползата от телефон в училище.

Миналата година дъщеря ми си счупи крака в училище. Тя лично ми се обади да ми каже, че я боли, никое учителско тяло още не беше забелязало, че кракът й прилича на тиква. Толкова за чуждата преценка.

На мен ми е по-комфортно като знам, че децата ми могат да ме намерят, когато преценят, ако ще да е за едното "здрасти".

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 14:41 от mihailena

Общи условия

Активация на акаунт