Бременна на 21

• 10 714
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
Кукумицинка ,да живееш със свекърва си беше нормално по мое време.Друг е въпросът, че  е късане на нерви когато пораснах и  се усетих.Сега това отпада.Можеш да си  самостоятелен, те са на квартира писа авторката.
Не  е проблем да роди като има вече направено бебе.Трудно , но ще се справи.Проблем е да диктуваме кое  е редноото как да се живее и да правим модели.Сега мъжете помагат , съдя по наблюдения на близки.Щом съм се справила и отгледала деца, че и  животни и готвене, и тя би трябвало да може.Две седмици ще почива , като е таткото  там, месец сама, все ще се намери начин при нужда да  и се помогне ,но едва ли.Стига да не е  чак такава  кукла  и да се пази да не би да пипне нещо сама.
Защото не ми е тежала работата, а отношенията,различни от на моето семейство дето се подкрепяше.Но пък  не съм била само аз в това отношение,  и сега има като мен жени, а тогава масово бяхме  сами с гледането и домакинската работа. Имаше и  наготово, но там пък други проблеми има.Някога на 16 са се женили жените.Сто години не са много на фона на  историята.А сега знам за 30+ които не се справят  и реват от трудности.

# 211
  • София
Аз не разбирам напълно масовата истерия непременно да има детето висшо. Особено в момента, когато има глад за средни специалисти, да го кажем направо бачкери. И печелят много по-добре от разни висшисти с кухи дипломи, които нерядко работят неквалифициран или нискоквалифициран труд. И ще продължават да печелят по-добре. Ама пусти мерак всеки да завърши икономика (каква да е) или ай ти да стане, а после ако може да кеси на едно бюро, да не върши нищо, да го играе шеф със служебна кола и телефон и да вири нос.
Ами разрови се в джобса и разни други подобни сайтове и се загледай за колко работи, дори нетолкова квалифициран и платен труд изискват виШу. Ако може и 2-3 езика, 10г. стаж по съответната работа и да си под 30г. най-добре Bowtie Не че ще им е от полза дипломата, ама искат работниците да я имат и толкоз.

# 212
Лятото работих

# 213
  • София
Нормално е родителят да помагат, а не да издържа изцяло детето си. И разбира се, че първо се започва с нискоквалифициран труд ... Всички тръгват от там и така се учат да се справят с живота. На 18 години вече е пораснал човек, а не детенцето на мама. Знае да прави деца, а не знае какво е работа. Айде стига ...
Да ти плащат семестрите, квартирата и храната, или поне по-голямата част от нея, не е помощ, а си е издръжка. Помощ са парите, които "детето" евентуално успява да си заработва покрай задочното учене.

# 214
Абе, аз не съм завряла мъжа ми при тъща му за 13 години, че и деца да му гледам в детската стая. Като се запознахме, той беше способен да живее финансово независимо и в отделно жилище от родителите си, нито аз съм живяла до 33 при майка си.

# 215
Малко спам: Не знам дали сте наясно колко пари взимат сервитьорки или бармани ... Този нискоквалифициран труд, парите стигат да си плати квартира, сметки, семестър и даже джобни, с бакшиша който се изкарва ... Моя приятелка като сервитьорка в София си тръгва с по 70-80 лева само бакшиш и отделно 30 лева надница и това всеки ден ...

# 216
И защо да спре бащата издръжката, защоот ще има бебе ли...

# 217
  • София
Малко спам: Не знам дали сте наясно колко пари взимат сервитьорки или бармани ... Този нискоквалифициран труд, парите стигат да си плати квартира, сметки, семестър и даже джобни, с бакшиша който се изкарва ... Моя приятелка като сервитьорка в София си тръгва с по 70-80 лева само бакшиш и отделно 30 лева надница и това всеки ден ...
А те всички суденти учат само задочно и само в София. Редовно в Сф и в др. градове няма.
А за сервитьорка, която си докарава по над 2 бона на месец.... няма да коментирам.

# 218
  • Варна
Наясно съм какво става в джобса. Също и виждам около мен познати, които се занимават с работа, за която в джобса няма обяви. Печелят в пъти повече.

# 219
Аз на 20 години изкарвах повече от хора висшисти на 40 години на нормална заплата. Пълно е с работа точно за млади хора наистина, но трябва да имаш желание да работиш.

И аз не съм никога надничала в джобса, обаче без работа не съм останала също никога. Опс, грешка, веднъж си търсих работа, но през агенция беше.

