Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 275
  • 496
  •   1
Отговори
# 435
Категорично се разграничавам от мненията на Ежко и Провокатора и то не само в тази тема.
Скрит текст:
Мъжа трябва да е мъж, първи да заяви интерес към жената, да я ухажва и да я "носи на ръце", а не да чака тя да плати разходите на жилището или сметката в ресторанта. Не намирам за нормално мъжете да искат жената да гребе наравно с тях (още по-добре, ако може повече). Нещо много разглезени станаха мъжете, но това е и с активното участие на жените, които искат да докажат, че и те могат. Няма лошо да можете, но не е нужно да изземвате мъжките функции, защото мъжете се разглезват и се превръщат в нежен пол.
Не е луд който изяжда зелника, а токи, който му го дава.

И аз, и аз се разграничавам ! Защото от истината при ухажване няма никаква полза. Само вреда. Wink
Направо казано - с истина в тоя форум си затваряш всички врати Simple Smile Simple Smile

# 436
Аз също се разграничавам от тях, но и от теб. Например, когато кандидатствах във настоящата ми работа, наеха и жена на същата заплата и привилегии. Ако партньорите работят и получават една и съща заплата, каква е логиката да плаща сметки и разходи само единия? Ако само единия плаща за всичко, скоро другия ще осъзнае, че може ти *полегне* изцяло върху него и в момента в който стане така, че плащащия не може да смогне, краят ще е близо. Това е също като експеримента - как ако някой получи безплатна вещ - той не я цени, защото не е вложил нищо в нея. Ти си някакъв олд скуул типаж, който май иска да събере жените от работните им места и да ги прати отново в къщи. Няма лошо, има хора които го правят, ама в голямата картинка вече не работят така нещата.
Няма лошо жените да работят, но ако ще е някаква не лека работа и на минималната заплата (магазинерка или камериерка), то по-добре да не работи. Идеята ми беше жената да пазари каквото е нужно за в къщи, а мъжа да плаща сметките (ток, вода, телефон), за да могат да й остават пари и на нея за маникюр, фризьор и т.н. Истината за мен е, че жената не трябва да бъде прекомерно натоварвана, за да бъде ведра, усмихната и щастлива. Дали един мъж е успешен се познава по жената до него.

# 437
Хайде сега! На тоя свят са нужни и магазинерки и камериерки. Още повече лятото по морето. По-приятно е като са красиви магазинерките. Човек е предразположен да харчи повече, икономиката и БВП нарастват, правителството е доволно ... Wink
Черния обелиск на Ремарк - кръчмарката със стегнатия... характер Simple Smile Как добре се отразява на оборота на кръчмата Simple Smile

# 438
  • Агент под прикритие
То и аз да взема да се разгранича освен, какво друго ми остана... JoyJoyJoyJoyJoy
Разграничавам се от вас двамата, bratan и The Stranger. Темата е кой трябва да направи първата крачка, не за това кой трябвало да плаща сметките и кой кого трябвало да носи на гърба си (или не). Вие двамата забихте в съвсем друго направление.

Категорично се разграничавам от мненията на Ежко и Провокатора и то не само в тази тема....
От чисто любопитство ми е интересно кои ще са тия другите теми... Laughing

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 19:08 от AgentProvocateur

# 439
  • София
Е то не може хем да работиш тежка работа (не непременно физическа), хем да бременееш и да си амортизираш тялото, хем да ухажваш мъжленце, хем да си ведра и усмихната и да създаваш уют. Ведрите и усмихнатите жени са гледаните жени. Не визирам финансово.

# 440
Е то не може хем да работиш тежка работа (не непременно физическа), хем да бременееш и да си амортизираш тялото, хем да ухажваш мъжленце, хем да си ведра и усмихната и да създаваш уют.
Скрит текст:
Ведрите и усмихнатите жени са гледаните жени. Не визирам финансово.
Абе, кой ти пита, може ли, не може ли....!   Laughing
"Мъжете" това искат...да бачкаш като вол, да носиш пари колкото тях, деца да раждаш, Сама да си ги гледаш-да не закачаш муньото за нищо, дом да въртиш, винаги да си готова за секс, да го обгрижваш и него като султан.....А дали можеш?Ами, като не можеш, муньото минава на следващата.Или дреме до старини при мама, да си го отглежда.
Та, за да е по темата:ей заради това, гореописаното, не търча да ухажвам мъже.Трябва ми да знам, че не е поредния льольо, който, започвайки от ухажването Ми, все ще чака Аз да му върша работата.Искам да знам, и да видя, че е напорист, упорит, твърдоглав ако щете, че ще се бори, сега за мен, а после и за семейството и децата си.
Приказката "Ако искам да си отглеждам мъж, ще си го родя, няма да се женя за него!" е много, ама много вярна.

# 441
Колко много приказки, за да се оправдае стремежа към поставяне на мъжа в неравностойна позиция от самото начало.

Резултатът няма как да не е едната от двете алтернативи:
- наивно-пасивен муню, изискващ ръчно управление от самото начало, за да свърши нещо за две стотинки.
- хитряга, правещ се на три и половина, докато получи каквото иска и бягащ веднага след това.

Нещо може да служи за опора, само когато оказва съпротивление на натиск.

# 442
Колко много приказки, за да се оправдае стремежа към поставяне на мъжа в неравностойна позиция от самото начало.
Коя е неравностойната позиция за мъжа?
-да ухажва той
-да печели повече от жената
-да защитава децата си
-да е в помощ на жена си, а не нейна допълнителна тежест
Кое е неравностойното в природната даденост за мъжа?
И защо/откога се приема за нормално един мъж да дреме като кифла и да чака да го свалят, да чака жена му да печели колкото него, че да не презори от работа, да не си поглежда детето/децата, щото нали, те си имат майка да ги гледа.....?

# 443
"Искам да знам, и да видя, че е напорист, упорит, твърдоглав ако щете, че ще се бори, сега за мен"
А ти за него? Как и от кой момент нататък?

# 444
"Искам да знам, и да видя, че е напорист, упорит, твърдоглав ако щете, че ще се бори, сега за мен"
А ти за него? Как и от кой момент нататък?
Темата е за Първата крачка.....нали?   Smiley
Ако аз Трябва да се Боря за него от самото начало, ами, сори, борбата за мъже никога не е влизала в житейския ми план.
Аз съм жена.Давам/подавам сигнали/нишани/аванси, пък мъжа, ако ме хареса и е наистина Мъж, би трябвало да знае как да ме спечели.Ако ли не, значи не е бил "моят" мъж.

# 445
Тук не мога да не се съглася с Краси..)

# 446
  • Linz
Краси, остаряваш... днешните мъже ходят на епилация, маникюр и педикюр, и чакат жените да ги свалят.

# 447
Краси, остаряваш... днешните мъже ходят на епилация, маникюр и педикюр, и чакат жените да ги свалят.
Ами, да си чакат...докато си сравняват маникюра .   Smiley

# 448
Не чакат. Минават към някоя, която не се пише хитра.
Имам предвид читавите от нас.

# 449
  • Наблизо
Не чакат. Минават към някоя, която не се пише хитра.
Имам предвид читавите от нас.
Хаха ми точно това се има предвид - читавите мъже не чакат някоя да ги сваля,щом я харесват.Отиват и се борят за нея.

Общи условия

Активация на акаунт