На море в Поморие 2019г.

• 49 855
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
  • Асеновград
От предния ден не, а от 5-6 сутринта.
Добро утро!
Днес има вятър и вълни още от сутринта.

Или е от предния ден и според мен илииии има доста запазени от спасителят.Преди 2-3 дни метнал 1 въже на 3 чадъра и вика пазим ги за баш шефа.Такъв не се появи май докато бяхме. На другия ден забелязах пак на всякъде по 1 кърпа идват 2 женички и този си махна кърпата.Женички е слабо казано-направо си бяха тюлени. Мислех си че руснаците го правят този номер с кърпите-а се оказа спасителят от пост 3 специално.

Даа, вчера видяхме и ние как спасителя пази шезлонги на две жени, слагат по една кърпа и готово.

# 691
Препоръчвам който още се колебае, не е резервирал и не е емоционално пристрастен към Поморие по някакви свои причини, да погледне и друг вариант за почивка.

Тази картинка е от Ст. град днес, но приятелите казаха, че и предишните дни е било така.
Бурно море, което изхвърля пясък на големи вълни още от сутринта, претъпкана свободна зона и липса на свободни шезлонги

Ето и от съседния плаж, същото

За сравнение, Слънчев бряг, централен. Цена на комплект шезл,чадър,маса 12 лв.

Цените на квартирите в Поморие са една идея по-скъпи в момента. На Сл бряг хубаво студио е 45-50 лв., в Поморие е 55-60. Апартамент 60 срещу 70 лв. Цените в заведенията с в полза на Поморие.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 21:00 от Doro

# 692
  • Пловдив
Тази година наистина е така. Тук сме вече две седмици, от 13 юли, единствено тази сряда до обяд морето беше спокойно, всички други дни силен вятър и бурно море. Плажа пред Гранд хотела е пълен винаги. Ноо...както казахте, някои като нас са емоционално пристрастени към Поморие и дори някои несъвършенства се топят в магията, която има този град  ❤

# 693
Здравейте отново, след доста четене и гледане на картата на Поморие, хотели,плажове и т.н. ,сега идвам с по-конкретен въпрос - около кой плаж да търся настаняване?Южния, Източните или Централния? Иначе автогарата по принцип е до Южния плаж и там разгледах някой къщи и хотелчета на добри цени. Но пък на Централния плаж харесах едно две места които направо..от стаята и си на пясъка, което много ми допада (х-л Регата,например). Какво бихте ми препоръчали?

# 694
Здравейте отново, след доста четене и гледане на картата на Поморие, хотели,плажове и т.н. ,сега идвам с по-конкретен въпрос - около кой плаж да търся настаняване?Южния, Източните или Централния? Иначе автогарата по принцип е до Южния плаж и там разгледах някой къщи и хотелчета на добри цени. Но пък на Централния плаж харесах едно две места които направо..от стаята и си на пясъка, което много ми допада (х-л Регата,например). Какво бихте ми препоръчали?

Зависи какво търсите Simple Smile Като обстановка определено в Стария град е по-приятно, някак по-курортно се усеща, но имайте предвид че тази част на плажа е по-открита, често има вятър и морето там по-често е с вълни. В Новия град, където е автогарата, морето обикновено е по-спокойно, но пък по протежение на целия плаж има едни нови хотели-мастодонти, които доста дразнят...

# 695
  • София
Винаги ли е толкова бурно морето в Поморие или сега е необичайно? Има ли начална плитка зона?

# 696
  • Пловдив
Препоръчвам който още се колебае, не е резервирал и не е емоционално пристрастен към Поморие по някакви свои причини, да погледне и друг вариант за почивка.

Тази картинка е от Ст. град днес, но приятелите казаха, че и предишните дни е било така.
Бурно море, което изхвърля пясък на големи вълни още от сутринта, претъпкана свободна зона и липса на собободни шезлонги.

Ето и от съседния плаж, същото

За сравнение, Слънчев бряг, централен. Цена на комплект шезл,чадър,маса 12 лв.

Цените на квартирите в Поморие са една идея по-скъпи в момента. На Сл бряг хубаво студио е 45-50 лв., в Поморие е 55-60. Апартамент 60 срещу 70 лв. Цените в заведенията с в полза на Поморие.
Doro, видях се на първата ти снимка 😀😀😀
/извинете за спама 😉/

# 697
Извинявам се, изтривам я, преди да ме осъдиш за разпространение на образа ти без разрешение 🥴 Опитвам се максимално отдалече и отвисоко когато снимам обществени места, но ето, че се виждало 😬

# 698
  • В.Търново
Преди няколко години бяхме в стария град и ходихме на плаж пред хотел Регата.Там плажа не ни хареса.Тясна ивица, ужасно тясна и при малко по-бурно море заливаше кърпите. Сега не знам как е.Не вярвам да се е разширило, защото отзад имаше трънаци и просто плажа свършваше.

# 699
И ние към краят на месеца ще сме е Поморие.Доколкото разбирам от коментарите плажът в новият град е по-спокоен. Ние ще сме в старият град до пицария Спарта. Къде ще препоръчате да ходим на плаж.Искаме да не е пренаселено.
Плажът  в новия град не го харесвам изобщо - много пренаселен с хора, отзад високи хотели, и пясъка не е хубав /това всъщност не е естествен плаж, а върху камъните е насипан пясък от друго място, шумен плаж и навалица е там/, освен това няма вятър и вълни и става голяма жега още към 10 сутринта, особено през юли и август, не е приятно..
Все пак зависи кой какво харесва, ние харесваме спокойни плажове - да няма хотели, хора, шезлонги, а само море, пясък и вълни...Такива плажове има от източната страна, от края на юли и през август обаче там става доста ветровито, тази година даже от по-рано започнаха силния вятър и мъртвото вълнение..

# 700
  • В.Търново
Това за насипването на пясък на южния плаж не го знаех.Как е възможно при такава голяма плажна ивица да се насипе толкова много пясък? Възможно ли е да бъркате?
А аз точно този плаж много го харесвам. Simple Smile

# 701
Аз живея на 50м.от плажа и нисога не съм виждала и чувала някой,някога да насипва плажа с пясък Joy
По-скоро някой да краде пясък,я за пясъчник,че дори и да разни ремонти.Утре ми е почивен ден и ще ви направя подробни снимки от южния плаж.Понякога като чета някой коментари,се чудя аз къде живея Joy

# 702
  • В.Търново
И аз не знам такова нещо и се зачудих. Този плаж си е съществувл винаги. Още през 2000г.ни беше първоро море в Поморие в новия град и от хазяйката знам, че плажа с пясък винаги си е бил там. 😀 А тя бе възрастна жена.

# 703
  • София
Русалка_1, разкошна снимка. Този хотел и плаж ми станаха любими от миналата година. Не бях почивала в Поморие, но вече съм му фен.

# 704
  • В.Търново
Снимката е от интернет, наистина е прекрасна, плажа също. Вървиш навътре в морето и ти е до кокалчето, много плитко и чисто. Такива спомени имам.

Общи условия

Активация на акаунт