Имам висше, магистър съм, май само на 2-3 места са ми искали копие от дипломата. С друго не ми е помогнала относно работа.

# 220
  • София
Оо, и аз си зарязах първото вишу, щото нали за к’во ми е, нали всеки има.. Е, работих като офис асистент, продавачка, сервитьорка - все “интересни” дейности. Накрая ми просветна, че ако искам да издрапам нагоре, трябва да си седна на гъза и да уча. Кандидатствах пак, приеха ме, а накрая завърших втора по успех. След това всичко се нареди по отношение на работата.

Няма да държа дъщеря ми да следва един ден, но ще й кажа в прав текст как са били при мен нещата. Поуката ще си я извади тя, ако има пипе.

# 221
  • София

А лелята абсурт на колко години беше, като абортира по желание, щото майка ѝ, при която живеели, нямало да се зарадва на още едно внуче в жилището ѝ? След това имаше ли проблеми със зачеването?

Ще ти отговоря и на това, въпреки че съм го писала и пак ръсиш злобни измислици. ooooh!
"Лелята абсурт" абортира, когато дъщеря ѝ беше на 1 годинка, защото забременя от скъсан презерватив.
точно на 21 година- като авторката.
И не беше готова да има деца с няма и 2 години разлика, защото и учеше, и работеше, и нямаше условия.
И да, "лелята абсурт" имаше проблем с второто забременяване- трябваха едни 9 месеца упорит труд, за да си го направят. Simple Smile

# 222
  • София
Абе, аз не съм завряла мъжа ми при тъща му за 13 години, че и деца да му гледам в детската стая. Като се запознахме, той беше способен да живее финансово независимо и в отделно жилище от родителите си, нито аз съм живяла до 33 при майка си.

Куку, ти явно, имаш проблем с паметта- с добро чувство ти го отбелязвам.
Не е нормално на твоите години да не задържаш информация, която ти е подадена няколко пъти.

Но, като сме тръгнали да се хвалим с мъжете си- твоят, нищо че е можел сам да се издържа финансово, както и моя, впрочем, който работеше- също като мен, още веднага след средното.
Просто не е имал топки да създаде семейство с теб, че да не би да се мине и да те издържа, докато учиш.
И ти не си била дорасла хем да учиш, хем да имаш семейство, та добре сте се намерили.
Ама, чак да тропаш по масата, че си еталон за норма, смешничко иде.

Както се оказа, по на едни и същи години сме влезли в собствени жилища- все от нас купени и с еднаква степен образование сме.
Само дето аз водя с една дъщеря, пък после и син си родих.
Ако съм могла да изляза под наем, щяла съм да го направя- То, голямо геройство, туй наема, голямо чудо! Joy

# 223
Не знам къде се затри господинът, който беше заврял жена си и децата няколко години при родителите си, че да спести за първоначална вноска за жилище, за да ти обясни каква е разликата между това да спестяваш в детската си стая с години или да даваш една заплата за наем и в същото време да спестяваш за собствено жилище. Разбира се, че е имало и други варианти, освен да живееш десетилетие при майка си, много твои други набори, живели по твое време, са ги осъществили.

# 224
  • София
Не знам къде се затри господинът, който беше заврял жена си и децата няколко години при родителите си, че да спести за първоначална вноска за жилище, за да ти обясни каква е разликата между това да спестяваш в детската си стая с години или да даваш една заплата за наем и в същото време да спестяваш за собствено жилище. Разбира се, че е имало и други варианти, освен да живееш десетилетие при майка си, много твои други набори, живели по твое време, са ги осъществили.

Наистина не можеш да осмисляш писана реч, а аз по- простичко няма как да ти обясня, въпреки че ще направя последен опит.
За 13 години под наем, ти си плащала само наема и консумативите си.
За 13 години пи майка ми- разведена и с още една дъщеря, по- малка от мен и следваща редовно, аз съм поемала всички консумативи, плюс ежемесечните разходи по общи части на входа за ремонти.
И дете плюс това, а не обгрижване само на собствения задник.
На финала, на твоите години сега, аз също влязох в собствено жилище, но с мъж с моята настройка, който също не се боеше да носи повечко дини под мишницата.

Що се отнася до това, дали е могло да не бъда при майка ми, ясно е за всеки средноинтелигентен, който може да борави с търсачката, извън търсенето на профили за злепоставяне на участници във форуми, каква е била действителността и какви са били законите по онова време. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт