Януарски бебета 2019! Тема 2

• 19 866
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Май само аз не се престрашавам да го изкарам по къс ръкав. Горкия може би му е топло ама пусти страх "да не изстине".
Моето човече постоянно иска да си държи сам шишето като яде. Много добре се справя обаче и рядко се включвам на помощ. Да попитам тези от вас, които сте на ам, на режим от 3ч и повече ли храните бебчетата или ако изглеждат гладни и по-рано? Ние все още сме на смесвно хранене, но по-голямата част е ам и често се случва след 2-2.5ч да е гладен. Не знам обаче дали е ок за коремчето, все пак ам е много по-тежко от кърмата.
И още нещо. Има ли някоя от вас, чието бебе спи след всяко хранене, било то и за 20-30мин?

# 661
Ние сме на АМ, на 3 часа я храня, засега 6 хранения по около 150 мл. Увеличи му дозата, ако смяташ, че огладнява по-бързо.
Днес захраних за първи път. Спрях се на тиква. Беше голяма радост.  Не очаквах такава реакция - Като лизна първия път спря за момент и очаквах да изплюе, а тя взе да се смее и да ръфа лъжицата.  Голям смях падна жалко, че нямаше как да снимам видео, че съм сама, ама утре ще се подготвя. Голям спомен ще е.

# 662
  • София
И с каката захраних първо с тиква, сега също ще почна с нея, но още ни е рано.

Лили спи между всеки две хранения без последните, тогава изкарва 2+ часа будна, яде и отцепва към 22ч. Още е на някакъв много бебешки режим

Днес я изкарах с дълъг ръкав, та навивах Joy следобед ще е с къс вече

# 663
@steraki, и аз доста неща взех от Лидл, само единия цвят бодита нямаше размер. Ще вида тези дни да отида и до Уайкики.

# 664
На нас от известно време ни е райско, няма колики вече, а зъбките не са го почнали. Общо взето само яде, спи, смее се, бърборка, играе си, много ни е хубаво, но някакси не мога да се отпусна, защото както всичко и това е период Grinning

Навън определено е топло днес, изведох го с къс ръкав и къси панталонки. Като градуси беше супер, но ние нямаме чадърче на количката и като го огря това слънце, завих го до ушите с една пелена, че какъвто е беличък венага щеше да изгори. Но така му направих още по-топло, явно с дълго ръкавче е по-добре, ако не е на сянка. Та сега ще купуваме чадърче и също така задължително комарник, че като влязохме в парка за 10 мин ме наядоха комарите, него успях да го спася Grinning

# 665
Попаднах на много хубав канал в YouTube - HealthyKid Sofia - не знам дали го знаете, на една млада педиатърка е, Д-р Таня Андреева. Попаднах на него покрай захранването, но има видеа на много други теми. Може да е полезен на някого.

# 666
Аз също купих много хубави неща от Уайкики, също и от Пепко. Отвориха го преди около 10дни и успях да отида. Много от нещата са памучни и страшно евтини. Взех си от там и нова дъска за гладене за 18лв. Joy Да не съм капо.
Преди малко сложиха на малката последните ваксини и се надявам да ги понесе както и предните.

# 667
А някоя от вас дава ли вода през нощта? Това е поредния съвет, който получавам, за да разредию нощните хранения и не знам доколко е полезен. И честно казано не ми се вярва да го залъжа с вода.

# 668
  • София
А защо искаш да разреждаш нощните хранения?

# 669
Доколкото разбрах са на смесено хранене,  предимно АМ. В такъв случай коремчето трябва да си почива и да се правят по-големи паузи между храненията нощно време.
И на мен ми казваха за вода, но аз не давах. Просто я оставих сама да си махне нощните хранения, не я будех ако се унесе и така постепенно стана.  Според мен водата върши работа колкото да поуспокои леко мрънкащо дете, а не ако се дере от глад. Вечерното хранене с АМ ли е?

# 670
Нашата педиатърка препоръчваше да му давам чай бебезан вечер, но нито го харесваше, нито го залъгваше. Не съм се и опитвала де. И аз не знам колко добър съвет е, но може и чайче за колики да му даваш, но чак да го заситиш...

# 671
Един единствен път съм давала вода нощем. Това беше първата вечер, в която дъщеря ми отказваше нощното хранене. Тя веднага усети, че не е мляко, но изпи около 100 мл. вода и заспа.
Аз споделям мнението, че коремчетата трябва да почиват нощно време и никога не съм хранила в 3 посреднощ, но и дъщеря ми никога не се е будила по това време гладна.

# 672
Давайки вода у бебето се формира навик да се буди дори и да не е гладно. Докато се предполага, че само ще се откаже от нощното хранене. Не претендирам за вярност на твърдението обаче.

# 673
  • София
И нашият бебок е на смесено хранене. Първо бяха по 2 нощни хранения първите месец-два, после премина на едно, сега от няколко дни пропуска и него.
Според мен детето и неговите нужди трябва да са водещи.
Ако се буди по-често или не си е хапнало добре преди нощния сън или нещо го мъчи, водата не знам доколко е решение.

# 674
Йоана от скоро е по леко облечена още не съм е извеждала по къс ръкав но само по боди и панталонче с чорапки да.Ние сме близо до Пловдив така,че жегите и нас ни хващат вече.Да ви попитам как ще се справяте с досадните комари вечер снощи ми се чу един да кръжи около нас и изпаднах в ужас да не нахапе малкото ми човече.
Доста е активна вече не мога да е оставам свободно на леглото превърта се от гръб по корем върти се по посока часовниковата стрелка и в количката е връзвам даже.Посяга към всичко и всичко го носи в устата мисля да и прибирам вече активната гимнастика тя както усети да е легнала и се върти и не се занимава с нея по интересно и е да опитва да хване предмети около нея та дори това да са възглавниците.
Днес и е 6 ден от захранването аз започнах с картоф следващите бяха бял морков и броколи не отказва нищо днес е на пащърнак а утре на тиква.Следващото което ще включа е безглутенова каша и след нея плодово пюре и вече нататък което следва,но няма да бързам макар,че малката госпожица има завиден апетит досега не ми се е случвало дете да ми яде така все били злояди та чак и се кефя на беба за удоволствието с което си хапва.

Общи условия

Активация на акаунт