Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 2

• 33 970
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
О-ох, и библиотекарката със самочувствието на енциклопедист не е попадала на името на адмирал Нелсън!

# 631
  • Русе
Не съм гледал предаването  29 май - но не ви ли стана ясно че за Билалов е чест - А не нерви като види жена - приятно изглеждаща да  я подбутва постоянно?

Това приятно изглеждаща жена ли беше? Безвкусно облечена и с тъпа физиономия.
Съжалявам, по принцип не обсъждам външния вид на участниците, но в случая той беше показателен и за нивото на интелигентност.

# 632
  • Стара Загора
Аз щях да изгоря на най-малкия океан - винаги съм мислела, че е Индийският.

# 633
  • Русе
Аз щях да изгоря на най-малкия океан - винаги съм мислела, че е Индийският.

Оказа се, че и аз не съм наясно с океаните. Споменаването на Северния ледовит океан ме накара да се запитам дали няма и Южен - оказа се, че има и че той е по-голям. В Северния стават интересни неща, но за Южния като че ли нищо не се чува.

# 634
В днешно време всеки бълва глупости, няма да се учудя, ако открият още някой друг океан в близките години. От голямата торта (Световен океан) делят парчета и си правят нова торта (Южен океан). За нищо няма правилно определение. Примерно континент. Голяма площ от суша, която е свързана по между си. По тази логика остават 4 континента, а всъщност са 7. Оказва се, че всичко което сме учили до сега е било грешно.

# 635
  • София
В днешно време всеки бълва глупости, няма да се учудя, ако открият още някой друг океан в близките години. От голямата торта (Световен океан) делят парчета и си правят нова торта (Южен океан). За нищо няма правилно определение. Примерно континент. Голяма площ от суша, която е свързана по между си. По тази логика остават 4 континента, а всъщност са 7. Оказва се, че всичко което сме учили до сега е било грешно.

Нормално е - науката се развива, термините се променят. По мое време и Плутон беше планета, в Слънчевата система имаше само 9 планети. То затова човек не трябва да разчита само на знанията си от училище, а да ги опреснява. Simple Smile

# 636
Въпросите на Валентина бяха много трудни, още първия вдигна нивото. Яд ме е, че беше умна жена и интересен играч, много добре се ориентираше в отговорите,  личеше си, че има знания. На някои им се падат малоумни първи въпроси...

# 637
  • Русе
И Симеон, и Валентина играха много добре и въпросите им бяха смислени.

# 638
  • тук, на мястото си
Харесаха ми и на мене и играчите, и въпросите.

# 639
Изненадах  се от въпроса за боба и Платон. Нали уж бобът е внесен от Колумб по време на Великите географски открития от Южна Америка? Как така е имало ниви с боб по Средиземноморието по времето на Платон?

# 640
Във Фб има коментари, че било бакла, а не боб.

# 641
  • Пловдив
Аз смътно си спомням да съм го чела това, но на руски и за баклата ("конские бобы"), затова уцелих отговора.
Имаше и обяснение - на някои хора, с определен ензимен дефект, баклата им действала зле, понякога до степен животозастрашаващо състояние. Обяснението не е от Питагор (или Платон?), разбира се. Wink

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 11:04 от Магдена

# 642
Моя грешка, Питагор беше, не Платон, съжалявам.

# 643
Въпроса за закона за газовете беше фасулски.

# 644
  • София-Младост
Един въпрос с интересни отговори. Всичките имена от Игра на тронове...просто съвпадение на имената разбира се, но ми хареса как са подбрали отговориъе

Общи условия

Активация на акаунт