На море в Поморие 2019г.

• 50 872
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Относно комарите - от 12 до 21 юли бяхме в Поморие и нито един комар не ме е ухапал.

# 226
Момичета,страхотно си изкарахме на Поморие!Много ни хареса градчето,а цените са съвсем нормални.
И кой каза,че нямало туристи?!Има и то доста!Е,предимно руснаци 😀но беше пълно с хора навсякъде.Пак ще отидем някой път! 😃

# 227
Къде бяхте отседнали?

# 228
Цопвам се и аз тук, със запазен апартамент, близо до х-л Регата, на ул България е. Не съм ходила в Поморие...никога...Много ми е трепетно и много се надявам и искам да ми хареса...Ще ви следя за инфо за вкусна храна и разходки...

# 229
За храна и разходки става и ще ти хареса, но плажовете, плажовете .... с тъга ще кажа, че са се влошили....неудобни за бебешки колички, на места не пясък, а едри парчета от миди, половината от пясъчната ивица с мокър пясък, а бе, не стават.
За хапване на Солна срещу Захаро, посока Общината, има едно заведение в едно дворче, виждат се от тротоара няколко маси, но има табела навън, готвят хубаво и има богато обедно меню... Цените ми се сториха също добри.

# 230
Като казахте плажове. Колко са на брой в Поморие?

# 231
  • Поморие

Плажната ивица в Стария град на Поморие е дълга 2-3 км., разделена е с вълноломи (натрупани камъни), които да разбиват морските вълни по-навътре в морето. Това, че има мидички и мокър пясък е част от природата на самото море и то всеки път е различно. Ако  сега е мокър пясък, след две седмици може да е сух. По някога приливите са по-силни и ние хората не можем да контролираме това.
Относно заведението, за което споменавате - казва се бистро "Бина". Гарантирам, че жената готви вкусно и с качествени продукти.Имам позната, която работи при нея и от там е информацията с какво се готви.  Миналата година си бях взела за дома чушки с доматен сос. Сосът беше от розови домати направен така, както си го правим у дома.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 08:20 от gerimeri

# 232
Като казахте плажове. Колко са на брой в Поморие?

Най- общо казано, са два - с източно изложение и южен. Източният е в старата част на града (това, което е показала gerimeri) Централният плаж е част от източния ( на снимката не се вижда). В града има и един малък плаж пред хотел "При американеца", както и подобен в новия град на ул. "Морска".  Южният е в квартала ( новият град).

# 233
  • София
Нелепо е да се критикува плаж, защото има мидички по него... и мокър пясък.
Единственият минус, който намирам е, че са пренаселени, включително и в платената зона, но от това няма как да избягаме след като сме решили да посетим южното черноморие.

Иначе времето е стахотно, не твърде голяма жега, което за мен е голям плюс. Зелен флаг предимно. Днес е жълт, но почти няма вълни.
За хапване на плажа ми хареса тази година “Дел Мар” и не е претъпкано по обяд.

Частта около хотел Регата на мен лично ми допада - близо е до всичко и уличките са тихи.

# 234
Ваня, не ме разбирай погрешно, не го критикувам заради мидичките, ами заради съответните неудобства, свързани с тези неща. Все пак не мога да кажа да черното бяло и хората да останат с грешно впечатление.
Който търси широка, пясъчна ивица, равно море и ситен пясък, също така равен плаж без стълби (това е голям минус за мен), Поморийските плажове не са за него.
А мокрия пясък имах предвид неудобството, че колкото в тясна пясъчната ивица, с него става още по-тясно и хората са кърпа до кърпа. Никой не ляга върху мокрия.

# 235
  • София
Така е, съгласна съм. Ама според мен това е свързано с пренаселеността по принцип. Всеки спящ в новопостроените квартали трябва да изпълзи на плажа.

Иначе за стълбите - удобно се слиза през вълноломите.

Мен ме кефи поне това, че заведенията не са завзели плажа, както е на други места.
Има кафенца, има и барове, но е доста по-търпимо, както и музиките им не са прекалено силни.

# 236
Здравейте, как е морето в началото на септември обичайно? Има ли много вятър и вълни?
Една година почивахме през август и след 10 морето се обърна... Миналата година в началото на юли изкарахме супер.

# 237
Здравейте, как е морето в началото на септември обичайно? Има ли много вятър и вълни?
Една година почивахме през август и след 10 морето се обърна... Миналата година в началото на юли изкарахме супер.

По моите наблюдения най-чиста и спокойна е водата  през юни, освен че е супер спокойно и няма никакви хора, се прави и най-хубав, здравословен и дълготраен тен.
През юли и август съм забелязвам, че започват да се появяват медузи, водорасли и раци, а по надолу  на юг и едни гадни щипалки във водата, появяват се и  боклуците от самите туристи, които през тези месеци са най-много. Септември е по-ветровито обаче от юни, според мен,  но и това ни е любим месец за море, след 10ти е по-хубаво, от гледна точка на спокойствието. Последните години не пропускаме море и през двата месеца/юни и септември/. Миналия септември бяхме мисля от 01. - 15. 09  и си спомням, че времето беше по-променливо и ветровито в началото, а към 9-15ти беше хубаво. То това си е природа, няма как да се превиди точно ...но като цяло и юни и септември са супер месеци за море, а юли и август са по-горещи и е по-подходящо за планинска почивка..

# 238
Чудесни впечатления, благодаря ви. За морето съм наясно, че се обръща след Илинден, но се надявам да можем да се поплацикаме и в средата на август. Със сигурност ще уважим бистро "Бина", живи и здрави. За плажовете- жалко, че са пренаселени, но ние предпочитаме свободната зона, да си лежим на пясъка и се надявам да намираме местенце за хубаво плажуване.  На всички, които се наслаждават на моренцето вече, желая ви прекрасно време и приятни емоции.

# 239
Ще бъда с малко дете за около 10 дена към  средата на м. Август.
Може ли да ми препоръчате педиатър, ако неща се наложи(пу-пу да не се наложи), но за всеки случай да съм подготвена.
Има ли ДМ в Поморие?

Общи условия

Активация на акаунт