Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 034
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Клексан и аспирин протект всеки ден са подходяща терапия при тези мутации.
Но Фолиевата киселина трябва задължително да е метилирана - потърси Неофолик Мета в аптеката.
Обикновената фолиева киселина не се усвоява при мутация в MTHFR.
Успех!

# 706
Сега видях опаковката АГ ми предписа  неофолик мета по 4 на ден благодаря все пак успокоихте ме!

# 707
Момичета, знам че не сте лекари, но да Ви попитам. Знам, че има доста компетентни сред вас. Както писх в по-горен пост имам лека мутация PAI 4G/5G. Не съм изследвала за други генетични мутации. Според вас основание ли е това преди следваща бременност да направя пълен пакет тромбофилия ?

# 708
  • София
Дезърт, за мен 100% си заслужава да пуснеш пълен пакет. За твое спокойствие Heart

# 709
Благодаря за инфото Буболеса, както и на предните момичета, които се включиха. Аз имам голямо доверие в Илиев попринцип, той се справи страхотно и със секциото като оператор и с проследяването на бременността. Въпреки това обаче мисля, че е здравословно да имаме малко съмнение. Simple Smile

# 710
  • София
Ами прецени си дали ти се дават толкова пари. Така или иначе, вече е ясно, че трябва да си на терапия.

# 711
Nandin не знам дали е ясно. Това е проблема, защото при предишната ми бременност според Сигридов трябваше да приемам Аспирин протект само 1 месец някъде към 20 седмица и после нищо. Просто повече движение и Омега 3 витамини, които ми изписа. И  аз спазих това и нямаше никакъв проблем. А според Илиев трябваше да пия аспирин протект от 12 седмица на бременността  до 39  седмица, т.е. 1 седмица преди секциото.  Според Сигридов аспирина в по-късна бременност преминава през плацентата в бебето и е вредно. Поради тези две различни мнения, човек трябва да се превърне в лекар и е трудно да вземеш решение, кой точно е прав и кой крив.
Според Сигридов на 25 години не било нужно сериозно лечение, но ако имам следващо дете и е над 30, тогава вече би се наложило нещо по-сериозно. А пък според Илиев трябва да си направя пакета изследвания и ако се наложи той да ми предпише някакво лечение, без да ходя при имунолог. Извинявам се, че ви занимавам с моите сигурно дребни проблеми според някои от вас, но си планирам от далеч следваща бременност и искам да се подготвя с всичко нужно предварително, за да няма гафове.

# 712
Nandin не знам дали е ясно. Това е проблема, защото при предишната ми бременност според Сигридов трябваше да приемам Аспирин протект само 1 месец някъде към 20 седмица и после нищо. Просто повече движение и Омега 3 витамини, които ми изписа. И  аз спазих това и нямаше никакъв проблем. А според Илиев трябваше да пия аспирин протект от 12 седмица на бременността  до 39  седмица, т.е. 1 седмица преди секциото.  Според Сигридов аспирина в по-късна бременност преминава през плацентата в бебето и е вредно. Поради тези две различни мнения, човек трябва да се превърне в лекар и е трудно да вземеш решение, кой точно е прав и кой крив.
Според Сигридов на 25 години не било нужно сериозно лечение, но ако имам следващо дете и е над 30, тогава вече би се наложило нещо по-сериозно. А пък според Илиев трябва да си направя пакета изследвания и ако се наложи той да ми предпише някакво лечение, без да ходя при имунолог. Извинявам се, че ви занимавам с моите сигурно дребни проблеми според някои от вас, но си планирам от далеч следваща бременност и искам да се подготвя с всичко нужно предварително, за да няма гафове.
Аз също съм с уж нискорискова мутация и две загуби.Първата загуба беше,когато бях на 25,втората на 27.Сега съм бременна и от самото начало съм на фракси и аспирин,без тях няй-вероятно нямаше да стигна до тук.Имам приятелки с тромбофилия,които износиха без проблем,но аз не исках да рискувам.

# 713
На ваше място бих пуснала целия пакет при всички положения. Има значение за терапията, както и за вас самата, аз поне бих искала да знам дали и кои други гени не са наред.

# 714
  • София
Дезърт, само да ти кажа, че и да си направиш пълните изследвания, които правят в Геника, лекарите ще продължат да са на различно мнение, така че пак на теб ще се падне да избереш кого да послушаш Simple Smile

# 715
  • София
Аз пък съм на мнение (както и лекари приятели, на които поверявам живота си), че аспирин в начална бременност, не е добре да се приема, заради тератогенния ефект.
Аз Сигридов не го харесвам и не бих била негова пациентка.

# 716
Nandin a при кой лекар си следила бременността си и си правила феталните ?

Така е... много е трудно да вземеш такова решение, защото никой от нас не е лекар и си е малко на късмет. Иначе аз и на Сигридов не съм се била доверила напълно и не го идолизирам както много други момичета. Приятелка ми беше споменала за него и след като се разочаровах от друга клиника, в която ходех и отидох същия ден и чаках пред кабинета докато вляза. Да не говорим, че всяко ходене и с час е безкрайно чакане. Ако лекаря си заслужава има смисъл, но и за него съм чувала противоречиви мнения.
Благодаря за инфото момичета.

Дезърт, само да ти кажа, че и да си направиш пълните изследвания, които правят в Геника, лекарите ще продължат да са на различно мнение, така че пак на теб ще се падне да избереш кого да послушаш Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 22:51 от AnMary

# 717
Момичета здравейте! Искам да ви попитам според вас след като съм с хетерозигот на ПАЙ 4G/5G и хетерозигот на MTHFR фракси 0.4 всеки ден без аспирин ок ли е? Вчера бях на фетална всичко е ок, гледаха и кръвотока и всичко, и двете артерии, всичко каза, че е идеално и понеже този фетален разбира и от тромбофилия ми каза, че фраксито ми е съвсем достатъчно инда си го бия докрая. Аспирина правил поразии. Вие как мислите, ще опазя ли бебока така?

# 718
  • София
Nandin a при кой лекар си следила бременността си и си правила феталните ?
На ЖК ходех в МД. Феталните си ги правех в Надежда (там правих и ин витрото) при д-р Георгиев.

# 719
Здравейте отново, имам уговорка с проф. Паскалева, да пусна утре тест за анти ха, а тя ще ме консултира по мейл тъй като от утре е в отпуск. Въпроса ми е колко струва изследването, точен адрес и ориентир, тъй като съм ходила преди три години и имам някакъв спомен че бяха две сгради. Погледнах в сайта, но ще съм благодарна ако някой се вкрючи с насоки  за цената и адреса. Благодаря ви предварително
И още нещо Защо клексана се поставя сутрин по принцип, освен изследването, тъй като чета, че много момичета слагат вечер?

Общи условия

Активация на акаунт