Отговори
# 315
Агентите на ДАНС, които се занимават с район от света, знаят перфектно езици и диалекти, бит и религия в детайли. Това, като начало. Тези, които се занимават с Близкият изток отлично са запознати с Корана. В това съмнение не бива да има.

Ако сте слушали добри журналисти, които анализират близкоизточните страни прави впечатление, че отлично са запознати с бита, религията, историята на страните. Какво остава за агентите на ДАНС?

# 316
Да, половината сериал мина и наистина почти нищо не знаем за героите, освен за Мия и дъщеря ѝ. Честно казано тази история ми е излишна, освен ако няма пряка връзка с убийствата. Обаче аз мисля, че Мия и Диана нямат пряка връзка, още по-малко пък драмата между майка и дъщеря. Т.е. си е един ненужен пълнеж. Имам някакво много лошо пречувствие, че ще остана доста разочарована от оставащото развитие и края. Дано да греша...
Подкрепям, има някакви следи, улики, случки които увисват серия за серия и толкоз.

# 317
И мен това ме дразни в сериала,преполовихме го,а продължават да заплитат истории,а не разплитат нито една.И това ме отегчава,аз чакам с нетърпение развръзка,те започват нещо ново.Започвам да забравям на всеки герой историята му до каква точка е стигнала.Гледа се филмчето,но не ми е нещо уау,и не оправдава дългото чакане по началото му.

# 318
Да кажа мнението си за заподозрените. От абсурдни по-абсурдни предположения. Както каза преди време Дона - само бебето на Донка не е заподозряно.

Абсурдно е Мия да е садистичният убиец. Нито една теза доказваща противното не е обоснована и реалистична. Същото е и за Филип, Асен.

# 319
Честно казано аз изгубих инерцията на очакването . Ще взема да включа в четвъртък  успоредно полезно занимание , за да  не ме отегчава  сериала   , защото съм го започнала и ще трябва някак да го избутам до края .

# 320
Кой е Филип? Smile

Ако този беше в главната роля, нямаше да дъвчем недомислиците на сценария!

Да си кажа, че и мен ме дразнят постоянното вкарване на нови персонажи и истории, които се зарязват без обяснения. Става хаотично и усещам, че губя интерес.

# 321
Няма как да се получи произведение без главни и второстепенни герои. Те представят авторовата идея и изграждат сюжета. Епизодичните герои за изключително важни за разкриване на действието. Но ако и техния живот се разглеждаше, щеше да се получи страшно.
Бежанеца - той се появи с цел да разкрие животът на един бежанец (и то не кой да е, а брат на най-големите терористи и най-вероятно ще е помощ за ДАНС), защото една от темите в сериала е бежанският въпрос. Стана ясно, че той не е убиецът.
После серията с момчето в горатА. Ако не беше изчезнало, майката нямаше да тръгне към полицията, полицията нямаше да отиде в гората, Мия нямаше да тръгне по пътя, през който е било минало то и съответно нямаше да намерят трупа. Момчето е епизодичен герой, който помага за разкриване на загадката (защото заради него попаднаха на трупа). Епизодичните герои се появяват, за да помогнат на главните да разкрият загадката.
Нас не ни интересува животът на момчето в болницата - за това може да се направи нов филм. Важно е да не се измества фокусът. Simple Smile Не всичко е нужно да бъде завършено. Някой неща се оставят на въображението на читателя/зрителя.

# 322
Запис.
Последната серия насочва вниманието към брата на Филип, но не мисля, че е той. Мия изброи добри мотиви, само че за да бъдат извършени тези мотиви е нужен далеч по-хладнокръвен, спокоен и садистичен човек, а брата на Филип е далеч от тези качества. 

# 323
Вероятно ще бъда нападната, но не мисля, че служителите на ДАНС владеят перфектно езици и диалекти и познават бита и културата на даден народ, да, някои със сигурност, но от интерес или пък са на висока длъжност, занимаваща се с много важен въпрос. Там се иска нещо много повече от знания - ум, мислене, креативност и съобразителност. Неслучайно бяха отпуснати държавни средства за езиково обучение на служители от ДАНС. Те имат някакви познания, но разчитат на преводачи и специалисти в дадена религия, за да разберат нещо, което им убягва. Мия се обади на нейни колеги, когато искаше да разбере повече за бежанците.
Това е личното ми мнение и ако имате познати в ДАНС, които знаят езици и са толкова запознати, това е много хубаво за България, като цяло. Може би спец частите в чужбина знаят и имат такива изисквания, но тук, когато някои от тях биват ежедневно подкупвани, едва ли и половината отговарят на следните условия.

# 324
Разбира се, че не може без главни и второстепенни, но може доста по-елегантно да се вписват, така че да не изглежда в един момент, че са от голямо значение, а в следващия в девета глуха.

# 325
На мен например ми се гледаше още Славчо...а те просто го разкараха.
Интересно щеше да е да стане ясно за отношенията на Страхил и Камелия, а и тях повече не видяхме.

# 326
  • София
Имам позната, която работи в ДАНС, завърши арабистика, та явно има и такива, които владеят арабски - тя работи с няколко диалекта Wink
Вие нали си представяте, че в тези служби има разузнаване, подслушва са, шпионаж. Няма как да не владеят различни езици.

И на мен ми се гледаше Славчо. Димитър николов е страхотен и щеше да е интересно да се сприятели с Диана.

# 327
Знаят редки езици, знаят. Обучават ги при строга секретност.

Мия знае, че не е Асен, но нарочно го притисна с така нанизани факти, за да си каже какво знае. Тръгвайки да се отбранява/оправдава, да си признае и майчиното мляко. Похват.

# 328
На мен например ми се гледаше още Славчо...а те просто го разкараха.
Интересно щеше да е да стане ясно за отношенията на Страхил и Камелия, а и тях повече не видяхме.

Според мен историята със Страхил и Камелия не е приключила още! Ще се върнат и при техните персонажи според мен. Диана Димитрова не веднъж беше казвала, че героинята и е с малка, но ключова роля.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 23:18 от Dzqn

# 329
Аз все си мислех, че има нещо ключово около тоя часовник. А то остана в 9 глуха.

Общи условия

Активация на акаунт